kelik kelik

The Gojess ^_^

Thursday, 31 March 2011

TAHUKAH ANDA......apo????



FAKTA 1 :
Tahukah anda bahawa TIRAM bole bertukar JANTINA?? wooowww.... Serius aku baru tahu nih,aku bace kat MASTIKA..erkk,camne tiram tukar jantina?mushkil bin ajaib, how how??

how come u can change ur sex wahai tiram??


FAKTA 2 :
Buaya tidak boleh mengundur..iye benar..jadi sekiranya anda dikejar buaya wahai kawan kawan sekalian alam,sila lah larik belakang buaya dengan segera,sekiranya tidak pasti anda akan di ngapppp..


Kahkahkah muke je ganaz sekalian alam,tapi try test tengok mengundur sat,bole?kahkah



FAKTA 3 :
Tenggiling adalah seekor binatang yang amat malas tahap gaban,mengguna kan 80% hayat nya hanya untuk tido.. seronok nya kau wahai giling tido jer keje,pastu menggilingkan diri tengah tengah jalan..


eeiiiii,tak suke binatang takde bulu camni,gele geli geli !!!





3 Fakta je dulu ye cik adik abang kakak sekalian...gambar dicilok dari Google dan sumber adalah dibace dari Mastika.. sekian.....



























Pencinta KUCING,miawww!!

Salam..

     Siape pecinte KUCING garu kepale !! yess,ade jugak yang cintak sama kucing.. Tahukah anda bahawa apabila kita STRESS, dengan membelai kucing akan dapat mengurangkn sikit stress kite tu,ni bukan aku cakap haa..fakta cakap, tak tahu lah aku betoi ke tak, kalau aku bukan setakat membelai,siap bercakap lagi dengan kucen tuh, orang kate aku gile pon redha jelahhh,huhu

     Macam aku, aku memang pantang tengok kucing nih, dulu ade bela beberape ekor dan yang last one name nyer SADDY, kaler putih kelabu sangat menawan kalbu,tapi dah tak larat nak bela sebab die makin tua so ayah hantar kat klinik. Rase nak nanes jer..sedih tau..yela..si saddy tu la bile balik sekolah aku belai-belai..mate dah la biru !! geram!!

    Kalau pi makan kat gerai-gerai yang ade kucing nih,memang pantang la nampak,panggil aje,selalu kalau kucing comel-comel ni die sombong sikit,mentang -mentang comel buat-buat tak dengar pulak...haha bole? hampeh betol kucing yang sombong nih.. Ekceli aku memang suke binatang berbulu dan geli pada binatang tak berbulu,haha..so harus la ade bulu baru tak geli..eiii apakah?


Alololo gerammmmmmm...amek dari google, gambar SADDY tak bole upload pesal tah !!
SADDY lebih kurang camni la kaler putih, ekor kembang, tapi muke comot sikit dan mate biru !! rindu nak pelukkkk !!



p/s : nama SADDY diberi oleh aku,kenapa SADDY? sebab adik beradik dan emak SADDY mati sebab penyakit or keracunan kot,sekor-sekor mati sampai tak larat nak nanges dah, SADDY je selamat, dari botak takde bulu,sampai la kembang taknak kuncup dah bulunyer kami sekeluarga jage. SAD = SEDIH, jadilah SADDY, muke pon sentiase sedih..iskk







Wednesday, 30 March 2011

Segmen : Deco Deco Beng Beng Boong



Heheh..kelakar je tajuk, beng beng boong??
Aku nak menjoinkan diri aku ni adalah kerana aku nak tambah lagi kenalan-kenalan.. suke tau kawan-kawan nih..sesape yang tengah bace tu aku nak say HAIIIIIII!!! meh la kite berkawan..hehe

Mengenai deco blog aku pulak memang hape pon tarak kan..iyer,aku baru sangat lagi, tak berape reti nak edit-edit bagai ni,tapi akan aku explore jugak nanti ok..korang berilah tunjuk ajar dan komen..
Iskkkk..sedih aku tengok blog aku nih,suram..ye tak?







SENARAI KESYUKURAN AKU

AWASSS!! Entry ini mungkin sedikit panjang bagi korang yang malas nak membace !!
Aku dah lame nak wat mende ni, iaitu SENARAI KESYUKURAN AKU..pernah bace kat blog HZ and ade beberape blog lain jugak yang buat,sikalang wa punya turn ma...korang pon kalau nak buat, sila lah..ok lets check it out bebeh...


  1. Aku bersyukur punya family yang lengkap = mama ayah kakak adik + abang ipar dan anak buah sorang
  2. Aku bersyukur ade kawan-kawan yang sudi kawan dengan aku
  3. Aku bersyukur dapat beli lappy ni mase sem 1 pakai duit PTPTN
  4. Aku bersyukur ade berokband ni dan dibayar oleh kakak ku,hukhuk!
  5. Aku bersyukur mampu jalan-jalan sorang kat KL gune KTM,LRT,MONOREL tanpa sesat.
  6. Aku bersyukur badan aku sihat susah dapat penyakit seperti demam
  7. Aku bersyukur dapat hidup beserderhana,tak susah.
  8. Aku bersyukur boleh bergelak riang bersama kawan-kawan tercinta
  9. Aku bersyukur tinggi aku 163cm
  10. Aku bersyukur berat selalu maintain antare 47-53kg sahaje
  11. Aku bersyukur boleh makan yang sedap-sedap mama masak
  12. Aku bersyukur reti la jugak masak walau yang simple-simple
  13. Aku bersyukur dapat belajar di PSIS (sekarang da grad)
  14. Aku bersyukur aku pindah ke Rawang,kalau tak dulu duduk Keramat mesti aku sosial lebeh
  15. Aku bersyukur Malaysia aman makmur sejahtera tanpa bencana alam yang teruk dan perang
  16. Aku bersyukur pakai henpon,walau henpon murah
  17. Aku bersyukur ade lesen moto
  18. Aku bersyukur mase terdesak takde transpot nak ke kelas duduk rumah sewe ayah belikan SKUTER
  19. Aku bersyukur aku bertudung sejak darjah 4
  20. Aku bersyukur aku dah pandai berenang
  21. Aku bersyukur buat praktikal kat TAMAN PERTANIAN MALAYSIA,SHAH ALAM mase sem4
  22. Aku bersyukur reti membace menulis menaip dan sebagai nye
  23. Aku bersyukur boleh makan ape saje tanpa allergic
  24. Aku bersyukur ade orang sayang aku sampai sekarang
  25. Aku bersyukur ALLAH jadikan aku sebaik-baik kejadian tanpa cacat. hanya rabun!huhu
  26. Aku bersyukur aku punya bilik yang cantik lengkap tersusun walau bersepah
  27. Aku bersyukur aku masih laku,hahaha bole tak?
  28. Aku bersyukur aku seorang penyabar
  29. Aku bersyukur dapat melihat langit biru disiang hari dan langit berbintang dimalam hari
  30. Aku bersyukur dapat menghirup oksigen di bumi MALAYSIA
  31. Aku bersyukur aku seorang ISLAM
  32. Aku bersyukur aku seorang PEREMPUAN
  33. Aku bersyukur aku ambik kos pelancongan
  34. Aku bersyukur punyai blog ini
  35. Aku bersyukur mampu menyayangi dan disayangi


Letih wehh..kalau ade senarai kesyukuran aku yang lain aku tambah,ni baru sikit beb,sebenar nya kite kene bersyukur dengan segale-gale nye..kan? anda bagaimana?senaraikanlah senarai kesyukuran anda..takdelah kite leka..

sekain sekian untuk kali ini..Assalamualaikum..




Tuesday, 29 March 2011

Lelaki sukar lupe CINTA PERTAMA?

Salam..

     Ade pernah aku dengar, bagi lelaki ni, cinta pertame sukar dilupakan, cinta kedua jadi pengajaran, cinta ketiga kekal berpanjangan, betoi ke? Entah mane aku dengar ni ha? lupe sudah..tapi yang kebanyakkan nye cinta pertame bagi lelaki ni dorang memang susah nak lupe eh?

    Aku pon ade cinte pertame gak tapi rase nyer cinte monyet je zaman skolah-skolah dulu..itu kire cinte jugak ker? Nak kate lupe trus tak jugak, nak kate teringat-ingat pon tak jugak, tapi aku dan cinte pertame aku tuh sekarang dah jadi member, orait what? lagi best tau kawan-kawan camni..hukhuk!

    Tapi LELAKI ni sangat misteri kan..walau nampak sempoi, macho, muke ganaz, cool, bajet ensem, dalam hati tetap ade taman..kadang tu lagi sensitif dari pompuan..pelik pelik.. Aku nak tanye la pada kaum lelaki nih, betol ke korang susah lupe cinte pertame? kenape erk erk erk?






p/s : pernah kenal lelaki yang amat dashyat sensitippp..iskkk!!! sentap memanjang.

Kenapa?? Mengapa jadi begini?? Tolong plzzz

Salam..

     Adehh, aku tak tahu la ape yang terjadi kat blog aku nih..stuck on u bebeh, eh bukan... blog aku seakan stuck + rosak..bole ke cakap blog rosak? bukan...gambar-gambar yang aku upload bebanyak dalam ni kebanyakan hilang, missing in action!! wahhhh...ponek2 den upload nak tunggu dah la lamo! Yang pelik nye, gambar yang aku upload bebanyak dalam satu entry yang hilang, kalau gambar aku upload 1 jer..ade je la pulak..hampeh..why bebeh why??? ade sesape leh bagi jawapan..aku upload pkai PICASA terus ke blog..dah try upload images macam biase tapi tak bole..

     Lagi satu masalah nye adalah total pageview aku tak naik-naik..eh eh bukan tak de orang jenguk langsung ok..ade jer..tapi da seminggu total skodeng a.k.a total pageview aku 400 ratus jer.. what da??? jangan la seksa aku begini wahai blog..aku dah la super baru nak berblogging..jangan bagi aku pening nak carik punca pemasalahan ini..waaaa..

    So, ade sesape leh bantu? adakah kerane setting aku tak betol tapi setting dimane? tolong lah aku nak berblogging dengan happy nyer..tak suke tau gini..mencik mencik..





p/s : anybody home??

Monday, 28 March 2011

Segmen : GEGAR BLOGGER BARU

Dengan tajuk GEGAR BLOGGER BARU, Abg Ben bagi peluang kepade blogger baru nak tambah kenalan dan naik setapak lagi..terbaik dari Abg Ben..nak join gak al maklum la follower bkn stakat kurang 500,tapi kurang 50..hukhuk!

Saye pilih gambar Abg Ben yang ni kerane..setiap kali saye bace entry Abg Ben, gambar ini turut menemani saye disebelah..konon macam perati saye lah..hukhuk! (ini kenyataan bukan bodek,lagi skali hukhuk!) kalau korang tak percaye gi cepat masuk blog Abg Ben tengok gambar ape yang dok perati korang time korang bace entry,,gambar di atas kan kan....


Saye jadi blogger kerana saye minat menulis mengarang dan sewaktu dengan nye..dulu saye rajin bace blog-blog orang lain, jadi silent reader jer..lepas tu terlintas nak buat blog jugak..sebab lain adalah saye seorang yang sukar nak luah perasaan kat orang,saye harap blog saye bole jadi alternatif yang bagus untuk saye meluah perasaan atau berkongsi cerite.

Blog yng jadi pilihan saye adalah blog BRO BEN lah, serius tak tipu..walau entry pependek tapi ade isi..suke bace..



Sekian bertemu kite lagi di lain hari..wsalam...





Oh saye suke sangat !! Ade si kecik ini..



SALAM..
Ingat kan ari ni seharian nak lepaking kat rumah jer stelah penat konvo semalam tak abes lagi..
Tapi akak ajak pegi IKEA plak..ahhh! ikut aje lahh, kang duk umah layan perasaan je plak keje nyer..hukhuk!
Amek gambar Dania je banyak..cis..belog ni dipenuhi pic si Dania jer..ni belog aku ke belog Dania ntah la..haha..





Tadaaa..selambe badak je Dania melandingkan diri kat katil di IKEA tuh,tapi memang bole je pon..takde tulis DILARANG DUDUK or so whatever..





                                                Bahagia ditolak dalam kete tolak..






ok sile senget kan kepale anda pabila melihat pic ini..tadi da setting baik,tapi tertekan lagi kot..pastu dah malas nak edit balik.. sile lihat muke aku yang memerah berbanding si putih Dania..hampess..bile tah nak cerah cam Dania..





                                               Inilah ummi Dania a.k.a my sister..






Pastu sempat singgah TESCO beli barang sikit..Dania duk dalam troli yang ade tempat bayi nih..cumill jer..elok lak die sengih2 time troli bergetar-getar..hampess..kecomelan jelas ternyata!



p/s : Saye suke berjalan !!








AWSOME CONVOCATION DAY !!

Salam ollz..

Yesterday was my Convocation Day..
its was awsome!
here are some pictures to share..




Muke selepas  duk dalam dewan 4jam, siyes penat menunggu turn dalam tuh..pastu dah kuar dewan aku tercari-cari mama dan ayah yang tah mane menghilang,dekat setengah jam jugak la mencari dalam ribuan manusia tu,dah la tak pegang henpon,rase nak nanes pon ade..sebab penat sangat dah,haha!




Ni mase ambik sijil naik Gunung Besar Hantu kat lecturer En.Khirun..aisehh,time nih dah bukak jubah sebab panas dah....iskk..'nyesal'..





wif my class members, AINI the sempoi n k-pop fan..
AKMA,who always call me comel..(padahal tak pon,hukhuk)
JAY..the very vavavoom that day wif nice make-up and grey contact lense,sexy you!!
AMY..jugak dengan vavavoom make up and always cutee...
ANA..geng selendang berbatu..haha!
sume cantekk..aku?simple je tak make-up sangat, tak reti and tak berani..letak blusher pon tak berani bcoz muke aku cepat memerah,kang orang ingat aku pakai blusher 1 muke plakk..haha!






           smileeeee...sume cantikkkk,love u all lahhh! Pasni ape-ape event nak suruh JAY make-up kan..bole?





Ni dah sampai rumah..kenape sephia kan pic ni?sebab nak menunjukkan mood keletihan ya amat sangat,malam sebelum dah la tak bole tido..memang mate panda la aku aritu..even da tempek bedak bawah mate banyak-banyak..tetap natural wif panda eyes,huhu







Saye dapat 3 jambak bunge dari kiri from my mama, and yang tengah purple and pink my fevret kaler from someone special (tak bole gitau,hakahak!), and the last red one from my sister..wahhh!suke giler..bukan hari-hari leh dapat bunge kan..thankz to allll...love u all lahh!!





Its was an awsome day..tapi tak snap pic banyak sangat, cuace kat Sabak sangat dasyat panas nye,ni baru panas dunia dah tak tahan..akhirat nanti sendiri mau ingat la kan..
Anyways thank to all yang same-same menjaye kan hari semalam..and kepade yang beri bunge purple tu thankz sudi datang dari jauh and snap kan gambar kami beramai-ramai tuh..very appreciate  ^_^



p/s : ok aku tak tersadung atas stage..kihkih..nasib baikkk!




Saturday, 26 March 2011

Today is my Convocation Day...

Salam..

    Dah 2 hari tak bukak blog..rinduuu..ni sume gare-gare busy dengan konvokasyen lah nih..Rabu aritu raptai, sampai rumah pon dah malam..Khamis ngn Jumaat busy ape plak weh? ohh,2hari tu aku busy praktis gaye jalan ala-ala model nanti senang nak buat atas stage terime skrol nanti..what da???haha, acah mak enon je beb..ekceli berokband tergendale sebab tak bayar..kihkih..ni baru paw akak yang bayarkan..cis tak gune punye adik asik paw akak..huhu

    Dah pun pukul 4 pagi..dalam kul5 nanti nak gerak pegi Sabak Bernam..kene gerak awal,senang nanti..sempat lak aku bukak blog nih..yela,kan da kate tadi,rinduuuu...lepas da settle konvo segale aku akan rajin update ok..pic-pic toksah risau..akan aku masuk kan jua..walaupon tak de kamera..hukhuk..nak tibai sape punye kamera nih? tak kan nak pakai kamera henpon aku yang dah uzur nih..iskkkk.takpe-takpe dun worry bebeh..akan aku usaha kan jugak nanti..




p/s : semoge sume nyer berjalan lancar dan kaki saye tak tersadung atas stage..pehh mintak dijauh kan..

Tuesday, 22 March 2011

SEGMEN : AKU BENCI ROKOK !!


Segmen terbaru dari Abg BEN, 2nd time masukk..^_^.. Dengan tajuk diberi AKU BENCI ROKOK, boleh klik kalau nak join..baikkk,mari kite mule!


Sila nyatakan KENAPA ANDA BENCI ROKOK ? Mesti lebih dari 100 patah perkataan ..


=Saya BENCI rokok kerana apabila saye terhidu bau asap rokok, hidung saye akan merah-merah dan gatai-gatai, pernafasan saye seakan-akan tersekat. Saye SANGAT allergic sama ini asap rokok, hampess betoi sape yang berani merokok depan saye, akan saye chow cin chow dan cepat-cepat menjarak kan diri saye sebanyak 500meter,hukhuk! 
=Saye BENCI rokok kerana ROKOK JUGA MEMUDARATKAN KESIHATAN! sesape merokok 18 batang sehari stamina memang kurang, susah la nak ajak jalan-jalan and jogging..
=Saye juga BENCI rokok kerana rokok ni tak cool langsung,bajet lelaki merokok ni macho lah?pehh
=ROKOK juga menyebabkan terjadinya penipisan ozon dan pencemaran udara boleh terjadi, bayangkan semua orang dok merokok 18-31 batang sehari,kalau dah 70% lelaki merokok, tak ke naye bumi kite..SAYANGI LAH BUMI KITE!  (Pehhh,betol ke aku tulis semua nih..wahh!eh eh lebih 100 patah pkataan tak nih erk?)




Pesanan buat mereka yang merokok dan bakal merokok !


Buat mereka yang sedia merokok, sila-sila lah hormat orang kalau nak merokok tuh, jangan hembus asap anda di depan mereka yang tak merokok tuh, nanti yang hidu asap rokok anda tulah yang "jalan" dulu..lain lah kalau anda melepak dengan kawan-kawan anda yang semua nye merokok, hah!time tu sile lumba-lumba sedutttt asap rokok tuh. Buat yang baru-baru nak rase rokok tuh, ingat lah disini bahawe, para gadis-gadis sekalian akan lebih suke and pilih jejaka yang tak merokok, bibir merah gitu,aww!so, jage bibir anda!




Pendapat anda mengenai mereka yang merokok ini ..


Pendapat saye bagi mereka yang merokok ini ialah, kebanyakkan dah macam jadi perokok tegar lak, harge rokok naik RM100 pon belum tentu diorang berhenti melainkan betoi-betoi berazam, harge tol, harge petrol, harge barang lain naik bising, tapi rokok naik cool jer,,pehhh! salute sangat lah! Tak tahu da cheq nak habaq mai ape daaa....








Siap sudah saye menjawab,ekceli dalam pikiran macam banyak nak luah kan pasai rokok ni,but yang tertulis itu aje,cis!













Oh Dunia..

Salam..

     Kali ni entry serius sikit..erkk? Iye..aku nak cakap pasal dunia..dunia yang semakin binasa, semakin hampir kepada kiamat, SUBHANALLAH.. Pernah aku terfikir, sempat ke aku rase sume nikmat dunia sebelum hari Kiamat? Maksud aku kat sini, sempat tak aku merasai alam perkahwinan, alam dah tua, ada anak-anak, ade cucu cicit.. Memang dunia ni sementara, terfikir jugak aku, cukup ke amal ibadat yang aku buat selame ni, cukup ke dengan hanye solat 5 waktu?kebaikan yang lain ade ke?ADA??

    Tanda-tanda kiamat dah banyak kite bole tengok, terbaru gempa bumi kat Jepun, perang, letusan gunung berapi, maksiat, lelaki bertukar jadi perempuan, perempuan tukar jadi lelaki,supermoon,dan banyak lagi la tanda-tanda..kecil dan besar..Semua manusia akan mati, cuma tak diberitahu bila, kite sebagai manusia kene sentiase beringat..WALLAHUALAM 


Suatu hari Imam Ghazali bertanya kepada murid-muridnya


Iman Ghazali : Apakah yang paling dekat sekali dengan kita di dunia ini?
murid 1 : Orang tua
murid 2 : Guru
murid 3 : Teman
murid 4 : Kaum kerabat
Iman Ghazali : Semua jawapan itu benar, tetapi yang paling dekat dengan kita adalah MATI. Sebab itu janji ALLAH, setiap yang bernyawa pasti akan MATI. ( Surah Al-Imran :185)












Monday, 21 March 2011

Akibat menunggu waktu MAGHRIB..

Saya sayang mereka...

mama saye..
ayah saye..
anak buah saye..
adik saye..
kakak saye.. 
kawan-kawan saye
insan teristimewa..


Saye sayang mende ini

laptop saye..(3 thun pakai)
henpon saye..(padahal da cam haremmm rupe nye)
skuter saye..(dah lame tak belai and bwk jenjalan,sory scoot ku sayang..)
kasut nike saye (orang bagi)
teddy bear purple saye..(fevret kaler)
barang-barang pemberian orang


saye suke buat ini

berfesbuk..
berblogging..(hobi baru)
bace novel..
tengok tv..
layan k-pop..(biggest fan of 2pm,snsd and suju!)
tgk movie Japan + Korea
berkarouke..(padahal sore cam kanak-kanak ribena)
window shopping..
jalan-jalan kat memane tasik..(tenang hati)
jalan-jalan carik makan..(nak bagi gemok..)


saye suke makan

Fish and chips
McDonald fillet o fish
seeweed (japanese food)
donut Big Apple
ayam masak lemak cili api
ikan pari bakar
asam pedas
sambal petai udang
Secret Recipe cake
aiskrim vanilla
kinder bueno, snikers, cadbury
laksa pedas
tomyam
( arghhhhh jadah nye aku tulis psl makanan nih, terbayang-bayang suda,dah la puase! mental aku mental !!)


dah macam biodata dahhh, rilex nad rilex,dah pukui 6 pon,kejap je lagi nak berbuke..aishhhh!
Kesimpulan nye disini saye menulis sebab nak menghabiskan mase, konon-konon pas menulis ni tetibe berkate "aikkk,dah pukul 7?" padahal belum lagi...nak abeskan waktu ngan blogwalking lah pasni..pastu tetibe berkate.."hah!! dah pukul 8??!" haha!















Sunday, 20 March 2011

Lepas Rindu Aku !!

Salam..

Baru lepas melepaskan rindu dendam kat dak kecik a.k.a DANIA.. dua ari dak kecik ni kat umah memang ngadap die jer..dah besar,rambut da makin tumbuh,pipi semakin gebu,tangan semakin lincah mencapai barang-barang di depan mate, tu baru pandai merangkak tuh,kalau da pandai jalan, hah tahu2 sendrik la kan.. Ek eleh, bajet macam sebulan dua tak jumpe, padahal baru seminggu,kihkih. Yup, my sister everyweek balik, al maklum la die dok Serdang je..dekat je..

Takmau karang pepanjang, masih lagi di awang-awangan ngan bau baby si Dania nih..so aku nak menatap balik pic-pic yang aku da amik tadi..






tadaaa...anak korea mane lah nih?


p/s : ada sesape leh tolong and nyatakan mengapa pic-pic yg aku letak dalam post ni tak bole view or dalam erti kate lain leh tetibe ilang? cube rujuk kat entry ini hah..pelik bin ajaib..nape ilang?iskkk




Posted by Picasa

Rase Nak Tepuk Tangan Kuat-Kuat Untuk Filem HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA


Wei korang cepat pegi tengok cite HMM ni siyes xmenyesal..Uikkk! aku lupe bagi salam, tak menyempat kan ko nad...hukhuk

Salam... 

     Seriously HMM adalah sebuah karya wajib tonton tahun ni, adik beradik KRU, memang terbaik dari ladang. Even ia sebuah filem epik or sejarah, mudah kite nak paham, pelakon semua hebat, (clap your hand,yeay!). Bahasa melayu lama nye sangat indah untuk didengar, sesuai sape yang suke kan sastera, bole la belajar dr filem ni..banyak pantun dan puisi..tapi ni bukan cite mat leleh or perang semate-mate ok.. Ade unsur jenaka gak..

     Sangat kusyuk aku dan membe aku Asma tengok kt ONE UTAMA (btw, DHIELA tak jadi ikot, and plan da bertukar sebab ASMA bawak kete, so kami pegi OU jer..) Sesampai nye kami.. mak aihh, berator tak hingat dunia la kan,panjang siot..nasib dapat gak tiket tapi 3 barisan dari depan, hah hambek ko mendongak,nasib la labuuu...

    


Ade karnival music kat ground floor..tak singgah pon jenguk dari atas jer..hakhak



Kat sini la kami tengok HMM..GSC,tapi ni tmpt beli popcorn



Posted by Picasa
Sesudah mencuci mate haruslah mengisi perut ye tuan-tuan dan puan-puan
KFC Toasted Pocketful Combo menjadi pilihan..






 Papepon aku sangat berpuas hati dengan cite ni, dari 5 bintang aku bagi 10 bintang, eh eh bole ke?huhuhu. kepade kawan-kawan bloggers sume..pakat-pakat la pi tengok..sokong industri filem melayu kite..hip hip horayy!




p/s : malas nak masok pic bebanyak la.. al maklum pakai henset murah tunggu mase nak hempasss ke dinding..al kaburi la semua gambar...sekian



Saturday, 19 March 2011

Hikayat Merong Mahawangsa, here i comeee!!

Salam..

      Adeh, orang lain da tengok and sibuk-sibuk cite pasal cerite ni aku baru nak pegi tengok esok..eh eh,arini la..sebab da hari sabtu dah ni pun..eheh! Dari sebelum movie ni kuar aku da pasang hajat nak gi tengok tauu..baru kesampaian esok,eh arini! tapi ramai kate tiket cepat SOLD OUT, yeke? aduh duh, tak bole jadik ini, kene serang dengan segeraaaa..tapi dah janji dengan membe esok tengahari, sebab pagi die ade hal. Uwaaa mintak-mintak ade la tiket.

     Pergi dengan bestfriend Asma ngan Dhiela, da lame tak melepak bertige weii, rinduu!! bole la bergosip sakan nanti,,hoyehhh.. Tadi berchat fesbuk dengan si Asma ni, cadangan kami camni, disebabkan kami pegi da tengahari so sampai opkos da petang, kami akan terjah MID VALLEY dulu, kalau tiket abes, kami akan patah ke TIMES SQUARE, kalau xde gak tiket, kami akan berjalan kaki ke PAVILLION, kalo abes gak kami akan terus ke KLCC..Haa???what the?? haha memang TOURISM sungguh kami nih..duit tambang pon nk TOURISM jugak ar..da ar naik tren je pegi esok..cehh! kenape kami xbooking jer? aha! ini adalah disebabkan kalau nak book kene 2 hari sebelum, so kami terjah jela esok dengan harapan setinggi gunung..hukhhuk! So esok pas tengok aku akan update lagi okei? kalau dapat tengok la yeh..huhu


nak tengok nak tengok jugakkkk tak kireee


Orait, sayonara then!

Friday, 18 March 2011

KeGILAan aku, KeGERAMan aku, KeSAYANGan aku

Hi semua? dah mamam? aku belom.(aih da dekat pukul4 ni tak makan lagi?)
lohh..aku puase la...puase ganti! hukhuk..(baru nak ganti ke cik nadd,hampess..)

Ok untuk entry kali ni aku nak story mory la pasal budak kecik nih.
Dania..name diberi..anak buah aku..1st anak buah aku. So korang pepaham la kalau da 1st tu memang asik ngadap die jela kan.. Sminggu skali akak aku akan balik bawak die..sampai-sampai umah terus kene serbu dak kecik ni,tak bagi peluang langsung! haha nasib la ko Dania, asal ko comel sangat? Ni aku nak tunjuk gambar-gambar die nih..check it out bebeh!




tadaaaa!! Dania pandai senyum senget tau..aishhhh geram aku tengok! (picture ini dicurik drpd blog Dania,hakhak!)
ha jangan tak tahu Dania pon ade blog tau..ayah die yang buatkan..tapi tak aktif sangat...grrrrrr! abang apiz, rajin2 la upload pic Dania terbaru kt blogggggg!!




Time Dania da pandai merangkak!


Dania meniarap(dagu mahal tuh!)

Lepas bangun tido sempat lagi dak kecik ni posing. (ada bakat jadi model tak?)




This is latest picture from Dania..cakkkkk,..ngeeee..geram3x! ah pengsan jap akibat melihat kecomelan terlampau!


Dulu time kat poli, tiap minggu sanggup aku balik rumah semate-mate nak tengok dak kecik ni,time tu akak aku berpantang kat rumah. Memang seronok kan dapat anak buah baru,  Selalu aku borak-borak ngan Dania ni..(walaupon tak paham ape kejadah nye yang dak kecik ni dok bising-bising bahase die..huhu)


Aku : Dania sayang mak ngah tak?
Dania : aaaaaa gagagag
Aku : da besar Dania nak jadi ape?
Dania : aaaamammma
Aku : tayunk Dania..eeee geram3.. (sambil picit-picit pipi, cubit-cubit dagu, gigit-gigit tangan kecik molek Dania)
argggggghhhhh gile sebantar!)
Dania : uweeekkkkkk!


hah! alamak! hahahaha!



 Sekarang Dania dah pon nak masuk 7bulan.. ha esok la Dania 7bulan..waa...kejap jer sayunk mak ngah ni da besar erkk, dah pandai diri-diri dah..bukan main lagi! Bersabar la wahai hati menunggu kepulangan DANIA, warghhhhh!  



p/s : takde gambar aku bersame Dania diletak kan kat dalam ni bukan bermakne takde gambar aku ngan dak kecik ni..tapi pic sume kat rumah, so free hair takkan nak letak jugak..auratttt!










Thursday, 17 March 2011

Ben Ashaari : Lelaki vs Perempuan Kerana Fizikal .


Yess..1st time join segmen camni kt blog..
Abg Ben terbaik!

  1. Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?
    Pernah, cinta monyet boleh masuk skali tak?huhu.. bagi saye 1st impression tu penting..kalau hensem tu dah macam senang je nak suka, tapi kalau tak hensem, amik mase sikit nak suke..sebab tetibe leh sangkut pulak kat hati budi die kan..

  2. Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?
    Tak jugak..sebab dulu mase bf saye ngorat saya, die seorang yang debab plus pendek skit dari saye.suke sebab die kelakar and pandai amik hati..

  3. Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?
    Saya suka tengok lelaki berdada bidang, tangan besar berurat, jari pepanjang,haha!

  4. Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?
    Ye kot..sebab bini pandai masak, laki asik lekat kat rumah je..

  5. Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..
    Lelaki kacak bukan semua kaki perempuan, tapi nakal sikit tu mesti ade, betoi tak?yela..nak jage and try market..hukhuk. Perempuan cantik pon tak semua meterialistik, tapi mungkin maintenance mereka tinggi, kene la mereka cari yang boleh support mereka jugak kot..

  6. Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia '  ..
    Lee Min Ho..kenal tak?ala..pelakon korea tu...die tinggi..hensem..cool..(wahaha nampak sangat ko nak yang ensem je nad oiii) Eh tak tak, ni just minat jer.. yang penting hati budi and beragama.

  7. Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?
    Puas kot..hukhuk

  8. Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?
    Dengan ketinggian 163cm dan berat 50kg..puas hati rase nyer..kalau tambah berat pon tak kisah nih..

  9. Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?
    Ha, yang ni memang perlu elak..jangan la sebab pasangan kite nak macam ni macam itu kite pon seksa diri sendri..sekadar yang termampu boleh lah..Kite pon jangan la mintak ikut sedap rase kite je kat pasangan kite tuh..

  10. Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh..
    Tak pernah try mane mane produk la..so, memang tak tahu..^_^


    Yes, dah berjaye jawab semua dengan jaya nya...wink2!

Lawak Alief vs Blog famous HZ

     Bukan main rajin aku ber'blogwalking' lah kan..dah pukul 4 pagi nih,pehh gile! Macam-macam jenis penulisan aku bole bace,ade yang serius menulis, ade yang memain asal bole jer, ade yang bagi tips, ade yang cerita pasal kekasih hati jer, ade yang bagi info-info terkini..wahh! So, tak sia-sia lah aku menyinggah ke blog mereka tadi.. Bagi aku, bila aku da bace blog yang aku rase best, gerenti aku follow.. Ni antare blog yang aku suke bace.. plz check it out bebeh..

     Ok disebabkan aku memang suke cerita kelakar, suke gelak,(kadang-kadang susah berhenti, kawan-kawan aku pon pelik,mental kah nad nih?) aku sangat suke melawat blog sorang mamat ni, MUNCUNG MANIS blog diberi name.. seriusly lawak..kalau korang jenis tak serius and tak cepat angin bile bace mende merepek lagi mengarut lagi tak masuk akal lagi kelakar..hah sile la melawat blog nih..haha..kadang-kadang aku bace boleh terkekeh-kekeh sengsorang. Kadang tu angin jugak, mukadimah melawak die jer da separuh entry..memang makin geli-geli ayam la usus kecil aku..haha.

    Next, aku mesti akan singgah blog si gadis cun nih, HANIS ZALIKHA, kau tengok bape puluh ribu follower die ade..padahal isi tak de sangat lah kan..tapi aku suke gak follow sebab die suke masukkan gambar-gambar cantik lagi menarik, gambar comel-comel (budak-budak), gambar makanan (seriously aku akan otomatik lapar kalau bace entry pasal makanan kt blog die nih) and ofcoz la sebab Hanis ni memang da sedia femes..

    Actually, banyak lagi blog yang best lagi menarik yang aku follow..tapi buat mase ni, aku cite yang dua ni jela dulu yer..masing-masing ade pendapat sendiri kan. Mungkin bagi aku blog mereka best tapi tidak anda, tak sume mende menepati cite rase sume orang betoi tak..Ok lastly aku nak cakap, kalau ade silap dan salah tulun tunjukkan, saye ni budak baru belajar..ye ndak?





Yesss, you are the best from the best..
bile kamu mahu jadi seperti mereka Nad?haiyakk!



   Buah selasih atas kuali,
   Dengan ini saye mengundur diri..





Wednesday, 16 March 2011

Fish and Chips tetap dihatiku selamanya...

       Pehh, tak boleh belah tajuk entry, bajet untuk kekasih hati boleh la nak tulis camtu, ni untuk makanan ok, sekali lagi aku ulang, MAKANAN...aku dan Fish and Chips memang tak dapat dipisah kan, each time pergi makan restoran western, tak adelah mende lain aku nak order, "Fish and Chips satuuu"..Even punya lah banyak lagi makanan lain such as Chicken Chop (kegemaran ramai ni,aku tahuuu ), Lamb Chop ( sape ade migrain tak boleh makan kambeng embeekk ), Beef Stick and bla bla bla..aku tetap order makanan yang sama..kalau makan McD pon kebanyakan aku akan makan Fillet O Fish..ikan lagi?eeii.. tak muak ker? muak jadah nyer,, sedap kottttt, lagi-lagi dapat yang fresh and lembut..mengancam siot..

Ok, yang ni sample je cilok dari Incik Google..spatut nyer aku amek gambar sume Fish and Chips yang aku makan kat stiap restoran berlainan..kan? kan? haiya!

   Lain restoran, lain cara serve nye ye ndak? tapi bagi aku yang terbaik adalah kat Kampung Baru..Ala name restoran tak ingat la pulakkk..tapi memang sedap lahh, fresh gile ikan..masak pon cepat jer..tak payah tunggu lelame..aishh..tetibe teringat pulak rase Fish and Chips kat restoran Kg Baru tuh.. (air liur meleleh..slurppppp). Padahal kau baru makan Fish and Chips tadi kan Nad oiiiii, Ya Rabbi....Nadddd......sudah-sudah la kamuu...


Suke yang ada salad and coleslow lagi.. awwww! telan air liur lagi..slurpppp!


     p/s : Kalau korang tahu kat mane ade Fish and Chips terbaik lagi sedap hingga menjilat jari kaki gitau aku yer..jangan simpan sorangggg,tak baik kedekut Tuhan marahh,aiyokkk! Aku nak pi serbuuu..yiihaaa! 


Sekarang dalam mood jalan-jalan cari Fish and Chips serata Malaysia..ehh eh..tipulah serata Malaysia, baru area KL ngan Selangor je beb..eheh!







Janji


cubalah kau mengerti
perasaan hati ku
ku cinta kamu
hanya itu aku tahu

dan tak kan terulang lagi
silap ku yang dulu
meninggal kan mu
untuk kedua kali
tak kan berlaku

aku akan selalu 
menjaga dan mencintai mu
aku janji padamu
tak kan menduakan mu

dan tak kan terulang lagi 
silap ku yang dulu
meninggalkan mu
untuk kedua kali 
takkan berlaku

aku akan selalu
menjaga dan mencintai mu
aku janji padamu
takkan menduakanmu

aku janji padamu
akan mencintaimu...
aku akan selalu
menjaga da mencintaimu
aku janji padamu takkan menduakanmu





Janji tau.....jangan tinggalkan saya...promiseeee!!


     Pehhh, tak bole blah btol..ok tak de kene mengene pon dengan sesape yer entry ni..Actually this is one of my fevret song..lirik die bestt,suare Akim pon best..suke suke suke!