kelik kelik

The Gojess ^_^

Tuesday, 15 March 2011

Lagi kisah Komuniti Hijau...

Salam..

     Ni ha cheq nk habaq mai nih, selain aku n kawan-kawan aku jadi marshall, ade budak-budak Kptm ngan Uitm kot.. memang ramai lah.. 2nd game kan aku kene jage berdua je ngan sorang mamat ni, nasib aku ni sempoi tak der perasaan main bedal je tak de la nak kontrol-kontrol ayu kan jage ngan die,haha.. Dah la mengadap tasik, di bawah pokok kami punye checkpoint, kalau bf gf mesti romantik kan suasana camni,wahhhh gitu! Sementara tunggu peserta-peserta sampai kami borak-borak la cam biase, aku ni memang memula tengok macam pendiam kan kawan-kawan?hah cepat cakap betolll! tapi kalau da kenal banyak jugak la cakap nyer..

    Abis game kami pon balik la kt khemah, minum-minum and rest..penat siott..walau dok jage camtu jer..penat gelak! haha! sebab ragam peserta yang macam-macam. Then ngah aku lepak-lepak ade sorang minah ni sengih-sengih tengok aku..apadahal kan, tapi aku senyum jela balik dengan manis nyer.. then die pon berkate..

"die kate HAI"

    Aku pon hah? hah? sape? sambil gurl tadi tunjuk ade sorang mamat ni duduk blakang pokok, what the? sape kau?(padahal hati da bebunga riang ade jugak orang say hai to me,haha!) Aku pon..

hah? HAI!

     Main cakap jer, bile tengok betol-betol, orang tuh adalah mamat yang jage checkpoint dengan aku tadi. cehhh..tadi time jage berdua tak nak ngorattt...huhu, Aku tengok mamat tu da memalu kucing da, aku wat selambe berok jer..pastu dah soseh-soseh dengan membe sume and terime payment (bole la lepas nak reward diri sendri beli pape and tengok movie nanti ) kami pon.. ( Zira, Asma, Amy, Aini ) salam- salam dengan bebudak lain, snap-snap picture reramai and say bye-bye to all.

    Dalam perjalanan jalan kaki ke car park tuh, ade sorang mamat ni panggil la membe aku ni, pastu die panggil aku plak..die kate

die : ade orang minat akak
aku : oh! mane- mane?
die : tuuu....

   Die tunjuk mamat yang same yang jage checkpoint ngan aku tadi.. aishh, ingat kan ade peminat lain lagi..hahah, bajet santek sangat la kau nad nak ramai peminat, pehhhh! pastu die mintak name fesbuk, bagi jela, tak cukup lagi die mintak no fon, tapi aku tak bagi..huhu ..( aku memang seorang yang kedekut nak bagi no fon ok, so what?) Mamat tu pulak? entah, jalan laju je, sambil memalu.. aku sempat bye-bye je kat die pastu die sengih-sengih je sambil angguk-angguk..huhuhuh.

hah, sweet je kan kalau becinta da duduk camni sambil kunun-kunun menikmati pemandangan indah..




    Whatever it is..it's such a wonderful experience i ever had..i just love doing this kind of job or service or even to participate in this program. I learn a lot from this program, TQ to all the contestant, friends and whoever participate for making this journey such a wonderful to remember.







p/s : muka aku dah gelap gare-gare berjemur,waaaaaa,,,penat-penat aku duk umah bape bulan nak cerah untuk konvo nanti,hampagas btol lahhh!





No comments: