kelik kelik

The Gojess ^_^

Sunday, 25 December 2011

Segala Bakal Berakhir

Teman-teman bahagia aku tumpang senyum..

Sekalung tahniah diucapkan kepada teman-teman,sahabat handai yang sudah berkahwin,bakal berkahwin dan bertunang..semoga bahagia selamanya hingga ke akhir hayat.

Keputusan yang diambil diharap membahagiakan kedua belah pihak.tiada hadiah terbaik mampu ku beri selain doa semoga bahagia kalian berpanjangan selamanya.

*******************************************************************************

Gila ahh..kawan-kawan ramai da kawen tahun ni..tahun depan pun ade..merancang betunang pun ade..hmmmpppp terase diri semakin tua.ciskek.

Pastu kan aritu..dalam 2minggu lepas my bf ade cakap "jom kite betunang nak?" dengan nada serius nye..siap bagi tarikh bila,bole pulak aku gelak berdekah-dekah,die da macam pelik tengok aku..baru aku tersedar die memang serius,ok aku dah maluu.terus aku tanye "serius?" dalam sisa tawa lagi..die pun kate dah bincang dengan family die siap dah bagi tarikh bila lagi nak msuk minang,.,,what daa??

Aku jadi ragu-ragu sebab die suke bergurau senda dengan aku..kan aku dah konpius bila masa die serius bila masa die main-main..kehkeh. but this 1 is seriuss..just aku je rase tak sangke kot die nak cakap camtu.padahal bukan tak penah bincang ke hal kawen or tunang..tapi this time sound serious..hmm...

Apepun tunggu jela pengumunan rasmi dari aku...ade tu adela..takde tu jangan tanye kenapee..sekian terima kasih.





notakecik : besday da nak dekat..aku mintak pegi kandang kuceng ngan bf aku..rase-rase die nak tunai ke?kehkeh (ade ke kandang kucen masalahnya? :p

Saturday, 10 December 2011

I am NEW ME

Salam

Sekian lamanya aku tinggalkan blog dan laptop aku tersadai kesepian kesawangan tanpa terusik di bilik usangku bertemankan bantal peluk dan kipas cap Elba. Pehh ayat kau.

Okeh takmo la merepek..ni nak habaq ni, korang bile berubah perangai bole perasan tak?mesti cakap tak kan? selalunya kawan-kawan yang lame tak jumpe je cakap kita dah berubah dan tak macam dulu lagi..tapi kalau kawan tu cakap kita dah berubah maknanya dia tak boleh terima diri kita yang baru ni ke? hmmm... thinkin*

Okeh sejak dua menjak tiga menjak berkecimpung dalam dunia pekerjaan ibarat orang gila ni..aku perasan sedikit sebanyak diri aku ni berubah,kan kene deal dengan passanger dan customer then i need to be gudd in communication skill.. pastu kan (*tetibe) hari tu aku gi makan tau..sekali makanan die sedap gila,masa nak bayar kan aku tanya la kat cashier tu, tukang masak die orang mane coz aku order spagethi,ingatkan import punye orang la..then cashier tu kate orang melayu je.. pastu aku suruh sampaikan kata-kata pujian aku kat tukang masak tu

"bagitahu kat tukang masak tu nice job"

Aku bila sedar balik kan..oh macam ape?selalu kalau makanan tu sedap aku just cakap kat diri sendiri dan kawan-kawan yang makan dengan aku tu je..but now im changed,ape aku suka aku cakap,apa aku tak suka still simpan dalam hati..kekeke (tak dapat nak ubah tang nih)

Setiap orang yang bekerja tu..lebih-lebih lagi yang bagi servis layanan kat customer,bila mereka dipuji atas kerja mereka..mereka akan rasa bersemangat.serius..even mende u tak de pape pun..hal kecik je..tolong la puji or senyum jika korang diberi layanan baik walaupun dari mereka yang tolong bukak kan pintu masuk shopping mall je.

Situasi yang buat aku jadi seronok bekerja bila customer cakap cenggini :

"nice talkin with you nadrah"

"excellent job nadrah"

"that would be gud nadrah"

"what ur name again?ok nadrah thank you sooo much for you help"

Oke aku rase teruja..padahal aku just bagi info yang die nak je..seronok bila dapat kate-kate camtu..selalu yang cakap camni  international punye call.. domestic?malaysia?hmmm...bole kira dengan jari la..stakat thank you je..then kene maki itu biase..tak paham dengan rakyat sendiri..tapi ade jugak rakyat malaysia yang nice sangat,terlebih nice sampai nak berkenalan pun ade,hampeh toi.tapi paling takut singapore punye call masuk..sebab dorang tak reti erti sabar..pantang lambat sikit dah hang-up,ciskek sungguhh,pastu cakap nak marah-marah..apadahal??dan paling kelakar bila call indonesia masuk..yang tak pekat sangat aku bole je paham dan balas balik..cuba kasi yang pekat amat bahasa indon nye..dah jadi macam cicak dan landak berborak dah..masing-masing tak paham. =.="

Ee..ok dah stop la..bosan nye cite pasal keje..nasib baik esok bole cuti..holiday kat cameroon..yahoo..so nak cepat-cepat lelap kan mata.moga pagi esok bangun-bangun dah terus kat cameroon..kekeke






notakecik : tahu entry ni mesti bosan je dibace sebab membebel..tapi ni pun rase tak puas membebel lagii..macam byak cite lagi nak story tapi kang kesian aku syok sendiri..kuikui

Sunday, 4 December 2011

Dont ask what the meaning of life is. YOU define it

Salam

Arini kene pindah rumah dah,tapi satu hape aku tak kemas lagi,ape bende barang aku tak beli lagi..nampak sangat aku sangat berat hati nak tinggal kan rumah dan family..aku dan rawang memang dah sebati,kalau terpaksa duduk jauh mesti tak terurus diri ni..(hoi macam pantun)

Nak hidup berdikari memang boleh dan percaya pada diri sendiri,tapi nak sesuaikan diri dengan persekitaran dan orang baru buat aku jadi btambah-tambah malas lagi.(aik macam sajak plak dah)

Ya Allah tolong bagi kekuatan pada diri ini untuk melakukan semua ini..sangat down la sekarang..tah pesal tah,lepas ni pegi keje dah kene merempit,harap semuanya selamat,dah lame tak bawak moto oii,,dah kawasan tempat keje tu banyak kereta dan laju-laju pulak tu..aku bab tu takut sikit, adei.

Dengan adanya kawan-kawan dan orang tersayang yang selalu disamping aku,harap aku tak tension la dan bole menjalani hidup baru diluar dengan tenang,tu je aku harap..aaminn







notakecik : everything gonna be alright rite?

Sunday, 27 November 2011

Sape bawak kereta lagi cermat?

Salam

Semenjak dua menjak tiga menjak berkecimpung dalam arena pekerjaan ni. masa nak hadap laptop semakin berkurangan, balik-balik terus membute,macam la keje pikul batu-bata kan. =.="

Ok ok ok,apa yang aku nak kongsikan kali ni adalah, pendapat masing-masing tentang lelaki vs perempuan.

  • sapa yang lagi cermat bawak kereta? 

hah ! siapa? siapa?

Ala dah tahu dah kalau lelaki yang bace ni mesti dorang akan kate lelaki la yang paling pandai dalam semua perkara di atas,lagi-lagi tang bawak kereta,kan?itu dusta semata-mata, penat aku bahaskan tentang sape bawak kereta paling cermat dan berkaliber ketika di jalan raya aritu.

Lelaki selalu cakap pompuan bawak slow lah,masuk simpang sesuke hati lah,kereta baru bagi pakai 2bulan dah scratch sane sini la,tapi meh aku nak bagitahu..even macam tu kan..yang selalu eksiden dan mati di tempat kejadian,langgar lori la, LELAKI kan?hahhh...majoriti nye memang lelaki ! biarlah pompuan bawak kete slow ke scratch kan kete sane sini ke.yang penting,tak membawa maut.

SEKIAN

kete masa depan ku (dalam mimpi)


notakecik : frust harimau malaya kalah..tapi takpe..kau tetap dihati.

Thursday, 17 November 2011

Peluang untuk pilih satu destinasi percutian. Mana anda pilih?

Salam

Waaa..lameeee tak update pape kan kan..kihkih..ada tak yang rinduk aku?ye aku tahu ramai rinduk aku.trime kasih.nah tiuman tikit,muahh (buwerkkk)




Ok kali ni aku nak ajak korang berangan,aku nak tanya satu soalan ni..kalau korang diberi peluang dapat satu tiket penerbangan free,destinasi mane korang akan pilih?tak kisah domestic or international.

Jeddah?Alhamdulillah..destinasi tu mestila semua umat Islam nak pergi kan..Ok selain tu? bangladesh? aiyo amma..capetown?super nice..barcelona? fantastic! amsterdam? i like tulips! rome? artistic! dan banyak-banyak lagi la kan..

As for me,i prefer more to tokyo japan and maybe seoul korea,because of the technology there,their culture,their food,their language,its not that im not interested with other culture,it just i want to know more about them. (eceh speaking tak tahan)

Dan disebabkan japan always with earthquake,so priority utama seoul la kan..eh,entah la..tetibe macam nak jugak gi tokyo tu..nak naik bullet train,kehkeh. sebab memang da lame berangan nak ke Japan..angan-angan jela..tah kurun ke berapa la bole pegi kan..untuk expenses there,u need 12thousand RM untuk belanja sebulan disana.what the heckkk..( ade orang bagitahu )


tulips is the most beautiful flower ever.agree??

bullet train..canggih,pantas,cekap,(kalaulah KTM bole buat cenggini,sumpah aku tak akan menyumpah setiap kali naik KTM,kehkeh

Jadi dah decide destinasi mane anda nak pergi?? :)





notakecik : would u like to travel wif me? :p

Thursday, 10 November 2011

Joget JOM




ok jom joget-joget sambil goyang kepala.
Rentak music ni best,selalu terngiang-ngiang dalam kepala aku, sebelum Bruno, aku layan Maroon 5 ni lah..syiokk ! 




notakecik : Everything going so gud so far. Alhamdulillah


Saturday, 5 November 2011

SALAM NOVEMBER

Salam

Aik dah NOVEMBER? kejap je..pastu dah akhir tahun,pastu dah 2012,pastu aku dah 23tahun,demm..tua ! Minggu ni asyik dilanda mood-mood yang tak menentu,kejap happy kejap nangis kejap neves kejap poyo kejap malas kejap rindu, macam hape !

Pastu duk layan movie dan drama jepun je..sekarang tengah nak abiskan drama KOISHITE AKUMA.. story pasal hero die vampire..what a cuteeeeeeeeee vampire..kalau camtu aku pun leh sedekah darah aku kat die. bole tak?

Ekceli macam-macam jadi,nak story semua kang 18 perenggan tak abis lagi, apa aku minta kat kawan-kawan yang terbaca entry aku ni,tolong doakan aku berjaya ya..doa untuk ape?tak bole bagitahu lagi..secretttttttt..nanti dah jadi baru boleh bagitahu..just doa je k..i lebiu lahh ! hukk

Ok maap entry takde motif lagi,jangan maki aku pliss. aku nak sambung layan drama ni.pastu aku dah listkan drama-drama or movie yang patut aku tengok. 1st,SECRET GARDEN ! aiyark dari tahun bile aku nak nengok tak tertengok-tengok lagik. Then WORLDS WITHIN,payah nak cariii...yang aku jumpe without subtitle..cis ! dua-dua lakonan HYUN BIN,maaflahh..memang dah jatuh hati kat dia.sekian.


koishite akuma-ok aku tahu hero die too flower boys,so what?cute hapee

Terasa tak susunan ayat aku tunggang langgang? aduh nampak sangat lame tak menaip nih. Pastu apa sebenar aku nak karang ni? aduh lagikkk.. pape pun selamat beraya ya esok... tak payah sakan-sakan dehh..cukuplah sekadar bersyukur kita masih bernafas lagi. :)






notakecik : Now i know i just have to be positive and take risk !

Monday, 24 October 2011

Penerimaan Family 'Si Dia' Terhadap Kamu?

Salam

Agagagaga..senangnya dalam hati bila rasa diterimai..eh?ape punye diterimai? :P

Since tangan dah mula menaip ni kan,nak tanye lah korang-korang semua yang bercinta cintun tintun bagai ni..macam mane penerimaan family korang or family pasangan korang terhadap korang?

Setengah pasangan ada yang tak bagitahu pun family pasal gf/bf dorang pun kan..kenapa? mungkin sebab maluuu or tak suke cakap hal personal dengan family.dan ada jugak yang terlebih-lebih cakap sampai perkenalkan lagi..bagus la camni kan..

Dan lebih bestnya kalau dapat family yang sporting morting..fuhh..takde langsung rase kekok even ekceli korang ni pemalu la bagai.

Tapi macam mane dengan family yang tak berapa nak sporting dan tak suka anaknya kapel-kapel ni?layan kamu macam nak tak nak je..haa..sedih kan?bila family bf/gf layan kamu macam nak tak nak je mungkin ada dua sebab. PERTAMA,mereka tak reti nak tunjuk kemesraan/nak perhati gaya kamu dulu. KEDUA,memang tak suka kamu/sebab-sebab lain.

Tapi bila dah jadi macam tu, ALLAH maha mengetahui,dan MASA kan ada untuk kita memperbaiki. Dont be so down,dan pastinya ada lagi yang lebih sedih dari kamu.

Selalunya family lelaki lagi senang nak menerima si gadis yang diperkenalkan oleh anak mereka,betul tak? memang aku dah survey ni,rata-rata kawan-kawan aku yang bercinta cintun,belah lelaki lagi senang nak menerima gf anak lelaki  mereka. Apsal tah la ek?

Pastu bukan main mesra alam macam dah sah jadi menantu..uii..untungla..tapi ada jugak family belah perempuan yang senang menerima,aku tak kata semuanya..




Whatever it is..semua tu bole jadi pengalaman even tak menjadi pun hubungan korang tuh..tapi bila korang dan family si dia dah terlalu rapattttt..mungkin menjadi salah satu faktor hubungan korang susah nak putus sebab taknak family kecewa walaupun hubungan korang dah dilanda badai. like seriously, sanggup korang pertahankan sebab mak bapak korang dah berkenan sangat dengan pilihan yang diperkenalkan tu..then what to do? hmm...lu pikis la sendiri

So,ade tak pengalaman menarik korang masa first time di perkenalkan dengan family si dia? mesti lucu kan? sememangnya mana-mana pengalaman pertama akan kita ingat sampai bila-bila. :)





oh ya, ade SALE gila-gila bagi perempuan yang minat dengan shawl dah pashmina dekat SINI :)




notakecik : aku skema tak arini?

Thursday, 20 October 2011

Maaf,aku termimpi Blogger nih :p

Sile lah percaya apa yang aku mimpi nih..silalah silalahh..

Aku sendrik tak pecaya dan masih.."aihh??betul ka nih?" kehkeh

Ya,aku telah termimpi seorang blogger femes amos yang pastinya korang akan kenal punye lah..nak tahu sape?haaa. jeng jeng jenggggggggg...orangnye adalah pemilk blog http://zackzukhairi.blogspot.com/ .. agagagaga..



Tak tahu ape perasaan aku ni nak bangge ke nak pelik..macam mane aku boleh termimpi blogger ni yang aku tak kenal pun?heh..ade yang jeles tak aku mimpi abang zack ni?:p

Ekceli best jugak kalau dapat mimpi blogger ni.. MR.K , kenal tak? pemilik blog http://theotherkhairul.blogspot.com/ . yeee...sebab aku minat benau la tulisan die yang suke kutuk pompuan tuh..hampes... tapi dalam kutuk-kutuk ade benar kot kadang-kadang :p . Mr.k ni sangat misteri,taknak pun tunjuk muka beliau..nak jugak tengok kan..sebab tu aku harap boleh mimpi die ke..kehkeh

Tak kisah la mimpi siape tapi tu semua mainan tidur je ye tak? yang baik kita ingat-ingat kan,yang buruk kita lupa-lupakan..ngehh


maaf,sy termimpi anda bersms dgn saya dan kita bakal keluar dating. sekian





notakecik : lame nyeeeee abang zack tak update?why sayang whyy??hahaha *tembak diri sendri

Tuesday, 18 October 2011

Dimana Perasaan anda??

Aku dah kate...jangan tengok...jangan tengokkk..degil nak jugak tengokk..

Kan beberapa hari ni hangat dengan klip video seorang budak kene langgar 2kali kat china tapi orang ramai yang lalu lalang ignore je macam nampak sampah di postkan kat youtube dan facebook..

Sumpah memang dalam hati aku taknak tengok video macam ni. Aku tak suke aku tak sanggup..kalau bab-bab menyayat hati camni,kes dera ke,bunuh baby ke,pijak kucing ke..memang aku tak suke nak tengok. Jiwa aku ni cepat luruh tengok mende-mende camtu.nampak je takde perasaan aku nih.tapiii...amek kau. SEBAK !!

Terklik jugak tadi dan tertengok budak perempuan tu kene langgar, macam tu aje? orang lalu lalang tu takde perasaan ke? kalau taknak bawak gi hospital pun sekurang-kurangnya boleh call ambulans or polis kan..kenapa ek dengan masyarakat kat situ? langsung taknak bertanggungjawab !




Sedih sangat dengan keadaan dunia ni..macam-macam..terbaru pelajar 16tahun bunuh bayi yang baru dilahirkan dengan mengelar baby tu sampai terkeluar isi perut. Gambar tu lagilah aku tak boleh nak pandang !

Ya Allah.....dimana perasaan belas sesama makhluk??






notakecik : terus hati rase sakit hati lepas tengok video tuh..tak tenang dan takut dengan dunia !!

Monday, 17 October 2011

Fantasi Perempuan tentang Lelaki Idaman

Salam

PEREMPUAN dan fantasi memang tak dapat dipisah kan. FANTASI ape? oh itu mudah saja,fantasi tentang bf or husben or lelaki kesayangan mereka bersikap gentleman macam hero dalam citer korea dan jepun.. =.="

Memang kalau tengok cite korea or jepun ni hero die...mak aih bukan main sweetttt da vavavoom la kan. dah la cute hensem bagai,pastu sweet romantik gentleman pulak.perempuan mane tak cair doii?

Ok kite tengok situasi-situasi yang membuatkan perempuan terpikattt :

SITUASI 1  : Sedang hero dan heroin berjalan berpimpin tangan di taman bunga selepas jogging, tali kasut heroin ni terbukak..hah korang mestilah boleh bayang ape hero die buat kann? hero melutut dan ikatkan tali kasut heroin..ouchhh oohhh... HAKIKATnya : "awak tali kasut awak terbukak " kata bf kepada gf nya lalu menunggu gf ikat tali kasut. =,='

SITUASI 2 : Heroin demam tak sihat,lalu si hero berlari dari rumahnya ke rumah heroin sambil membawa ubat,bersungguh-sungguh ni lari laju-laju. erk,kalau kat sini nak lari celah mane?lari lalu highway?kehkeh..rumah dekat boleh lah..ni aku tak paham cite korea jepun mesti ade lari-lari..urgh !

SITUASI 3 : Heroin terpaksa pergi meninggalkan hero atas halangan keluarga,bla bla bla..naik tren atau bus,dan sekali lagi si hero berlari bersungguh-sungguh mengejar bus atau tren yang sedang bergerak.kalau lagu background sedih memang tangkap leleh jugak lah. TETAPI adakah lelaki melayu ada nak buat cenggini?pehhh kalau ade berlaku aku respek la..kehkeh..lawak kot...dalam movie aku bole lah terima. :p

SITUASI 4 : Heroin terkejar-kejar jalan lelaju sekali terjatuh dan terseliuh kaki (ni biase sangat dah berlaku dalam cite korea) lalu si hero tanpa menunggu sepatah kata daripada heroin terus mengangkat atau mengendong heroin JALAN KAKI  sampai depan rumah. HAKIKATnya : kat malaysia kalau buat camtu mahu kene tibai dengan bapak, orang pandang slekkk je..takpun kene marah dengan bf  "tu lahh,jalan tu betul-betul la sikit" sambil pimpin tangan je bawak gf die..=.="

Dan macam-macam lagi situasi yang membuatkan perempuan di Malaysia kian terpengaruh dan mengharapkan lelaki Malaysia juga begitu..namun namun..toksah nak berangan la derr..seciputt je kot laki camtu kat Malaysia,untunglaaaa sape dapat lelaki romantik sweet gentleman...ouhhh *jeles




Ekceli malam tadi aku baru tengok drama jepun bertajuk KAIZORA(sky of love), lepas tengok baru aku perasan aku dah pernah tengok rupanya tapi dalam version movie..takpelah aku tengok kan jugak sebab i know this story superb. Then ada beberapa scene yang alahai... aku tersenyum sendiri..

SCENE 1 : Heroin bagitahu hero yang die mengandungkan anak hero tu. suddenly hero bangun dan lari tinggalkan heroin seorang diri kat restoran tu.(mereka masih bersekolah) . heroin yang kecewa sangat sedih dengan penerimaan hero,setelah beberapa minit heroin pun bersedia nak tinggalkan restoran tu then,si hero tetibe datang balik sambil tercungap-cungap dan menunjukkan stokin bayi yang baru dibelinya sambil tersenyum..heroin tak sangka sebegini happy penerimaan si hero sampaikan terus beli stokin bayi. In reality?tak de maknonyo bf anda akan buat begitu..taknak die bertanggungjawab takpun suruh gugurkan.sungguh hina penerimaan macam ni.

Cara si hero protect heroin pun sangat membuatkan perempuan nak bf macam dia jugak.. ayat-ayat seperti "dont disturb my girl !!" , "i will protect my girl no matter what" , "i want to marry u and build our family together" bla bla bla dan bla.. sangat laaaaa menggangu benak si gadis yang jugak mahukan lelaki yang boleh protect die macam hero ni tadi..


sweet adegan ni.. "your besday present" sambil buat tangan camtu kearah langit biru..peh pehhh

Adegan ni pun sweet..bonceng basikal sesame pegi sekolah...ouhh hirooo..(nama watak hero dalam ni)



Adehhh..kesimpulannya..story is story,movie is movie,drama is drama..tak yah nak berfantasi sangat la bf korang seromantik lelaki korea dan jepun..uhhh !


Bersyukurjelah dengan ape yang ada dan dapat ye tak? mintak lebih-lebih kang terus tak dapat pape baru tahu. Tapi memang ade je lelaki sweet ni wujud kat Malaysia,,ok sape lelaki sweet romantik ngaku cepat ! jom dating ! kehkeh





 notakecik : tak romantik pun takpe,asal take care sikit dah lah. kan? :)

Sunday, 16 October 2011

Kenapa lelaki walaupun dah ade GF suke flirt dengan awek lain??

Kenapa ek?

eh lupe bagi salam..salam semua..ok dah.

LELAKI. mane cukup satu kan? kalau boleh simpan dua tiga empat lima enam belas buat ape buang satu right? lelaki camni adalah yang jenis nakal,dan maybe nak test market..cakap kat orang or awek2 lain takde gf, tapi sebenarnya semua orang pun dah tahu.

Dan sebenarnya dorang flirt just untuk suke-suke..alah gf yang betul simpan la baik-baik..tapi ngade nak test awek sane sini. Dorang memang sayang sangat kat gf dorang tu tapi tulah tak paham..still nak gatal-gatal.

Ekceli mereka ni sangat sayangkan gf sendiri even gf dah tahu perangai buruk dorang tu dan mintak break ke ape ke..but still dorang taknak lepaskan gf kesayangan dorang tuh..betul lah orang kate.." walau seplayboy mane pun sorang lelaki tu,akan ade seorang perempuan je yang dicintai."

Tapi ade ke perempuan yang tahan dengan lelaki macam ni ye? belakang korang bf korang tu gi usha-usha gadis lain..pehh..kalau aku dah menanah hati dah. Tapi aku ni pelik, kalau lah aku diperlaku kan begitu kan..aku biarkan je..malas layan.KECUALI yang die try tu terlalu COMEL bagi aku,kehkeh..

Ala lelaki kot..walau dorang sayang sangat kat gf,tunang,bini tapi still mata menjalar,dalam hati terdetik "cun nye awek ni", body awek mantop sikit mula memuja, awek kasi green light ape lagi korang tunggu kan, main-main mata dengan awek tah sape-sape tu biase,kadang-kadang dengan membe sendiri pun bertepuk tampar, apa lah? lelaki is lelaki. ataupun adakah aku salah? mungkin tak semua but stillllll....hmmm..ala lelaki kott...hukhuk jangan marah cik abang,




So lelaki yang terbaca entry aku ni..betul tak betul tak??tak baek tipu,dosaaa...:P





notakecik : sebaik-baik lelaki adalah mereka yang tahu membimbing gadis kesayangan ke arah kebaikan.

Saturday, 15 October 2011

Friendship Quates

















FRIENDSHIP IS JUST LIKE THE STAR
U'RE NOT ALWAYS SEE THEM
BUT YOU KNOW THEY ALWAYS BE THERE..






THANKZ




Friday, 14 October 2011

Tiada Isteri sehebat dikau

´Sayang, Abang minta izin untuk nikah seorang lagi´

"Aliyah yang sedang melipat kain,terdiam seketika. Mungkin terkedu. Adakah pendengarannya kian kabur lantaran usianya yang kian beranjak.
Adakah dialog tadi hanya dilafazkan di dalam TV, sementelah TV juga dipasang. Tapi, ahh bukanlah. TV sedang menayangkan iklan Sunsilk, mustahil sudah ada siri baru iklan Sunsilk? Dia menghela nafas panjang. Di
a memandang sekali imbas wajah Asraf Mukmin, kemudian tersenyum.
Meletakkan kain yang telah siap dilipat di tepi, bangun lantas menuju ke dapur. Langkahnya diatur tenang. Segelas air sejuk diteguk perlahan. Kemudian dia ke bilik Balqis, Sumayyah, Fatimah. Rutin hariannya, mencium puteri-puterinya sebelum dia masuk tidur. Dahulu, semasa puterinya kecil lagi, rutin itu dilakukan dengan suaminya. Kini, anak-anak kian beranjak remaja. Kemudian, dia menjenguk bilik putera bujangnya yang berdua, si kembar, Solehin dan Farihin.

Pengabisannya dia kembali kepada suaminya. Asraf Mukmin hanya diam, membatu diri. Dia amat mengenali isterinya. Jodoh yang diatur keluarga hampir 16 tahun yang lepas menghadiahkan dia sebuah keluarga yang bahagia, Aliyah adalah ikon isteri solehah. Namun, kehadiran Qistina, gadis genit yang menjawat jawatan pembantu tadbir kesetiausahaan di jabatannya benar-benar membuatkan dia lemah.

´Kau mampu Asraf, dengan gaji kau. Aku rasa kau mampu untuk beri makan 2 keluarga,´ sokongan Hanif, teman sepejabat menguatkan lagi hujah apabila dia berdepan dengan Aliyah.

´Abang Asraf, Qis tak kisah. Qis sanggup bermadu jika itu yang ditakdirkan. Bimbinglah Qis, Qis perlukan seseorang yang mampu memimpin Qis,´ masih terngiang-ngiang bicara lunak Qis.

Akhir-akhir ini, panas rasanya punggung dia di rumah. Pagi-pagi, selesai solat subuh, cepat-cepat dia bersiap untuk ke pejabat. Tidak seperti kelaziman, dia akan bersarapan berjemaah bersama isteri dan anak-anak..
Aduhai, penangan Qis gadis kelahiran Bumi Kenyalang benar-benar menjerat hatinya.

´Abang , Aliyah setuju dengan permintaan abang. Tapi, Aliyah nak berjumpa dengan wanita tu,´ Lembut dan tenang sayup-sayup suara isterinya.

Dia tahu, Aliyah bukan seorang yang panas baran. Aliyah terlalu sempurna, baik tetapi ahh hatinya kini sedang mengilai wanita yang jauh lebih muda.

´Bawa dia ke sini, tinggalkan dia bersama Aliyah selama 1 hari saja, boleh?´ pelik benar permintaan isterinya.

Hendak dipengapakan apakah buah hatinya itu? Namun, tanpa sedar dia menganguk, tanda setuju. Sebab, dia yakin isterinya tidak akan melakukan perkara yang bukan-bukan.

Dan hakikatnya dia seharusnya bersyukur. Terlalu bersyukur. Kalaulah isterinya itu wanita lain, alamatnya perang dunia meletus lah jawabnya. Melayanglah periuk belanga. Ehhh, itu zaman dulu-dulu. Zaman sekarang ni, isteri-isteri lebih bijak. Teringat dia kisah seorang tentera yang disimbah dengan asid, gara-gara menyuarakan keinginan untuk menambah cawangan lagi satu. Kecacatan seumur hidup diterima sebagai hadiah sebuah perkahwinan yang tidak sempat dilangsungkan. Dan dia, hanya senyuman daripada Aliyah.

´Apa, nak suruh Qis jumpa dengan isteri abang,´ terjegil bulat mata Qis yang berwarna hijau.
´Kak Aliyah yang minta,´ masih lembut dia memujuk Qis.
´Biar betul, apa dia nak buat dengan Qis?´
´Takutlah Qis, silap haribulan dia bunuh Qis!´ terkejut Asraf Mukmin.
´Percayalah Qis, Aliyah bukan macam tu orangnya. abang dah lama hidup dengannya. abang faham,´

Qistina mengalih pandangannya. Mahu apakah bakal madunya berjumpa dengannya? Dia sering disogokkan dengan pelbagai cerita isteri pertama membuli isteri kedua. Heh, ini Qistina lah. Jangan haraplah jika nak membuli aku. Desis hati kecil Qistina.

Hari ini genap seminggu Qistina bercuti seminggu. Seminggu jugalah dia merindu. Puas dicuba untuk menghubungi Qistina, namun tidak berjaya.
Rakan serumah menyatakan mereka sendiri tidak mengetahui ke mana Qistina pergi. Genap seminggu juga peristiwa dia menghantar Qistina untuk ditemuduga oleh Aliyah. Sedangkan dia diminta oleh Aliyah bermunajat di Masjid Putra. Di masjid itu, hatinya benar-benar terusik. Sekian lamanya dia tidak menyibukkan dirinya dengan aktiviti keagamaan di masjid Putra.

Dulu, sebelum dia mengenali Qistina, saban malam dia akan bersama dengan Aliyah serta anak-anaknya, berjemaah dengan kariah masjid. Kemudian menghadiri majlis kuliah agama. Membaca AlQuran secara bertaranum itu adalah kesukaannya. Namun, lenggok Qistina melalaikannya. Haruman Qistina memudarkan bacaan taranumnya. Hatinya benar-benar sunyi. Sunyi dengan tasbih, tasmid yang sering dilagukan. Seharian di Masjid Putra, dia cuba mencari dirinya, Asraf Mukmin yang dulu. Asraf Mukmin anak Imam Kampung Seputih. Asraf Mukmin yang asyik dengan berzanji. Menitis air matanya.
Hatinya masih tertanya-tanya, apakah yang telah terjadi pada hari itu. Aliyah menunaikan tanggungjawabnya seperti biasa. Tiada kurangnya layanan Aliyah. Mulutnya seolah-olah terkunci untuk bertanya hal calon madu Aliyah.

breast breast... sms menjengah masuk ke kantung inbox hensetnya.

´Qis minta maaf. Qis bukan pilihan terbaik untuk abang jadikan isteri. Qis tidak sehebat kak Aliyah. Qis perlu jadikan diri Qis sehebatnya untuk bersama abang,´

Dibawah hensetnya, ada sekeping sampul besar.

Kepada:
Asraf Mukmin,
Suami yang tersayang...

Asraf Mukmin diburu kehairanan. Sampul berwarna cokelat yang hampir saiz dengan A4 itu dibuka perlahan.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani,
Salam sejahtera buat suami yang tercinta, moga redhaNya sentiasa mengiringi jejak langkahmu.

abang yang dikasihi,
Genap seminggu sesi temuduga yang Aliyah jalankan pada Qistina. Terima kasih kerana abang membawakan Aliyah seorang calon madu yang begitu cantik. Di sini Aliyah kemukakan penilaian Aliyah.

1. Dengan ukuran badan ala-ala model, dia memang mengalahkan Aliyah yang sudah tidak nampak bentuk badan. Baju-bajunya memang mengikut peredaran zaman. Tapi, Aliyah sayangkan abang. Aliyah tak sanggup abang diheret ke neraka kerana menanggung dosa. Sedangkan dosa abang sendiri pun, masih belum termampu untuk dijawab di akhirat sana , apatah lagi abang nak menggalas dosa org lain. Aliyah sayangkan abang...

2. Aliyah ada mengajak dia memasak. Memang pandai dia masak, apatah lagi western food. Tapi, Aliyah sayangkan abang. Aliyah tahu selera abang hanya pada lauk pauk kampung. Tapi tak tahulah pula Aliyah kalau-kalau selera abang sudah berubah. Tapi, Aliyah masih ingat lagi, masa kita sekeluarga singgah di sebuah restoran western food, abang muntahkan semua makanan western food tu. Lagi satu, anak-anak kita semuanya ikut selera ayah mereka. kasihan nanti, tak makan lah pula anak-anak kita. Aliyah sayangkan abang...

3. Aliyah ada mengajak dia solat berjemaah. Kelam kabut dibuatnya. Aliyah minta dia jadi Imam. Yelah, nanti dia akan menjadi ibu pada zuriat abang yang lahir, jadinya Aliyah harapkan dia mampu untuk mengajar anak-anak abang nanti untuk menjadi imam dan imamah yang beriman. Tapi, kalau dia sendiri pun kelam kabut memakai telekung... Aliyah sayangkan abang...

abang yang disayangi,
Cukuplah rasanya penilaian Aliyah. Kalau diungkap satu persatu, Aliyah tak terdaya. abang lebih memahaminya. Ini penilaian selama 1 hari, abang mungkin dapat membuat penilaian yang jauh lebih baik memandangkan abang mengenalinya lebih dari Aliyah mengenalinya.

abang yang dicintai,
Di dalam sampul ini ada boring keizinan berpoligami. Telah siap Aliyah tandatangan. Juga sekeping tiket penerbangan MAS ke Sarawak . Jika munajat abang di Masjid Putra
mengiayakan tindakan abang ini, ambillah borang ini, isi dan pergilah kepada Qistina. Oh ya, lupa nak cakap, Qistina telah berada di sawarak. Menunggu abang... Aliyah sayangkan
abang... Tetapi jika abang merasakan Qistina masih belum cukup hebat untuk dijadikan isteri abang, pergilah cari wanita yang setanding dengan Aliyah... Aliyah sayangkan abang.

Tetapi, jika abang merasakan Aliyah adalah isteri yang hebat untuk abang.. tolonglah bukakan pintu bilik ni. Aliyah bawakan sarapan kegemaran abang, roti canai.. air tangan Aliyah.

Salam sayang,
Aliyah Najihah binti Mohd Hazery

Tangannya pantas membuka pintu biliknya. Di situ berdiri Aliyah Najihah bersama-sama hidangan sarapan pagi kegemarannya. Dia tersenyum!
Benar, tiada isteri sehebat Aliyah isterinya!!! !!

































Sumber adalah daripada SINI







Monday, 10 October 2011

Plupp plupp plupp..bunyi terjatuh tangga =.='

Kejadian dirumah aku yang buat aku tergelak..hampeh tol..dengarkan dialog antara adik aku dan mama aku.


adik : ma,tadi kan nurul jatuh tangga kat sekolah tergolek macam ni..plup plupp plupp (siap buat bunyi yang aku tak tahan tuh)


mama : laa..abis tu ade orang tolong tak?


adik : takde.kene gelak je. =.="


Haha..nasib ko la dik..kalau jatuh bangun sendiri.even kawan pun tolong gelak je mampu..:p
masa adik aku buat bunyi plup plup plupp (melambangkan die tergolek kat tangga bertingkat-tingkat) aku sehabis boleh tahan gelak sebab tengah kunyah ape tah..kureng asam.





notakecik : rase tak sedap ati dah hilang..timbul eksaited pulak..kekekke

Happy vs Tak sedap hati

Salam

Semalam adalah hari yang paling bahgia..happy sangat walau sekejapp..betul betul betul dapat layanan yang baik dan selesa dari pihak orang tu..tak rase terpinggir langsung dalam ramai-ramai tu.tak rase segan silu dah..semua layan aku dengan baik..bersyukur sangat..thankz tauu..:)

Tapi tapi...arini... kenape kenape kenapee..uhh? rase sangat la tak sedap hati nye..Allah jela yang tahu..betapa berat hati,tak sedap hatinye aku..mungkinkah sebab dah 10hb Oktober?? oh tidakkkk..tak mungkin sebab tu je..mesti ade sebab lain nih..

Penat memikirkan nya lah haii..mungkin jugak la stress sebab tak prepare pape for this coming annyversary,hukk..gilaaa! eh yeke?padahal tahun-tahun sebelum relax je tak prepare pape? mesti ade sebab lain ni..okay-okay..nak pikir terus pikir sampai besok apela yang tak sedap bebeno hati nih..doa banyak-banyak la bukan mende bukan-bukan.




notakecik : maaf entry tak de motif

Wednesday, 5 October 2011

AKU LESBIAN ?

Salam..

Sekali lagi tajuk nak gempak. aiyark !

Ade ciri-ciri lesbo ke aku ni? hampeh tol la..tapi best jugak duk nyakat orang tu..kihkih

Al kisah nye begini,aku ade kenal dengan sorang mamat ni kat fesbuk..chat-chat biase jela,then lelame die ajak couple plak..aku ckp la aku da ade bf,die bole tak pecaya..aku tanye nape tak pecaya? then die jawab " dalam fb awak tak de pun pic dengan bf or mane-mane lelaki?" wahahah ! perlu ke?

Aku kate tak penting kot nak letak,sebab fb adalah personal life aku.even fb bf pun aku tak amik tahu.die tak caye gak...so aku lantak kan jela..tapi still kawan..sambil-sambil tu die duk ayat aku..ala bese la pompuan sonok kot kene ayat..haha.tapi hati aku bukan senang-senang nak jatuh hati.

Then da lame sikit die mintak couple lagi..die kate dengan aku je ade feel,dengan pompuan lain takde feel sebab die da cube..haha ayat kau. aku cakap takmo..pastu kan die kate gini "awak ni lesbian ek?" wahahaha. gelak besar kot aku,siyes this is 1st time aku terima ayat camni..kalau tengok komen-komen kat status fb aku memang aku suke bersayang-sayang dengan kawan-kawan rapat aku..no big deal kan? biase je tuh..tapi mungkin pelik bagi lelaki..kehkeh

Then aku iyekan aje..malas kot layan..die siap mintak pic aku dengan bf aku lagi sebagai bukti,wahaha tak menahan nak bukti bagai..helloooo..so what aku lesbo ke kan? aku memang sayang kawan-kawan perempuan aku macam sayang bf..kehkeh




So skang tak kisah la dalam pikiran die aku ni lesbo ke tak.ape aku kisah? hukkkk




notakecik : haruslah sayang kawan-kawan dulu kannn..:)

FOBIA !!

Salam

Kali ni nak cite pasal fobia pulak..masing-masing paham kan maksud fobia? fobia macam trauma or takutkan something..dan aku pasti majoriti mesti ade mende yang korang fobia kan?

Macam aku fobia nye dah kronik ke tak tak tahulah aku..but setiap kali nampak lipas meremang bulu roma..rase tak selamat ! huhh..yelah dengan bau die yang busuk tu..memang tak lah aku nak dekat.. Pernah sekali tu ade lipas kat langsir bilik aku,aku perasan pun sebab rase meremang dengan tiba-tiba..hahah macam hape ! dah la da lewat malam..kul2pagi tak silap..aku nak tido mestilah tak aman kan..kot-kot lipas tu main terbang-terbang.

Cari ridsect tak jumpe,nak kejut ayah tak sanggup sebab tengok memang tengah sedap betul lena,last-last aku just duk menyangkung dongak mengadap lipas tu..tak bagi die lari..yela..kot-kot die masuk celah katil lagi 14hari aku tak tido bilik.pheww..

Hampir sejam la aku camtu..lipas tu tido kot,at last tak tahan sangat aku kejut ayah aku suruh ketuk..arghhh..dan setiap kali ade lipas memang aku akan panggil ayah aku..kuikui..macam mane lah aku tanpa ayah?haha..

Setiap orang yang fobia ni mesti die ade kenangan pahit tentangnya kan..macam membe aku die fobia kucing..aih..kucing punyelah comel die bole duk jerit pulak..sebab ape?kenangan waktu kecik yang die cerita die terpijak anak kucing yang baru lahir dan kucing itu mati..so sampai sekarang die macam tak boleh tengok kucing..kesiann..

Dan aku seingat aku dulu waktu kecik jugak aku tengah story telling depan parent aku sekali ade lipas melintas atas kaki aku..bayangkan kite tengah berdiri tegak then lipas tu lalu atas kaki kanan kita,turun dan kemudian naik dan lalu atas kaki kiri kita pulak dan selambe pergi..aku pulak bole tak perasan..dah abes lipas tu melintas baru sedar dan duk jerit-jerit satu umah !!

Tapi aku tak pernah bagitahu sesape hal ni..sebab ape?takut dorang lagi main-mainkan aku dengan lipas..so ape aku buat? aku cool je bile nampak lipas..padahal dalam hati dah gabra..seriuss kawan-kawan aku tak dapat kesan tahap kephobian aku nih..kihkih..bijak kan aku?

Tapi hari ni aku dah reveal la..so kawan-kawan aku yang bace harap jangan la bagi adiah besday lipas ye kat aku kalo taknak putus kawan..haha





notakecik : tak sanggup nak google image gambar lipas letak kat entry ni..kuman ! kuman !!

Tuesday, 4 October 2011

Kenapa Perempuan lebih mudah tertarik dengan lelaki yang berimage "BAD BOYS"?

Salam..

Wah tajuk gempak je nih..tapi memang betul kan?bukan lah nak kate semua tapi majoriti nye kalau tanye perempuan ni.lagi-lagi kalau dalam usia muda,mesti dorang bersetuju..kannn...??:p

Berimage "bad boys" ni bukan lah bermakne dorang mencuri merompak amik dadah segala..kalau zaman sekolah or kolej boleh jugak dipanggil nakal..dan nakal tu la yang pompuan suke tahukk..bayangkan ade dua orang lelaki nak ngorat anda,yang sorang tu bukan main baik,alim,ngadap buku je,bijak,bercakap pun gune hadis (erk), memang tak sosial lah, and the other one,nakal,suke mengusik,kelakar pulak,style je lebih tapi hape pun takde,suke bergaul,ade minat tersendiri and ofcoz la perempuan akan tertarik yang nakal tadi kan? sebab ape? sebab die dah ade personaliti yang menarik minat si perempuan tuh.ya !

Lelaki yang baik tadi macam mane? mungkin si perempuan lebih selesa untuk berkawan atau mintak tunjuk ajar berkenaan pelajaran..kan? kalau nak kate minat dan tertarik,sure la si lelaki yang berimage bad boys jadi pilihan..entahlah kenape mereka terpilih kan? bertuah sungguh la.

Tapi bukan lah aku kate semua perempuan macam ni..akan ade yang lebih suka mendekati lelaki berimage baik ni..just yang berimage bad boys ni personaliti die terserlah dan senang buat orang suke mahupun menyampah.ala,mula-mula menyampah lame- lame sayang ye tak? :p

Pada pendapat aku sendiri pula,ye kot? aku pun lebih gemar (eceh tak tahan) lelaki yang konon nye nakal ni,padahal die baik hati dan berperasaan..dah kenal baru la kte tahu..dan semestinye tak cepat bosan..almaklum aku ni cepat bosan jugak la..sebab tu cari yang nakal so bile die buat hal bole aku marah...kihkih. Yang penting bole buat aku gelak dah la..:)





Kesimpulannye terpulang kat perempuan sebenarnye..huhu..yang lelaki cube ingat balik zaman anda memikat dulu,sebagai watak ape? bad boys or good boys? senang tak dapat awek tuh? kihkih..memasing ade kelebihan tersendiri..pakai jela selagi mampu :)





notakecik : tapi bila dah tua-tua nak kawen ni,senang pilih good boys..mak bapak pun sukee..erk

Monday, 3 October 2011

REVIEW : BINI-BINIKU GENGSTER

Salam..

Aku dah tengok movie nih..pesal tah aku tengok..ni sume aku asik kalah one two som la nih..sebelum ni kalah jugak pastu terpaksa tengok RAYA TAK JADI lakonan apek dengan Johan tu..tah pape kan?huuu

Sebelum ni nak tengok JOHNNY ENGLISH,tapi one two som kalah,kene tengok raya tak jadi..nasib kelakar cite nih.pastu semalam,kalah lagi one two som,aku nak tengok FRIGHT NIGHT,tapi kene tengok BINI-BINIKU GENGSTER,,pheww,,...

Bukan lah aku tak sokong industri filem melayu kite nih..tapi kan.kejap je dah keluar kat ASTRO,macam rugi pun ade..belum sampai sebulan tayang dah kuar kat ASTRO FIRST,tak pun kalau sabar sikit raya tahun depan mesti ade..tu la masalahnye dan buat aku malas tengok filem melayu kat panggung.

Tapi so far,cite BINI-BINIKU GENGSTER aku bagi 4.5 bintang.banyak kan?haaa..sebab best dan kelakar dan meletup..ade pulak yana shamsudin yang cumil tu..lagi la aku suke. pastu adegan bertarung yana lagi menyerlah dari intan ladyana..sweet sangat shaheizy sam dalam ni..poyo dan buat aku gelak and rase geram lak..haha

Mungkin ade yang kate movie ni macam movie korea or chinease skit,so what la kan?still best untuk ditonton..otai gile yana shamsudin dalam ni..gengster paling berpengaruh..haha.memang banyak adegan kelakar,ditambah adegan lawan-lawan, dan adegan dungu plus poyo shaheizy sam..:p





So sape tak tengok lagi aku rase tak rugi kot nak tengok..untuk gelak-gelak hilang tension..:)




notakecik : tunggu twilight breaking down dengan sabar..harap tak kalah one two som lagi..huhhh!

Thursday, 29 September 2011

new song from BRUNO MARS







listen to dis make me fall in love again..
and now what? i loveeee bruno so muchh
love his song,all his song make me smile..
marry me, count on me, looking to the moon,lazy song, grenade, 
is so far my fav..
sometime i just sing his song if i thinkin of u..like count on me..yup !
n now this song really make me thinking again about us..uhhh !



Sunday, 25 September 2011

Sesuatu yang tak terluah

Salam

Korang pernah tak alami situasi dimana korang nak said something kat seseorang tapi tak terluah or terkata? At the end korang just tukar topik yang tah hape-hape. Aku selalu camni. isk.

Padahal beban dalam hati tak terkata lah..tapi tang nak cakap tu boleh plak tukar fikiran and mende tu tak terucap pon. Penat tau simpan beban camni..erk,apakah?

Ekceli aku memang ada something dalam hati aku yang pada mulanya aku pun tak tahula amende? but at the end aku pun buat la conclusion sendri maybe pasal something ni..and i want somebody to talk to.guess what? i choose him. even i know most of time when i want him to listen to me, he just can't. or its me,who just can't. erk.paham tak?

Tapi tadi aku call die,rase macam nak meluahkan tuh tebal sangat..the first word i said "hello" i cried,what the fish? tapi aku cover,tahukah anda aku seorang yang pandai cover even nangis dalam phone orang tak bole nak perasann?wuuuu..suara aku maintain je..die tanye kenapa semua.aku just cakap " tak ade ape saje je..and tukar topik tanye watpe,katmane semua..waktu cakap tu airmata menitik. die tak notice pun. see ! pandai kan aku cover !

Kawan-kawan? yee..kawan-kawan semua jauh..ekceli lebih best luah kat teman rapat..tapi aku ni bukan jenis senang-senang nak luah kat anybody. mungkin aku akan cerita tapi still mungkin tak abes cerita or masih ada yang terpendam. thats me. lebih suke tanggung sendiri. (kuat la katakannnn....sangat!)

I need shoulder to cry on. somebody? tak puas la nangis sikit-sikit tadi.nak nangis sungguh-sungguh sampai bengkak-bangkak mata. baru puass...best nye la hai kalau bole menangis melalak sambil cite problem kat teman,then teman tu pujuk-pujuk nak tenangkan kite.give their shoulder for me to cry on.. never had that kind of experience.. why?coz i loveeeeee to cry by my self in my room( abes bantal basah =.,=" )




notakecik : ekceli the problem is not that big for me to cry.but still..hurmmm..tahla.


taip petang tadi baru nak publish skang :p

Ikhlas, itu yang perlu.

Kadang-kadang tak tahu nak pilih jalan ape dalam hidup ni..
betul lah aku ni.susah nak memulakan sesuatu,tapi senang nak akhirkan nya..hurm..

tapi lupakan itu semua..aku yakin ada jalan tebaik untuk ku nanti..just sekarang ni..aku sangat addicted untuk terus berbisnes..walau pulangan tak lumayan,walau hanya pulang modal,hanya beberapa yang terjual,tapi dari takde,lebih baik begini..dan sekarang makin meningkat dan meningkat.


saban hari jumlah LIKE makin tinggi..walau baru 3bulan beroperasi.aku bersyukur..ada jugak yang aku berminat dah gembira bila buat sesuatu tu.ya,aku gembira dengan apa yang aku buat sekarang ni...:)

jadi kawan-kawan..jom lah singgah page aku..dan LIKE sekali tau..satu LIKE anda sangat bermakna bagi aku,sebab setiap kali jumlah itu naik,aku kan tersenyum sendirian..puas mungkin? :)



pashmina dan shawl yang aku jual sangat murah..tak dapat harga tu kat tempat lain..seriusss...tak caya? ce check..tak lari la dalam belas-belas ringgit je..even yang bawah rm10 pun ada..sebab apa tak nak jual mahal?sebab ini untuk anda juga..bukan nak kejar untung lumayan semata-mata..kalau kita ikhlas dan gembira dengan apa kita buat.Insyaallah,pulangan yang sikit pun terasa besarnya..:)






notakecik : suke tengok orang lain tersenyum dan gembira.anda suka jugak kan? :p


Sunday, 18 September 2011

Makeup dan Perempuan

Salam

Makeup dan perempuan memang tak dapat dipisahkan,kan? paling koman pun mesti nak berbedak,berlipgloss and whatsoever..serius aku suke tengok perempuan yang tahu cara nak bermakeup ni,tahu dan tak over..berani dan cantek..as for me..aduh,malu je usia dah 22 tahun blusher pun takde. =.="

Bagi aku pakai asas je dah la,bedak n lip balm,tapi kadang-kadang calit jugak la eyeliner yang macam nampak tak nampak jek..eyeshadow? blusher? gincu? maskara? huh,memang tak lah..adei.help me..memang nak sangat pakai tapi macam.erk?tak perlu kot lebih-lebih..huhu.

Dan i now boys pun tak suke perempuan yang makeup tebal-tebal gile kan? tapi pucat sangat pun tak best,betul tak?biasalah kita perempuan naluri nak bercantik tu memang sentiasa ada,just tak tahu,tak reti dan tak pandai je..kalau ade kawan makeupkan aku,aku okay jek.heh

Bukan tak penah ada macam mascara dan gincu tu.tu pun mak tolong belikan,kakak kasi die punye..haha.lawak toi.ok pasni nak kene makeup sikit-sikit..takmo pucat-pucat even ada yang kata natural beauty is better,but sometime we need to be extra berani.lol.




But ekceli ikut tempat jugak la nak makeup ni kan..takkan nak pi pasar nak makeup?huh ! takkan nak pi riadah nak makeup?extra huh! takkan nak pi lepak umah jiran nak makeup? double extra huhhh!

Aku nak beli barang-barang makeup ni?memang tak lah,pow akak aku punye je..kekeke.or suruh die belikan. nak tunggu aku beli sendiri macam kalut je, nak pilih tak reti,lain lah suruh pilih lelaki kacak. err..


  * entry dah taip lame baru nak publish =.="




notakecik : disaat kita berduka,ada yang lebih terseksa jiwa raga nya..bersyukurlah.

Saturday, 17 September 2011

Tak payah pegi wayang tengok HANTU BONCENG,tengok sini je :)

aku dah tengok! 
nasib baik tak tengok lagi kat wayang..hehe
not bad,kelakar la jugak..
jom ramai-ramai tengok kat sini ye..



Kadang-kadang


kadang-kadang terasa diri tak berguna
satu hape pun tak menyumbang kat family,
kadang-kadang terasa diri ni looser
apa yang nak mesti tak dapat,
kadang-kadang terasa diri ni tak dihargai
orang yang disayangi tak peduli ape kita rasa,
kadang-kadang terasa perasaan cemburu
pada sebab-sebab yang tak sepatutnya,
kadang-kadang terasa penat 
berlakon macam takde pape berlaku dalam hidup,
kadang-kadang terasa risau 
akan masa depan yang tak tentu







notakecik : walau luaran nampak cam takde pape...sape lah yang tahu kan..



Thursday, 15 September 2011

1 liter of tears

Salam

Malam tadi satu malam tak tido.menangis memanjang,bila dah penat menangis sampai bengkak dan sembab mata ni, aku cool kejap,dah set kat otak taknak menangis tapi tetibe berderai lagi airmata..isk.

Ni semua gara-gara drama jepun 1 LITER OF TEARS, aku rase baik letak tajuk bergelen-gelen liter of tears lah. drama ni based on true story about a girl yang diserang penyakit yang tak de penawar..apetah nama penyakit tuh. by time,body die tak kan dapat berfungsi lagi,perlahan-lahan kaki dia tak boleh berjalan,perlahan-lahan dia tak boleh bercakap,perlahan-lahan dia tak boleh menulis dengan betul,tak boleh makan..semua anggota die berhenti berfungsi.badan mati. yang hidup hanya minda..

Aku bace komen kat youtube semuanya kate cita yang paling sedih ever,ada yang kata dia menangis tak henti-henti,ada yang kata die sorang susah nangis,but bila tengok drama ni tak boleh nak tahan gak.. so aku pun curious la nak gak tengok kan..hmphhh..memang sah,sampai bengkak mata dan sembab adalah sangat teruk bagi aku k..

Bayangkan sedari episode 1 pun dah emo-emo..tapi watak lelaki dia sangat hensem dan gentle..watak perempuan dia sangat cute dan tabah. in reality,that girl dah pun meninggal pada tahun 1988,bukunya diterbitkan berdasarkan diary yang dia tulis hari-hari masa dia sakit.

Pada usia semuda 15tahun dia sakit,dari ke sekolah normal bertukar ke sekolah for disable person. jalan cerita yang sangat menyayat hati.adehh..taktahu la nak kata ape dah,memang sedih,sebab ni kan true story,aku boleh bayang penderitaan dia..pada usia 25tahun, dia mati.









notakecik : Dah sedih-sedih sampai kering airmata aku.bangun pagi result rayuan pun kuar,then rase nak menangis lagi skali je rase sebab gagal lagi.

Wednesday, 14 September 2011

Count On Me - song and lyric (special to all my friends..)

COUNT ON ME by BRUNO MARS

lets sing together frenn..:)



if u ever find yourself stuck in the middle of the sea
i'll sail the world, to find u
if u find yourself lost in the dark and u can't see
i'll be the light to guide u

we'll find out what we're made of
when we are called to help our friends in need

u can count on me like 1 2 3
i'll be there
and i know when i need it
i can count on u like 4 3 2
and u'll be there
because that's what friends are suppose to do

and if your tossin and your turnin
and u just can't fall asleep
i'll sing a song beside u
and if u ever forget how much u really mean to me
everyday i will remind u

you'll always have my shoulder when u cry
i'll never let go never say goodbye




notakecik : this shows how much i appreciate my fren even i dont know how to tell them.love love love

Kahwin Muda

Salam

Hari Sabtu lepas kan aku pegi 5 rumah terbuke. phewww,naik senak perut aku melantak. Dari Rawang ke Subang,then ke Shah Slam,ke Klang,patah balik Sg Buluh,pegi pulak Puncak Alam.baru la pulang ke Rawang balik..pehh.

Rumah yang terakhir aku pegi tu ialah rumah membe my bf then macam kekok jela sebab ramai yang dah kawen bawak anak bagai,tapi sebenarnye dorang muda je lagi. Ade sorang tu cantek orangnya bawak 2orang anak yang comel tahap gilos tak menahan aku tengok,panggil-panggil dak kecik tu takmo pulak datang.ciskek.

Then aku duduk sebelah bini membe bf aku ni,dah ade sorang anak umur 2tahun,dan tengah mengandung lagi..aku ingat umur die macam 20 something camtula..anak die hensem woo,ade ciri-ciri akan jadi hensem bila besar sebab ayah die pun not bad. then borak-borak dengan bini die baru lah aku tahu she's actually only 19,pehhh...muda gila da kawen bawak anak bagai.

Kuatnya dia dalam usia semuda tu dah jadi isteri,jaga anak,jaga laki..hebatt..lakinya umur dah 30 tapi siyes nampak muda like 20 something je..macam budak-budak duk nyakat aku.cis.

Terfikir aku macam mane kalau aku yang kawen semuda tu?aku rase mase umur aku 19 still macam kanak-kanak riang tahu nak enjoy je..ade time aku borak dengan bini die ni satu soalan yang aku takleh lupe die tanye aku ialah "best belajar?" aku jawab ok je,sebab takut terkecilkan hati die.yela dalam usia semuda tu dan jadi isteri serta emak mesti banyak perkara yang terpaksa dia lepaskan macam sambung belajar ni.

Papepun,aku tahu dari parasnya die seorang yang sangat tabah.semoga keluarganya sentiasa dimurahkan rezeki dan anak-anak sentiasa sihat.amin.


pic credit to Google



notakecik : tak sedia nak kawen lagi. nak hidup berdikari dulu :)

Tuesday, 13 September 2011

I LOVE YOU dan I MISS YOU hanya sekadar ungkapan

Salam.

hai pembaca gojes sekalian. macam mane hari anda?yang dah start belajar tu okay tak?mesti otak dah beku kan cuti 4bulan..(sebenarnya guwe jeless) ok dah. disebab kan mood yang macam roller coster nih.,terkeluar satu idea untuk membuat entry ini.

Ungkapan I LOVE U, I MISS U yang korang selalu ucapkan kat bf/gf korang tu,adakah korang benar-benar maksudkan or dah jadi rutin harian untuk korang ungkapkan perkataan tu sebelum tido,dah abis gayut,dalam mesej dan bla bla bla? siyes tak best dah jadinye ayat tu bile dah selalu sangat disebut,kan? bukan tak best ape,tapi dah jadi tak berapa nak bermakna.




Ade pulak kes dimana bila dah selalu sangat sebut, bila terlupe nak sebut then bole jadi pergaduhan besar plak,or jadi macam pelik kenapa si pasangan tak sebut.adei kelakar lah korang nih. si gf yang pelik pun berkata, "nape semalam u tak cakap i love u kat i hahh?u ade pompuan lain ekk?" what the fish is this? kesian bf tu.haha.

Ade pulak sebelum tido akan call dulu dan ucap "i love u sayanggg,i miss uuuu" dan di balas balik yang same,everyday okay ! fuhh,jadi mane pegi nilai estetika keromantikan ungkapan tersebut?bila dah sebut hari hari,korang rase tak ape yang korang sebut tu?betul ke time tu korang tengah miss pasangan korang tuh?betul ke time tu korang tengah in love..mungkin ye,dan mungkin jugak tidak kan.korang just ungkap sebab dah jadi rutin kene sebut.



Jadi kawan-kawan,pilihlah waktu yang sesuai untuk di ungkapkan perkataan keramat tu. dimana bila korang betul betul betullll rindu pasangan korang or bila korang terasaaa sangat nak die tahu korang cintakan die. yes ! thats the time ! korang akan rase something menusuk jiwa dan pasangan akan rase istimewa nya tu. like seriously, both of u can feel it.

Bercinta memang manis di awal-awal nye..tapi bila dah lama sangat bole jadi hambar,rite? so pepandai la kita nak warna-warnikan balik alam percintaan kita tu macam waktu dulu-dulu. sebab i know,ramai yang cepat bosan,kan? dont pls..just syukuri jika dia yang terbaik. sekian.



notakecik : asik cite pasal diri je,kang korang bosan.so cite pasal pendapat aku tentang ni.heh.

Saturday, 10 September 2011

Kumpul memori sebanyak mungkin bersama mereka

kalau boleh hari-hari nak jumpe membe dan lepak bersame mereka
sebab hilang stress tau.serius. bergelak ketawa bersama,walaupun ada musibah,ketawa tetap ketawa.
lepas ni masing-masing berjauhan,buat haluan sendiri,sambung belajar.kerja,kawen,tunang bla bla bla..

kawan.nilai nye memang tak ternilai lah. dengan mereka la kita bergelak,bersedih,berkongsi cerita, melalui hari-hari indah bersama. wahhh..rindu rindu dengan semua kawan-kawan. i wish i can spent my day,all my day with my fren.

pelik kan?patut wish nk besame n spent time dengan bf but i prefer my fren.like seriously yeay. love them.

lain tau keluar dengan membe kemceng dan bf. kalau dengan bf stil bergelak ketawa tapi dalam suasana yang lain. dengan membe bergurau senda dan ragam sorang-sorang yang gegile kita layan memang best. sangat happening. stress pun takde walau hilang henpon.langsung lupe aku hilang henpon.haha

jadi kepada semua,berkawan la,berkawan biar seribu.jangan sebab kita dah bercouple/tunang,kita asik dengan pasanagan kita je.lupe kawan-kawan.all the time nak berkepit..no no no,thats not right. sebab dalam masa kita tak terikat ni lah kita boleh bebas berjalan,bebas keluar dengan kawan..kumpul sebanyak mungkin memori dengan rakan anda.sebab mungkin satu saat tiba-tiba rakan anda tu tiada lagi disisi.







notakecik : anda prefer spent time dengan rakan or pasangan? what. family? gudddd....family the best ! :)

Friday, 9 September 2011

selamat tinggal henpon chomel

Salam..

hikhikhik,hakhak..macam takde pape walau hilang henpon time keluar tadi..aku rase tercicir mase naik tekssi lar,then da dalam ktm baru sedar takde henpon dalam beg. =.='

the funny things is bile aku sedar henpon aku takde,dua orang kawan aku yang duduk kiri dan kanan aku yang gabra..aku cakap la ce call no tuh,and memang takde bunyi ringing kat aku so memang sah hilang lah..and the best thing is no plat teksi tak ingat dan tak cam pemandu.oh yeah..kalau pemandu die simpan takpe,kalau the next customer yang tibai,memang dah selamat lah..

pastu one of my fren cakap camni "nad macam takde pape je hilang henpon?" yeah,that time memang takde reaction kat muke aku siap bole gelak-gelak lagi..haha. i dont know why. but i said back to her "tak kan nak melalak plak kan" haha. tak best jugak kan kita baru nak keluar dengan kawan-kawan nak chill but kite asik cakap pasal henpon yang hilang and buat muke sedih,what the point..membe pun bole bosan, so in a minute i forget about my phone and had fun with my fren..yey :)

we watched Colombia,we eat sizzling mee, we had some Tutti Frutti, but most of all we take a lottttttttt of pitcha..haha. that what gurls love to do,ngehh

btw, henfon yang hilang tu actually not mine,its my bf phone,so i call him via publicphone to inform him that his phone was missing, and he's like "confirm?" haha..i said "confirm..."  and i said sorry then he replied "no hal lah.." haha, see.macam mane aku bole cool dan tak risau,my bf pun tak kesah. :p langsung tak marah,dan tak tanye macam polis pun,that why i love him. <3.

he asked me to buy new number but aku rase nak hold dulu la..bialah takyah pakai henpon sat..pakai je number my mum n dad..(sebenarnye nak suruh dia belikan no baru..kekek) even memang sayang no lame tu tapi nak buat sim baru no same rm30 kot..so better beli je sim baru yang rm8.80..:p


henpon aku yang hilang tuh,henpon murah je kot sebab tu tak nangis bagai kot?ce kalau iphone yang hilang?haaaaaaaaa satu donia dengar kau melalak.haha





notakecik : mungkin arini okay je..sok luse panas punggung takde henfon ditangan.hahaaaaa

Monday, 5 September 2011

Di sebalik kemeriahan hari raya

Disebalik kemeriahan hari raya
terselit sebuah kisah duka yg melanda hati
kisah yang tak perlu di kongsikan
tapi terasa beban menyimpan di lubuk hati

sebuah kisah antara aku, kau dan dia
antara dia,kamu dan aku
sebuah kisah yang belum terungkai
sebuah kisah yang belum berkesudahan




perit hati masihku boleh menahan
tapi sampai bila?
sakit hati masihku boleh bersuka ria
tapi sampai bila?
jiwa menderita masihku tersenyum indah
tapi sampai bila?

bagai disentap, dirobek, disiat sekiranya itu benar terjadi
benar berlaku,
benar menjadi kenyataan dihadapan ku
saat itu sanggup aku menoktahkan semuanya
sanggup aku tinggalkan semuanya
sanggup aku terima hakikatnya

walau berat
walau sakit
walau terguris hati ini

membayangkan dan memikirnya sahaja buatku berlinangan airmata
bukan aku wanita rapuh yang mudah mengalirkan airmata
sebab aku cukup kuatlah aku terpaksa menelan segala duka








notakecik : minta petunjukMu Ya Allah..


see,i'll be back when my heart feeling sad,grrrr






Saturday, 27 August 2011

serba lengkap dah kot.

Salam

Kejap je, kejapppp je dah nak raya..Ya Allah..pejam celik je kan?nak kiamat..Subhannallah...raya ni apa je yang best bagi aku?erm tak tahu la lagi..sebab so far macam ni macam tu jelah..kalau minggu lepas dok susah hati takde baju raya la takde persiapan la..hah hambekk ko,sekali rezeki aku dapat 4 helai baju raya ! setepekkkk! al-maklum rezeki jangan ditolak..2helai from my mum,sehelai from my sista n one more from my ehemehem :p.tak pernah camni,selalu 2helai je paling banyak..malas nak melampau2..tapi ni dah org bagi kan..hee

Dan tadi pegi Jalan TAR..mak aih..penuh umat manusia..ai tak balik kampong ke duk shoping-shoping lagi nih?semalam pegi Times Square pun bole tahan ramainye..rabu tu pegi Masjid Jamek dan One Utama,still berduyun orang..yang aku ni pun bukan main rajin org ajak kuar je on..huhu..naik melecet kaki aku.

Eh,ade satu mende aku tak lengkap lagi..TUDUNG ! tudung untuk match dengan baju-baju kurung aku tuh..ai..kate tokey tudung,tokey tudung takde tudung?kelakar betul..(kata seseorang kepada aku) kuikui. yela...even dalam bilik ni penuh selendang dan pashmina tapi bosan la beli kat diri sendiri,dah la hari-hari duk tengok tudung same..raye pun nak pakai yang kita jual ke?aduhhhh....nononono....

Dan dengan ini saya..nurnadrah binti........... ingin mengucapkan selamat hari raya,maaf zahir tiada batin kepada rakan-rakan blogger sekalian..pulang beraya sila berhati-hati ok..aku balik kuala pilah,ade yang same kampung tak dengan aku?yeah geng nogoriiiii.. :P




notakecik : berat turun lagi,what the fishhhhhhhhhh !


Tuesday, 23 August 2011

Doa SAHABAT

Bismillahirahmanirrahim....

Ya Allah..ampunilah dosa-dosaku,dosa kedua ibubapa ku,dosa rakan-rakan ku dan dosa seluruh umat Islam.

Ya Allah..aku mohon padaMu berilah kekuatan dan kecekalan hati kepada sahabat ku ini semoga beliau sentiasa di beri petunjuk dan jalan dariMu..

Mohon Engkau sejahterakan lah hidupnya di dunia dan di akhirat,sentiasa aman dan damai hatinya dalam menempuhi hari-hari yang penuh liku.

Ya Allah..semoga sahabatku ini diberi peluang untuk bertemu orang yang benar-benar mencintai dan menyayangi beliau seadanya. sentiasa kuat dalam melalui ujian Mu dan sentiasa diredhaiMu..

Aminn...



notakecik : tak reti nak luah melalui kata-kata..harap blog ini boleh jadi perantara.dalam solatku jua aku mendoakanmu.

Monday, 22 August 2011

susahnya hati, senangnya hati


susahnya hati baju raya tak beli lagi
susahnya hati tak dapat sambung belajar untuk tahun ni
susahnya hati lepas raya ni kene cari kerja
susahnya hati tak dapat tolong family lagi
susahnya hati bilik bersepah penuh pashmina dan shawl
susahnya hati pashmina ada 3helai lesap
susahnya hati berat badan tak nak naik-naik lagi
susahnya hati dengan perangai adik yang degil tahap babuntal
susahnya hati raya dah nak dekat
susahnya hati dah lame tak dapat makan eskrem vanilla dan tutti frutti
susahnya hati bila selalu berfikir bukan-bukan
susahnya hati bila hati kosong tak tahu apa yang di ingini
susahnya hati bila susah hati niii..Ya Allahh.....


senangnya hati rezeki semakin murah
senangnya hati ada dia disamping ku sentiasa
senangnya hati page shawlistaa beauty scarf makin dikenali
senangnya hati kawan-kawan sentiasa menemani
senangnya hati mak ayah tak muak tengok muke aku kat rumah habiskan boreh
senangnya hati tak tahulah ape yang senang tu,,..



tak kisah lah berapa banyak susah hati berapa banyak senang hati tu..aku tetap bersyukur dengan apa yang di kurniaakan Allah s.w.t.
mungkin ada jalan terbaik untuk ku nanti..yang penting kuat dan sabar menempuhi dugaan dan ujian Allah..






notakecik : memang lagi banyak susah hati dari senang hati..tapi tapiiiii..tetap bahagia :)


Sunday, 21 August 2011

Misteri PEREMPUAN.

Salam

PEREMPUAN. terlalu banyak rahsia dan misteri alam yang perlu dikaji. Kadang-kadang emosi yang menguasai diri,kadang-kadang apa yang dilakukan perempuan hanya semata-mata nafsu. Tapi tahukah anda, perempuan hatinya sangat halus,sangat mudah rapuh walaupun pada dasarnya beliau nampak seperti seorang yang sangat kuat.

Bila kami(perempuan) kata "takde pape lah", ketahuilah, mesti ada pape yang nak di luah tapi tak kesampaian,mengharapkan sang jejaka tak putus asa dalam mengambil berat akannya. tapi bila kami nekad taknak bercerita tentang apa yang kami simpan, tolong jangan paksa. itu hak kami untuk untuk tidak bercerita kepada anda.

Mahukan anda mengambil berat dan berasa simpati. bila anda tanya " dah makan?" dan dijawab dengan "belum",pls tanya knape tak makan lagi..bla bla bla..kengkadang ada je perempuan suke dilayan ibarat anak-anak kecil. dan sekiranya perempuan itu kata die sedang bersedih, percayalah dia sebenarnya sedang menangis di dalam hati walaupun tidak keluar air matanya.

Suka apabila ada yang memujinya. tak kiralah tentang apa jua. atau lelaki yang perasan perubahan pada diri seorang perempuan menunjukkan anda prihatin dan memerhatikannya. ini boleh membuat kami tersenyum.

Sangat misteri apabila setiap bulan hormon kami tidak akan pernah stabil. di saat ini kami  sedar emosi sangat kucar kacir, antara sedar atau tidak kadang kala kami pasti sengaja atau tak sedar sebenarnya dah melukai hati orang yang di sayangi. saat itu ketahuilah,itu bukan diri kami yang sebenar. hanya emosi yang tidak boleh dikawal semata-mata.







notakecik : bila dah start sayang seseorang tu.akan sayang sampai bila-bila. even dikhianati,susah nak paham apa perempuan nak sebenarnya.


Saturday, 20 August 2011

100 HARI SEBELUM KEMATIAN

Salam

Subhanallah,Subhanallah...Ya Allah..terdetik kali ni untuk aku bercerita tentang sebuah drama yang baru aku tengok tadi dan drama tersebut sangat sangat sangat sangat menyentuh hati dan perasaan,jauh di lubuk hati terdetik bilakah aku akan MATI ? Ya Allahh.....

Tak tahu kenapa,cerita nya biasa je,tapi plot dan jalan cerita sangat menarik,itupun aku start tengok separuh jalan. start dari 7 hari sebelum kematian,sebelum tu adelah 100 hari,70 hari dan beberapa hari lagi tanda sebelum kematian yang aku termiss..

7hari sebelum kematian,selepas Asar
selera makan seseorang tu akan bertambah dan jadi lain macam.sedangkan sebelum tu makan pun tak lalu.berlaku selepas asar.. Wallahualam.

3hari sebelum kematian, selepas Asar
seseorang yang akan menemui ajal tu terasa dirinya kurang hensem/cantik, hidung semakin jatuh,telinga ke dalam, dahi berlekuk..dan ada lagi tanda-tanda pada wajah dan badan yang tak dapat aku describe kan kat sini,takut salah fakta sebab takut salah ayat.. Wallahuallam.

1hari sebelum kematian, selepas Asar
seseorang tu akan merasa sakit di bahagian belakang ubun-ubun kepalanya..(tanda-tanda malaikat nak cabut nyawa) Wallahualam.

Semua tanda-tanda yang berlaku adalah selepas Asar, sama ada kita sedar atau tidak. Ajal dan maut Allah dah tentukan. Dunia hanya pinjaman,yang kekal akhirat jua.Tapi kenapa manusia sekarang masih lalai dan langsung tidak mahu ingatkan hari akhirat?

Aku cakap macam ni bukan lah makna nya aku baik,perfect, semua cukup. tak. aku juga perlu bagi peringatan kat diri aku sendiri yang bila-bila masa aku akan mati. Wallahualam. tak tahu kenapa,aku tengok drama tu tadi, air mata mencurah-curah ke ladang gandum, tekak perit tahan sedu, hidung merah penuh hingus. teresak-esak sampai memerah muke.. Ya Allah....dalam sekelip mata Kau beri keinsafan kepadaku,sungguh aku malu dengan diri aku Ya Allah..

Aku redha dengan setiap ujianMu Ya Allah..redha sekiranya Engkau mahu menarik nyawaku dalam usia muda ini Ya Allah..tapi aku mohonnn...mohonn...supaya berilah aku kesempatan untuk aku berbakti kepada kedua ibu bapa ku terlebih dahulu. memberi mereka kesenangan dan kebahagian.. sehingga sekarang aku masih terumbang ambing dalam melaksanakan tangunggjawab sebagai anak..mohonn...beri aku kesempatan itu..aminn.









notakecik : tak larat nak menangis dah. tak tahu pada sape nak mengadu. Buka Al-QURAN, alunkan ayat2 suci..moga tenteram hendaknya. mari sama-sama ingat MATI.