kelik kelik

The Gojess ^_^

Tuesday, 15 March 2011

Green Community Event At Tasik Titiwangsa



Hai !


Semalam, eh kelmarin aku terlibat buat part time jadi event crew untuk Green Community Event at Tasik Titiwangsa. It was very enjoyable moment with my dearest friend asma, zira, amy and aini.. At first in the morning there were not so many people, but after a while, Tasik Titiwangsa is busy with many people around who want join the program.

Memula, aku kene escot VIP untuk game explore race, tapi tak VIP sangat la..heheh! Group aku terdiri daripada 1 chinese guy, 1 malay family (ayah ibu dan anak) and 2 Indian boy (memang 1
Malaysia lah!). Suka sangat dengan group aku ni sebab sangat semangat even dorang ni tak kenal satu sama lain tapi bole bekerjasama. Aku pon nak taknak kene la ikut kalau dorang berlari, dah la aku takde stamina lame tak senaman sejak meninggalkan alam poli,huh! pancit tak pancit jugak la..tapi bestttt!!!!

Abis 1st game, makan3.. aku di beri tugas jage checkpoint untuk game exlpore race for public people pulak. Dah la kene jage dengan sorang mamat ni from Uitm. Terpisah dengan membe-membe ku..Nasib task kat checkpoint kami just kene bagi teka teki jer..macam-macam ragam and gelagat peserta aku bole tengok, ade uncle tuh sampai keluarkan Blackberry die search for the answer,haha! The teka teki was so simple sound like this
"what is the fastest growing grass?" we give the clue which is the answer is just around us. The answer actually was bamboo! yes! bamboo is the fastest growing grass! aku pon baru tahu nih..kihkih!!



we are green community group!!!




Penat tapi berbaloi ! balik jer terus pegi Mid Valley dengan zira and asma. tak dok koje btol, kami pegi expo pendidikan kat Mid Exhibition Centre tuh.. Sesaje jalan-jalan and melawat, dah la mate aku sangap nak tido, tapi jalan punye pasal ku gagahi jua..haha!
Actually ade lagi cerita nak cite about event green community nih, tapi next post aku citer yer.. macam da panjang je post ni, malas la nak taip dah.hukhuk! pemalas anda nad !


bubbye! see ya next post yar..






Posted by Picasa

No comments: