kelik kelik

The Gojess ^_^

Friday, 29 April 2011

Kepada yang bace entry ni..MEKASEH !!

Salam..

Hujan pagi ni benar-benar menyamankan..sejukk je..pada yang bekerja dan yang bersekolah mesti liat nak bangun kan..tarik selimut sambung mimpi lagi best..tapi jangan la sebab hujan tuntutan kite sebagai pekerja dan pelajar di abaikan..errkk?aku ke cakap ayat cam skema ni?pehhh..

Anywayz..yang hujan ni kat area Rawang je..macam la seluruh KL,Ipoh,Selangor dan lain-lain hujan jugak ye tak?kat tempat korang cuaca ok ke?panas dah nampak matahari ke? kat sini sejak pukul 6 tadi tak berenti hujan..gelap je macam nak malam..dah la kejap lagi nak keluar..iskk...

Kejap lagi nak jejak PWTC jap..esok dan luse aku ade hal lain so,kene jugak pergi hari ni..harap tak bersesak la sangat kan..(to numasara esok aku keluar lah tak boleh pegi esok..sorry..wuu~)

Hah lagi satu..ade yang tanye pasal sambungan Kisah Yanie tu..adeh..korang tahu tak aku baru hari ape tu sentuh menatang tu menaip sambungan..pastu cam malas..sibuk sangat..erkkk?sibuk ape tah tak tahu lah ! Tapi jangan risau..akan ade sambungan iaitu part 3 terus ending nya..(bajet cam ramai bace je..)hihi..tapi korang yang bace dan respon aku nak say thank you..terbaikkk la korang!!




notakecik : tajuk entry tah pape,aku selalu tak reti nak letak tajuk ape.grrr !!

Tak sempat la pulak !!

Salam...

Adei..tak sempat lagi...ape lah kau nad..tu lah tidur awal malam tadi..padahal daripada petang kau dah tunggu kan..boleh plak kau peluk bantal terus terbang ke alam mimpi...haishhhh!

Ni ha...aku tertunggu follower aku yang ke 200 malam tadi..angka 199 tu aku tengok tak naik-naik sampai mengantuk aku..dah tengok sekarang?dah terbabas 201..(alahai baru 200 je pun,orang lain ribu riban rilex je..)

Ala...bialah..dorang time baru nak cecah ratus cam aku mesti suke gile jugak kan?kan? Okeh...the lucky follower number 200 itu adalahhhh.....jeng jeng jeng.....cik bulat...weee....


Errr...takpe ke main cilok pic cik bulat ni?nak copy header cik bulat tak bole tu yang amik pic ni..sorry kalau tak suke ye cik bulat..hihi..


So reramai pegi terjah die jap..hah..header die cantik tau..kelas gitu..and die ade buat tempahan untuk full template/header dan banner..wahhh!cik bulat saye nak 1 header bole..tengok la header saya yang buruk tuh..grrrr!

Tak lupe jugak kepada semua follower lain..eh bukan follower tapi geng aku yang gojesss...aku nak say thank you kat korang yang sudi follow blog picisan tak seberapa nih..even ada yang follow pastu langsung tak singgah dah..isk3..takpe-takpe..mekaseh eh korang,sayang korang ketat-ketat...awww!











notakecik.: arini nak berjalan !! yay!

Thursday, 28 April 2011

Rogol Pengantin???


Salam..

Err....ni kisah benar nih...
tak tipu punye....
seriussss....
aku takut dah nih...
iskk...ape kes nak merogol plak kan..
makkkkk,tulunnnn......
help ! help !!


SILE TEKAN SEKIRANYA ADA KECEMASAN !



err...sebenarnye....
ini aje...
keyword ni ha...
huhuhu
rogol pengantin??
nape ade orang yang cari camni erk?
tak paham!!


Posted by Picasa


tapi yang best sigadisawsome tu la..hihihi..bangge jap..




notakecik : terbaru punye keyword lagi cam hampeh..ni last week punye nih..malas nk print screen..nanti2 aku tunjuk okeh?






Pernah tak MIMPI tapi macam REAL??or kene TINDIH??

Salam..

Berdirinya saya disini..eh..jadahhh!! hah mule la start merepek rapu aku nih..WARNING!! ini entry serius ok..ade unsur-unsur seram..sape yang penakut jangan bace!! errkk??

Pernah tak korang mimpi macam real? contoh aku pernah mimpi,dalam mimpi tu seseorang yang aku sayang telah meninggal dunia..so aku sangat sedih dan menangis teresak-esak..and suprise! sampai aku terjage aku still menangis siap tersedu-sedu lagi..bengkak-bengkak kot mate aku..pehhh!! mengucap panjang aku..time tu aku tak pikir panjang dah,terus capai henpon nak call orang tersayang tu tanye keadaan die..bole pulak die rilex je gelak-gelak dengar aku cerita,kurang asam!! but ekceli aku tahu die tengah takut jugak tu..saje nak cover dan chill kan aku yang parah time tuh..huhu. tapi ni lame punye kisah dah..

Lagi satu mimpi kene kejar..tak kire la kene kejar hantu,perogol,perompak,orang gile..pernah aku mimpi dikejar orang kot..tak ingat dah..aku lari sekuat hati,seboleh-boleh aku lari..haa..jangan korang pikir aku terjage aku tengah berlari pulak??gilo hape! aku tak pernah ngigau tahap bergerak lagi..huhu.but seriusly mase aku terjage aku tercungap-cungap,termengah-mengah..macam orang lepas lari la gaye nye..pehhh!!

Yang pasal kene tindih tu aku tak pernah kene lagi..banyak dah dengar orang cerita..aku doa jangan la aku kene..macam terseksa je kan..tak tahu la ape yang tindih but aku ade petua yang selalu aku amal kan kalau nak tido..selain doa..kalau korang suke tidur terlentang yang sememangnye "mende tu" gemar tindih orang tidur terlentang ni..korang tidur silangkan kaki..kaki kanan naik kaki kiri or sebaliknya lah..kot? kalau suke tidur ngiring Insyaallah tak kene tindih..

Macam-macam kan? dunia ni bukan kite je yang hidup..banyak makhluk lain lagi yang tumpang..hurmmm..so korang pernah tak mimpi yang dasyat real camnih ni? cecite cecite..jangan cite kat aku korang mimpi terbang macam superman jage-jage korang tengah terbang jugak..aku lepuk kang!








notakecik : tidur yang lena sangat syok!! err..tak seram langsung entry..beriye bagi warning..kuikui

CONTEST RIBEN PUTIH : SI RABUN


Cik Riben Putih buat contest menarik la..suke....tapi hanye untuk yang rabun okeh,yang rase diri tak rabun tapi nak join jugak sile buat-buat rabun..eh jangan! berdose tahu! huhu
Selama aku jadi rabun tak pernah rase istimewa,ni baru lah nak rase special sikit ade orang buat contest plak untuk kite kan..waaa..mekaseh to owner yang buat contest nih..:)

Sangat senang..isi borang di bawah ni je..

nama : missNadh

jenis rabun : rabun jauh

power mata : alamak aih..dah tak ingat lame tak check..urmm taram je..kanan 200 kiri 150..ye kot?

punca rabun : mengadap tv memanjang/keturunan

tempoh mengalami rabun : since form 2..9 tahun dah,makkk!!!

perasaan :  tak boleh nak kate ape dah..redha...wuwu~

pengalaman manis menjadi rabun : orang kate nampak bijak padahal takkkk..pastu bile bukak spek nampak pelik membe tanye "kau ni keturunan cine ke?" kehkeh! 

pengalaman pahit : ade panggil aku amoi..huhu (tak pahit sangat kot?) hah! tiap kali spek patah,dah banyak tukar kot..ganas aku nih..huhu

nak tengok gambar aku?jap jap.....

@
@
@
@
@
@
@
@




tadaaaa....amik default profile fesbuk jek..huhu


tulen punye rabun..ni spek yang ke berape tah..




Sekian trimass..len kali singgah lagi erkk..



notakecik : ok je rabun pun..cacat yang cantik..kan?







Gile ape??

Salam..

Ape yang gilenya?hah..ni lah..aku lah gilaa..nak tahu ape yang gile??

Boleh pulak aku arini eh petang semalam tidur tak ingat dunia macam orang pengsan dah,bangun-bangun,makkkk!!! dah pukul 2 a.m??? dah tu sampai la ni tak boleh tidur dah..

Ape yang aku penat sangat tak tahu lah?tak kan duduk rumah je penat dasyat gile kot? sampaikan anak buah aku balik sini pun aku tak sedar?arghhhh...dah kene tunggu pagi kang die jage baru boleh menatap die..iskk..

Btw..aku jarang tidur lena yang tersangat lena sebab pantang dengar bunyi mesti terjage,even vibrate phone pun aku tersedar.,tapi bile dah lena sampai pengsan tak sedar ape tu memang aku penat sangat la tuh..

Ni mesti sebab hujan petang tadi ni,so tak boleh nak online kang kene petir..*erkk salah kan hujan plak?..


          
motif gambar nih?? entah








notakecik : lapo la pulak,nak makan ape nih?

'SEGMEN : SAYA SAYANG IBU'



Cik Numasara buat segmen ni khas untuk ibu-ibu yer..
wah kau Numasara..dah buat segmen siap..nak kene buat jugak nih, tapi ingat nak buat 'saya syg anak buah saya" tapi kau takde anak buah lagi camne?hehehe kidding!! nanti sekali 2 orang kau dapat kan..

 ceritakan kenangan manis anda bersama ibu, ucapan sempena hari ibu
dan hadiah yg mungkin anda akan bagi.

Aku nak tukar..."saya sayang ibu" kepada "saya sayang mama" okeh? 
Kalau nak ikutkan mama dengan ayah, mama kurang membebel tapi bile da start...pehh..buat bodo jela..:p
Kenangan tak bleh lupe sewaktu kecik dulu time mama amik lesen kereta aku pun sibuk ikut,mama test drive aku duduk belakang dengan takutnya,takut mama langgar tiang..kehkeh..time tu kat rumah lame lagi kat Keramat..takde sape nak jage aku so mama usung aku kehulur hilir..al maklum time tu bongsu..adik aku tak keluar lagi..so sangat manje..kot?huhu

Ucapan sempena hari ibu..
Mama..sorry orang tak dapat bagi pape lagi tahun ni sebab orang pokai..mama tahu-tahu jela orang bukan keje pon..perabis beras kat rumah,nasib mama tak halau suruh keje jangan duk melangok kat rumah..kehkeh..orang nak keje jauh-jauh mama tak bagi,kat rawang ni ape jela keje nye ma..balik-balik itu jugak..huhu..but anyways mama..i love u lahh! smoge mama nampak mude selalu..padahal dah 53 mama aku nih..hukhuk!

Adiah kalau aku ade duit memang aku terpikir barang kemas je..yup! aku akan bagi mama aku rantai or gelang..pelaburan masa akan datang..kan?

ok mahu tag Sis akma..agak-agak kamu join tak?

Wednesday, 27 April 2011

Mahu pergi sini...JOM??

Salam..

Huwahhh..nak pi Pesta Buku kat PWTC....ade sesiape mahu teman kah??even tengah pokai wajib jugak singgah nak cuci mate tengok novel-novel keluaran terbaru KAKI NOVEL, PRIMA or ALAF21..mane tahu dapat pulak die bagi 3 novel RM10 memang aku tibai!! tapi ade ke? >.<

Mungkin esok,mungkin luse,mungkin this saturday..yang pasti mahu terjah jugak..dah la membe-member dalam mood exam dan busy,so nak ajak pon payah..aisehh..

Numasara.....anda abes exam bile?jom la kite meronggeng PWTC oit..wuuu~ nak ajak si Eriqa die tengah busy buat cake...nanti kek die siap boleh kite tibai sikit..kehkeh..



notakecik : sebebarnye saje nak berjalan,haihhh tak puas lagi walaupun baru balik  Cherating !! iskkk!

Apa DOSAku??

Salam..

Semalam aku menyaksikan sesuatu yang sangat menganggu jiwe, daripada selesai menyaksikan tu aku nak taip entry ni tapi menggigil je tangan dan terbayang-bayang,...arghhhh!! gangguan !!

Ekceli.... aku telah menonton cerita APAKAH DOSAKU THE MOVIE kat ASTRO CITRA..lakonan ELAINE DAILY tu..korang dah tengok tak??

Cerita ni berkisah kan kisah benar zaman pemerintahan JEPUN dimana seorang wanita telah berkorban untuk bangsanya,keluarganya dan negaranya..Elaine mainkan peranan sebagai nurse yang menolong merawat gerila yang sangat di musuhi JEPUN..jadi nya sesiapa yang ade maklumat tentang gerila JEPUN akan siksa sampai orang tu bagitahu..

Ape yang menganggu jiwe aku adalah penyiksaan Jepun terhadap tahanan nya..Ya ALLAH..sangat dasyat..dipukul dengan kayu, di bakar dan yang terseksa aku tengok adalah dicabut kuku..argggghh!! ngilu !!

Anak gadis dipotong rambut pendek dan dipakai kan kemeje menyerupai lelaki bagi mengelakkan dirogol tentera Jepun..hidup mereka dalam ketakutan,tiada kebebasan..

Jadi sekarang ni kita yang dah merdeka bebas ni cuba bayangkan kalau kita hidup zaman macam tu?boleh ke kite survive macam datuk nenek moyang kite? dan kenape suatu mase dulu keturunan kite telah diseksa oleh Jepun tapi sekarang kite sangat mengagungkan Jepun? Tak mustahil ade je keturunan Jepun tu yang hidup sampai sekarang padahal keturunan die dulu pernah seksa,rogol,cabut kuku,penggal kepala,bakar keturunan kite jugak?arghhhh!!

Sangat menganggu jiwe,tahuk??



notakecik : cerita yang sangat memberi pengajaran..

Tuesday, 26 April 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH


Abang BEN ajak kenang masa sekolah wei..terbaikk!!
Jom beramai kenang zaman sekolah..best kot !!


Time sekolah aku,aku adalah seorang yang sangat pendiam,low profile,duduk kelas 1st tapi last dalam kelas tu..kekeke. Ape yang aku tak bole lupe adalah,aku telah dapat Anugerah Student of the Month mase form 4 dan form 5 untuk ketegori sahsiah..hah ! boleh bayang tak betape baik nye aku sampai boleh dapat anugerah camni?hakhak!!

Padahal....sejak form3 kau dah sibuk becinte, bak kate kawan aku, becinte kat pintu kelas boleh menang ketegori sahsiah plak?haha..(numasara kate)..

Lagi moment tak boleh lupe ialah time lawan sofbol peringkat daerah kat Klang, bf aku pon wakil untuk lelaki..so jadinye sokong menyokong..kehkeh..seronok kot main sofbol,aku jage first base..arghhhhh rindu !!!

Ekceli banyak sangat moment,lagi-lagi aku sibuk becinte,sampai lingkup SPM,grrr !! Tapi SPM teruk masih boleh sambung,yang penting dont give up..okeh?



INI LAH SEKOLAH AKU..BLUE KALER,CANTIK KAN? NAME DATARAN NI ADALAH DATARAN BIMA SAKTI DAN AKU FORM 1 SAMPAI FORM 5 KELAS UTARID,1ST ..PEACE !!



notakecik : andai waktu bole diundur semula.....






"Jom skodeng blogger lain!!"

Segmen senang daripada ENCIK ERK, jom-jom join semua..

Hari isnin dan selasa memang aku takde keje(hari-hari pon takde keje sebenarnya)hakhak..so small the pieces la mahu join segmen cam gini.. 

Letak 5 link blogger yang korang wajib skodeng tiap-tiap hari.. 






Alamak 5 jer?rase macam banyak je lagi blog aku suke terjah..iskk..takpe-takpe,yang tak tersenarai tu bukan bemakne aku tak terjah blog korang,aku singgah jugak la weh..just yang kat atas ni terlebih suke pulak...huhu

Siap!!



Monday, 25 April 2011

Hai ! Aku dah KEMBALI

Salam..

First of all,Syukur ALHAMDULILLAH selamat sampai ke rumah dengan jayanya selamatnya. 2 hari 3 malam di Cherating sangat menenangkan..(bajet selame ni serabot)..:p

Day 1 sampai pun dah petang,just jenjalan pantai dan teman adik mandi laut pastu mandi swimming pool pulak..aku tak mandi,tapi paras pinggang dan ke bawah basah,jadahhh !

Day 2, baru sibuk mandi,mandi laut sikit-sikit je,(takut ade shark) kihkih..main-main pasir sambil ombak membantai kaki ku..pastu baru terjun swimming pool,semputttt !! hakhak..petang tu kami anak beranak konker pool sebab petang ahad sume dah check out,hoho..

Day 3, adik, akak and abg ipar aku mandi pool pepagi,aku duk rilex dalam bilik..tengok tv,layan MHI,layan chef wan punye show,layan ewah-ewah..pejadah tah aku ni..rase malas je nak terjun pool,huhu

Dania (anak buah aku) pun mandi tau..kat laut die nangis,takut la tu kene ombak,tapi kat pool....mak aihh,seronok bukan men ! hampeh dania ni milih tempat lak nak mandi macam mak ngah die. ngee..

Ekceli ade kiosk internet tau..so aku usha-usha la,konon leh online nak hupdet blog,tanye reception die kate sejam RM20,hakhak ! sile mampus ! di ulangi RM20 !!! sejam sahaje..pehh..terus batalkan niat anda !

Best-best..servis bagus,kemudahan perfect..hah lagi satu lupe nak cite..ayah aku petang-petang tu die lepak restoran ngadap pantai sambil pekene teh..gelas sederhana jek..sile tanye berape harge? RM10.90 segelas teh!! wawawa...leh minum seminggu kat mamak..pehh..Mase sampai aku ade gak lepak makan dengan family kat situ..takyah tahu la harge semua,yang pasti aku nasihat kan baik kau orang makan makanan yang ade jual kat luar..lagi sedap..serius !!


HOLIDAY VILLA CHERATING,kat sini la aku nginap,haa,,pool tu la aku mandi mande..bilik aku kat depan pool belah kanan korang tu..huhu..gambar sume dalam hanpon akak aku,so tak bleh nak upload skang ! uwahh!





notakecik : nasib baik tak sunburn !!

Saturday, 23 April 2011

SAya Telah PERGI~

Salam..

Di saat ter publish nya post ini
saya sudah tiada lagi...tiada...
..................................
.................................
..................................
..................................
saya sudah tiada lagi bersama laptop saya
ini kerana saya sedang dalam mood holiday..
weheeee!!
Mungkin sekarang saya masih lagi atau dalam perjalanan
ke Cherating...
hakhak!

Suspen ke bace memule? im sorry ! (gaya amir)

tapi andai kata apa-apa terjadi pada saya sewaktu dalam perjalanan 
saya anggap semua ketentuan ALLAH

Jadi kalian tolong doakan saya selamat pergi dan balik ye
saya hanya mahu tenang kan diri menghadap pantai
melihat panorama indah ciptaan ALLAH..
Sudah lama tak mencuci mata melihat matahari terbenam,
yang suatu saat dulu adalah hobi saya dikala senja..

Jadi dengan ini..aku akan bercuti selama 2 hari
Monday i will back yar..
INSYAALLAH..


notakecik : bersaya-saya pulak...sopan sikit..huhu

Segmen Weh! itew punyew ayat aleng jijik oteh!


Mahuk juin??sile klik benner...
Adeh ABG ZAM ni, buat segmen cenggini, gerenti lepas dah bace muntah darah berbuih-buih !!
Amaran sekeras batu !! ayat dibawah tidak ade kene mengene ngan aku ! sesungguhnya aku tak pernah pakai ayat sejijik ini...uwekk!!

Moh start !!

Shetiap kali itew dating ngan boipren itew kan,itew shukew bilew die pegang-pegang tangan itew..pashtu an..boipren itew shukew ramash-ramash itew...eeewwww,mukan ramash at shituw larh..korang ni pikir kotor taw..ramash tangan itew la jugak,boipren itew katew,jari itew pepanjang n runcing,besh je goshok-goshok tangan itew..pashtu boipren itew katew itew ni gebu cangat..mukan itew kate,boipren itew yang katew...hmmm..itew pon shukew goshok-goshok boipren itew jugakk...hikhikhik!


Arghhhhh!! pengsan*
yarkkkk!!!
Ade lagi ke orang gune ayat cenggini???dan buat camnii??
Bek duduk zaman paliolitik lahh!! grrr



KEKASIH or KAWAN? boleh pakai ke mereka nih?

Salam..

Sape lagi penting bagi korang?
KAWAN or KEKASIH?
(but opkos ALLAH and Family first)

*besfren tak suke kat bf/gf yang baru korang kenal?
*kekasih tak suke korang kawan dengan kawan kamu?
*kekasih larang kamu buat sesuatu?
*kawan kate kekasih kamu tak bole pakai?
*kamu berbelah bagi nak terima pelawaan keluar daripada kawan dan kekasih?jadi akhirnya korang pilih mane??

SAJE NAK TAHU...
ade tak yang alami situasi gini yer??
Aku??tak pernah lagi...weee~



mane satu aku nak layan nih..di kanan ku besfren di kiri ku kekasih hati..


notakecik : kalau aku alami situasi cam di atas..i choose my fren more than my bf ! (erkk?)










Friday, 22 April 2011

Nah hambek balik jawapan ! entry to entry ye cik NUMASARA HANA?

Salam..

Ehh..jangan la saspender plak bace tajuk entry,aku gaduh dengan blogger yang di nyatakan ke?mesti korang pikir cenggitu erkk..kan entry aku sebelum ni BACE SINI DULU,aku tulis ape yang aku nak buat sekarang ni kan..sekali my besfren since form 1 ni siap buat special entry nak menjawab balik..NI DIE BALAS,bace bace!

Macam kau kate kalau facebook wall to wall,kalau kat blog ni kite entry to entry la okeh?haha..

Ekceli aku dah tulis pun komen kat entry die just belum send je,sebab nye macam panjang la pulak aku nak jawab satu-satu..so bace kat sini yer NUMASARA HANA

Wahai numasara hana kimi tachi zakarino.(tajuk drama jepun) hakhak!

## yer..sofbol pun aku rindu jugak weii..iskk3


## tak puas dow lepak,pasni overnite plak leh gosip sepanjang malam dengan eriqa sekali..haha


## jangan jeles aku gi holiday sok..ala sekali skale.. nak suruh aku amik camne dah aku takde sok,kalau scoot aku tu magic dah suh dah amik kau kat upm siap.


## taknak rempitt!!!


## sekarang dah panjang sangat! serabot mak nyahh!! haha


## ciss,kete auto wat mende,nak belajar yang manual lahh!!


## waa..ikan pari paling mak aku jarang masak, sebab tu ngidam dah ni..wuuu~


## yeay..jum jum karoke...hihi

Okeh sekian laporan entry to entry kami..kekekke! jangan bengang ye korang yang bace ni..kite pun leh buat entry to entry pasni okeh?hihi..


notakecik : pakai kaler biru fevret cik numasara..:p






What i want??is YOU..yes YOU and YOU !

Salam..

Pepagi hening ni,tetibe aku terfikir,ape yang aku nak sekarang ni..
Hmmm...ape yang aku nak erk?
Okeh,dalam otak terfikir..aku nak...

Serius rindu nak men netball dengan korang balik weh,wahai geng DUP..im in GD position..goal deffender!! yeay!!


  • Pergi bercuti dengan family..(dapat ditunaikan,sok gi holiday,wuhuuuu!)
  • Nak hang out dengan membe-membe lame,membe poly,arghhhhh miss all of them dem much!
  • Nak aktif bersukan balik,netbal,badminton or swimming...(hilang dah skill..ceh bajet teror!)
  • Nak potong rambut..rimas rimas!
  • Nak belajar bawak kereta..(ade sesape nak ajar?)
  • Dan kebanyakkan nye aku nak makan macam-macam...fish and chip,kek secret recipe, McD aiskrim oreo McFlurry, asam pedas ikan pari..(pehhhh melelehh dah), ayam percik..(slurpppp sedut airliur), dan nak rase Tutti Frutti!!

arghhhh i want u,nak nakkkkk !!







notakecik : juga rindu mahu karoke! anda mahu ape plak?


Thursday, 21 April 2011

"Segmen Blog Review Pak Cek Biola"


wohh...aku telah di tag oleh NUMASARA untuk menjoinkan diri..
Nasib tengah bersenang lenang nih..(bajet macam busy sangat..kihkih)

Baik lah..cam biase sape nak join klik banner..soalan senang jek..dah jawab dapat plak review dari Pak CeK Biola..hai...suke main biola ke?he

Apakah warna kegemaran anda?

PURPLE..


Jika anda diberi wang tunai sebanyak RM 1 juta,berikan 3 benda utama yang anda akan buat dari duit itu

Pertama = Nak bawak family/kawan-kawan melancong seluruh dunia..(tak seluruh dunia sangat la..hihi) Haji/umrah untuk family.

Kedua = Beli kereta, rumah, tanah, bukak travel agency sendiri, beli ape-ape yang boleh dibeli untuk family dan kawan-kawan..

Ketiga = Kalau ade lebih nak kahwin..kekeke..(gatal gile aku) bagi duit kat ayah suruh ayah buat kenduri kat rumah..tak nak kat hotel or dewan,tak feel..nak pelamin kat rumah sendiri jugak..kuikui.(masalahnye,calon dah sedia ke?takpe,ade lebih support bakal suami,takyah kuar duit kite kawen,pastu kamu dah ade duit bayar balik!!hakhak..)



Siap ! mahu tag afiqazizan (kesian kamu dah la ade exam/assingment tambahan aku gi tag jugak..dah sebab nye kamu je rajin layan kalau kene tag ni..hihi..sory fiq..) 







Tension aku kalau jadi camni !

Salam..

Kan arini besday my mum kan kan..rujuk HERE..Takde lah celebrate ke ape ke..arini mama aku tak masak, die ingat aku puase,selalu memang isnin dan khamis aku puase..(aah kan nape kau tak puase arini erk nad?eei !)

Dah petang baru mak aku tanye,aku cakap tak puase pun..dah mama aku malas masak die suh aku masak. Layan jela sebab besday die kan..alah masak nasi goreng je pun,kekeke..tuk ayah sekali..

Okeh,cam biase potong bawang memang aku akan berendam airmate,dah pelbagai petua dah ikut,cucuk bawang kat hujung pisau la..pakai spek la(padahal memang aku pakai spek rabun..kuikui..)

Dah siap sedia bahan semua,dengan muke seposen aku goreng nasi..lalalala...hati riang. Ok dah siap nasi aku,rase sikittt..erkk??tak sedap! macam terlebih tumis..arghhhhh!!! tensen aku camni tau..

Tapi still bole hadap lagi la nasi tu..sebab mama dan ayah aku selambe je makan,aku cakap tak sedap la..mama aku kate "aah tak sedap" tapi still sumbat dalam mulut die,waaaa..nak jage hati aku ke?terharu daaa...isk isk isk...

Yang sebelum ni goreng nasi gak kurang garam..aishh..tapi yang pelik kalau aku masak tuk diri sendiri,contoh ade mase aku tinggal sorang kat rumah family balik kampung aku goreng sedap je plak?cukup rase !! bile masak untuk orang makan mesti failed! huwarghhhh!!! grrrr!!

Jadi kepade bakal suami aku..bersiap sedia lah dengan segale masakan aku yang tak kan menjadi..uwaaaa..
pengakuan berani mati camni,cakap masak tak sedap,ade laki nak kawen jugak ke ngan aku?errr...?


hoi nasi goreng hoi nasi goreng ,sungguh enakk sungguh lazat..dimasak dengan perencah adabi...
(patut tak sedap tak letak perencah adabi kot?)




p/s : pasni nak belajar masak "masak lemak cili api kaw from negeri sembilan" my feveret..Wan aku masak terbaikk,terangkat beb !!

Couple or Single lagi best? Jahanam semuanyer !!

Salam..

Dewasa ini,seringkali kita....err?nad oi..apekehe skema sangat?nak masuk pertandingnn syarahan peringkat zon Hulu Selangor ke?erkk !

Dah dah..stop nonsense ! just nak tanye..mane korang prefer?single or double decker? sebab aku tengok sekarang ni kan..yang single sibuk nak cari couple..(macam desperate pun ade tau)..yang couple sibuk gatal-gatal dengan orang lain bajet cam single.

Yang single ni and cam desperate nak carik calon kite leh tengok kat status-status fesbuk,tagged,twitter dan seangkatan dengan nye..

"saye single,sape nak kapel ngan saye?"..(mende biase kat tagged..)

"ade tak awek/pakwe cantik/hensem kat sini?"..(padahal dah ade awek/bf)

"saye taklah berape hensem/cantik..tapi saye baikk"..(jual market-letak gambar market)

"bosan nye hidup single"..(kawan-kawan kau mane?)

"eee..bencik tau kekasih aku curang"..(mintak simpati dan dengan harapan leh dapat pengganti dengan segera)

Hohoi...memang banyak nak senaraikan..banyakkkkk..that why fesbuk or laman sesawang lain nih ibarat pentas hidup kita,kita sendiri yang menceritakan kisah kita..macam-macam ragam ok..


mekaseh pakcik Google..suke pic ni..:p


Jadi, mane best nye?grrr..



P/s : tajuk ade kene mengene dengan entry tak?kuikui

Hepy Bufday MAMA..

Salam..

Arini besday my mum,,
Yang ke 53 tahun..(kot?) lahir tahun 1958..betol kan? hakhak !
Tapi tak celebrate ape pun..
Anakmu ini ape pun takde..
Tunggu je lah dah berjaya nanti,,
Semua mama nak dapat je..

So..anakmu ini mahu mengucapkan selamat hari jadi mama..
semoga mama sentiase sihat dan tak marah-marah selalu..kuikui
semoge menjadi nenek yang rock..ehh??hihi
semoge nampak mude selalu..(mama suke perasan tentang ni..cehh)
I love u mum !!





p/s : besday my mum same dengan sorang my besfren..


Ini buat anda,korang,kamu dan juga awak....

Salam..

Entry ini ditujukan buat kamu,anda,mereka,die,dan awak...

Err..amik feel dulu..tutup muke nanges..wuuwuuu~



Maafkan aku menyakiti hatimu..
Aku tak sedar dalam keras hatiku telah membuat kamu terase..
Aku hanya insan biase..
Yang konon nya tabah tapi lemah di dada..

Maaf maaf dan maaf..
Buat teman-teman yang pernah ku sakiti
dalam sedar mahupun tidak..
Aku terleka..

Perit di dada siapa yang tahu?
Rahsia di hati kusimpan sendiri..
Tak perlu simpati
Tak perlu ambil peduli..
Aku insan berdikari..



Arghhh..aku ni kalau emo je kuar puisi,emo je puisi,puisi je emo..kuar la pantun ke, lagu ke, cerpen lawak ke..aishhh! but truly im want to appologise to all of my dear friend.. 

Kadang-kadang kite tak sedar kite dah pun sakitkan hati orang melalui cara kita melayan or perkataan yang kite katekan pada mereka..sorry...aku tak sedar..hati aku dah beku. Walau mende tu dah lame aku akan terkenang kembali..mencik !!


p/s: tetap layan membe-membe dengan baik walau hati tengah parah..tak reti nak luah,arghhh !!

Pilih !

Salam..

Fikir gune akal ke ikut instinct hati? Kadang-kadang instinct ni lagi betul kan kan?

Akal pulak semestinye kita dah pikir buruk baik sesuatu keputusan..jadi?hurmm..

Contoh 1..ade 2 pilihan jejake yang harus korang pilih..sorang sangat stabil hidupnya tetapi perangai tak boleh harap,no manner..sorang lagi hidup sendiri pun tak terjage duit gaji kene bayar itu ini,tapi sangat pandai menjage/mengambil hati kamu? pilih !

Contoh 2..Korang nak berjimat,then decide nak makan,makan kat tempat kegemaran kamu tapi kene bayar lebih atau tapau je bawak balik nasik mamak. pilih !

Ikut hati binasa,sila ikut waras akal.walau terpaksa berkorban hati.



P/s : Memang tak reti nak buat keputusan !

SAUDAGAR MUSAFIR CHEESETART GIVEAWAY..!!



Mahu join klik banner..
Gile ah..meleleh airliur dengar ade giveaway bagi chessetart ni..pehh!
Kalau dapat kan,saye duduk luar dari Terengganu ni..taknak gak tukar dengan barang lain,nak chessetart jugak,bole?(cehh perasan je menang..huhu)
Saya mahuk !!



Wednesday, 20 April 2011

BEN ASHAARI suruh teka harga durian ini !


Hoi hoi...jom teke harge durian nih woi..

sape nak join klik banner cam bese lah kannn

GERAM SUNGGUH !!!!! comel sangat la tuh?

Salam..

Hari ni jadi babysitter jap..
Jage si kecik Dania yang akak aku tinggalkan seminggu kat rumah..
Best......

Dengar Dania berceloteh bahase die..
Dania baru masuk 8 bulan tau..
Dania dah pandai pegang botol sendiri tapi malas,nak jugak orang pegangkan,manje !
Dania dah tumbuh gigi tau..2 batang belah bawah,kiuttt je tengok
Dania dah pandai pok-pok amai tau..kalau kite nyanyi die pun tepuk tangan die kelepap kelepek bunyik..
Dania dah pandai panggil orang tau.."huhhh" die panggil dari jauh..
Dania dah pandai berdiri 5saat lepas tangan tau..seriau je bile die buat camtu takut jatuh.
Macam-macam lah Dania dah pandai..wee~

Nah amik tengok Dania bersuka ria..
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~

Dania kata aaaaaaaaa....



p/s : teringat ajar DANIA sesuatu..bile kite tunduk kan kepale kite, die pun ikut tundukkan sampai terhantuk dahi..bile kite dongak die ikut,kite tunduk balik sikit pastu die bagi dahi nak suruh ciumm..banyak kali ulang-ulang..heeee~

Kisah Yanie....sambungan. (PART 2)

Hampir 5 tahun sejak kejadian hitam itu berlaku...Namun tiada siapa pun yang tahu..Rahsia dirogol seorang mamat hampeh itu tersisip kemas dalam diri Yanie..Yanie bernasib baik kerana dirinya tidak hamil..pheww..

Yanie masih lagi bercinta dengan bf nya yang lama,Shazlan..sampai sekarang Shazlan juga tidak tahu tentang kekasihnya pernah dirogol.Bukan lah Yanie tidak mahu langsung memberitahu,tetapi melalui sesi soal jawab Yanie dengan bf nya beberapa tahun lalu,Yanie hampa..langsung di diamkan saja..

"pa,pa nak tak terima gadis yang tiada dara lagi?soal Yanie suatu petang.

"aih..pa dah ade mama,tnye camtu kenape?" Shazlan menjawab

"alaa..jawab jela soalan senang ma tu..katekan je lah.."

"taknak papa,papa nak perempuan yang suci,boleh dibuat bini..macam mama.."jawab Shazlan yakin.

Merah muke Yanie..adui..patutkah diberitahu saje pada bf nye.

"kalau perempuan tu di rogol,katekan lah mama di rogol,pa terima ma lagi tak?"soal Yanie tak puas hati

"emmm..kalau mama dirogol ye...emm..bagi pa bunuh dulu perogol ma tu,hahaha!"balas Syazlan tak serius..

Sejak tu Yanie tak berani bangkitkan lagi isu tersebut,dah lame perkare itu berlaku,mungkin sekarang pemikiran Syazlan makin matang..ape pulak jawapan yang akan diberi?Yanie berkire-kire dalam hati..

"sayang,Yanie nak tanye ni.."..aikk,panggilan dah ditukar?iye,zaman papa dan mama time mude-mude dulu baru kapel,skang dah tua nak mama papa jugak ke? aish korang ni...

"hmm?"jawab Syazlan malas

Yanie perasan kebelakangan ni bf nye macam malas layan diri nya,ade saje mende tak kene. Sejak kejadian hitam tu,tidak lama selepas itu,Shazlan mendapat tawaran melanjutkan pelajaran ke Utara tanah air selama 3tahun,jadi mereka memang jarang berjumpa. Panggilan telefon sahaje pengubat rindu. Yanie sangat tabah menghadapi hari-harinya walaupun peristiwa hitam itu kadang-kadang menghantui dirinya.

Kini Yanie bekerja di sebuah Agensi Pelancongan, Shazlan pula di firma guaman,boleh dikatakan hidup mereka stabil setelah bekerja.

Setiap kali Yanie ingin membuka mulut bercerita,ada saja halangan atau perasaan takut untuk berterus terang,akhirnya,sampai sekarang di diamkan saja.

Nak dijadikan cerita,suatu hari tu Syazlan berjanji akan membawa Yanie makan setelah Yanie abis kerja. Dalam kereta ketika menuju ke restoran tersebut mereka terlibat dalam kemalangan apabila Shazlan telah melanggar seorang pemuda yang sedang melintas jalan.

"sayang!!orang lintas tu!!!",,jerit Yanie apabila dilihat ade seorang pemuda melintas jalan sebaik kereta mereka memasuki satu selekoh..

Sepantas kilat Shazlan menekan brek keretanya. Namun masih melanggar pemuda tersebut. Nasib la Shazlan bawa kereta tak laju ketika itu,jalan yang lengang di kawasan itu membuatkan Yanie fikir yang bukan-bukan.

"sayang,jangan keluar kereta lah..tunggu kereta lain berenti jugak..mane tahu perompak ke sesaje melintas tadi buat taktik nak rompak kite..".. Yanie berkata

"ish kamu ni kenape negatif sangat,kite dah langgar orang ni..kejap sayang pergi tengok,macam tak teruk je,sebab bukan melayang pon badan die"..sempat pulak Shazlan kata begitu.

Terus Shazlan keluar dari kereta,melihat pemuda tadi sedang melutut sambil memegang sikunya.

"saudara tak apa-apa?" tegur Shazlan kepada pemuda itu

"sakit la woi,bawak kereta macam kambeng,abis jatuh la saham aku parut kat siku ni kang,adehh"..jawab pemuda itu sambil melihat ke sikunya yang jelas luka berdarah.

"lelaki berparut tak jatuh nye saham,lagi macho adela,meh la aku bawak kau ke klinik," balas Shazlan malas nak memanjangkan bicara apabila ada kereta lain mula memperlahankan kereta melihat ke arah mereka.

Lelaki itu bangun perlahan dan Shazlan membukakan pintu kereta untuk nya. Bukan main terkejut Yanie pabila sahaja melihat pemuda itu berdiri,dia adalah mamat hampeh yang merogol yanie 5tahun lalu!!! Lutut Yanie mula menggigil.

*Ya Allah..ape mamat ni buat kat sini,dah bebas ke dari penjara?Yanie kata dalam hati.

Dalam kereta Yanie batukan diri,mamat tu pulak asyik menjeling ke arah Yanie. Saat tu yanie rase nak bukak je pintu kereta lari laju-laju balik rumah. Gile terer la kalau Yanie sanggup buat camtu. Tetiba Shazlan mula bersuara.

"kenape la kau main lintas je,tak tengok kereta dulu?" tanya Shazlan kepada pemuda itu.

"ade pokok besar tu halang pemandangan,patut dah lame kene tebang pokok tu,kan dah tak nampak..eh,sory lah kate kau bawak kereta macam kambeng tadi",jawab pemuda itu.

"takpe..nasib kau tak cakap aku bawak kereta macam tenuk", balas Shazlan.

*eh eh..bergurau senda pulak dorang nih..ishh..*kate Yanie dalam hati.

"by the way,aku hantar kau kat klinik depan tu je okeh,dah setel balut luka kau semua ni aku bayar,pastu kau nak aku hantar memane tak?"tanya Shazlan.

"err..tak payah la kot,aku naik teksi pon bole,taknak kacau korang dating.."kata pemuda tu.

"elok gak..haha!"..balas Shazlan melawak. Mereka ketawa,hanya Yanie saje yang diam membisu.

Dah sampai klinik tu,Yanie mintak tunggu dalam kereta tapi dihalang Shazlan,Shazlan suruh jugak turun bersama teman mereka ke klinik. Mamat tu sengih-sengih je pandang Yanie.Sakit betul hati yanie tengok!

Setelah siap semua prosedur dan bayaran dibuat mereka menuju ke kereta,pemuda tu ucap terima kasih kepada Shazlan dan kemudian mahu berlalu pegi.

"eh jap,name kau sape?" tanya Shazlan tiba-tiba.

"Farish...Farish Aidil.." jawab pemuda tu..

"oh,ok..aku Shazlan dan gf aku ni Yanie.." kate Shazlan..Yanie dah lame masuk dalam kereta,tapi perbualan mereka masih dapat didengar dengan jelas.

*****

Sampai di restoran selera yanie seakan-akan mati..walaupun hidangan kegemaran dipesan namun masih wajah mamat tadi berlegar-legar di minda.

"nape ni Yanie?",tanya Shazlan pada Yanie pabila melihat makanan yang dipesan hanya dikuis-kuis menggunakan sudu.

"err..takde pape la..ha,kenape ajak Yanie makan tibe-tibe ni?selalu busy je memanjang"

"hmm...sebenarnya Yanie..sayang ditukarkan ke Kuantan..minggu depan dah start..sorry tak bagitahu Yanie awal-awal.."kata Shazlan.

Terkebil-kebil Yanie tengok Shazlan..nak kata ape pon tak tahu..tak kan nak dihalang pula?tak kan nak meraung suruh jangan pergi pula?tak kan nak ketawe gembira pula? aishhh Yanie sendiri konpius nak respon macam mane..last-last yanie cume jawab..

"ok.....".dengan muka sardin nya.

Shazlan pon tak banyak cakap. Seminggu kemudian Shazlan pon berangkat ke Kuantan..*alah,bukan jauh sangat pon Kuantan ke KL kan..itu yang selalu Yanie kate dalam hati..

******

Hari minggu macam ni memang seronok bermalas-malas dirumah,housemate Yanie awal-awal pagi dah keluar,tak tahu la pergi mane,walau mereka serumah namun tak rapat mane pun. Jenguk ke dapur semua bahan dah nak abis..Jadi Yanie pun bercadang nak ke Giant untuk beli barang-barang dapur dan keperluan lain.

Memang ramai orang membeli belah arini,al maklum hari minggu..Yanie tolak troli sambil ambil barang-barang yang dirasakan perlu..*hmm..coklat cadbury,biskut crackers,master patato,aiskrim wall's..uikk?asal sume makanan menggemukkan je aku pilih ni?bukan tadi aku nak beli ikan kembong ke??*

Terus Yanie ke bahagian basahan yang menjual ikan, ayam,udang segala tu.Tengah syok pilih-pilih tetibe ade orang tegur..

"Yanie..."

"oi mak kau ikan kembong bleh bercakap!!" sampai melatah Yanie.

"hahahahahaha!" gelak seseorang di belakang Yanie tak beringat.

Terkejut beruk Yanie bila ditoleh saja muka, dilihat mamat hampeh sedang gelak pegang-pegang perut. Lawak sangat la tuh!

Dilihat saja muka mamat tu,cepat cepat Yanie tolak troli nak berlalu pergi..tapi dikejar pula mamat tadi yang sedang menjinjing bakul..

"kau nak ape?!"soal Yanie

"lerr..nak teman kau shoping,bole?"jawab mamat tersebut

"not allowed!" kate Yanie lagi.

"aloh,sombong bona cik kak kite nih.."

*what the fishhhh,tak tahu malu punya mamat,boleh die buat-buat tak ingat?die ingat aku ni amende nak lupe gitu aje..*Yanie kate sendiri.

Perasaan takut mula menular dalam diri,takut kejadian yang sama berulang lagi..Yanie seboleh-boleh nak elak daripada bertemu mamat ni lagi,tapi mamat ni asyik mengikuti Yanie dari belakang,sampai ke bahagian Yanie nak membeli pad pun mamat tu ikut lagi.

"kau pakai jename ape?" tetibe mamat tu menyoal.

Hampeh sokmo sungguh,berani die tanye aku camni..Shazlan pon takde sibuk-sibuk nak tahu.

"sukati aku la nak pakai jename ape,sibuk watpe?".Yanie jawab bengis.

"alah..aku saje nak tahu,senang nanti aku nak  beli untuk kau kalau ade kecemasan nanti.."selambe je mamat tu kate begitu.

"jename cap ayam,carikan kalau jumpe ek".balas Yanie dengan muke seposen.

"hahaha,lawak la kau ni..ade jename cap ayam ek?baru pertame kali aku dengar.."gelak-gelak mamat tu jawab.

*ciss..seronok betul kau ekk..takpe-takpe,kau tunggu la nanti aku balas..Yanie kata sendiri dalam hati.

Penuh troli Yanie dengan barang keperluan..al maklum nak buat stok sebulan..dah bayar segala Yanie toleh kebelakang,di lihat mamat tadi tengah asyik perhati dirinya..*ahh sudahhh..cubaan merogol lagi ke kat tempat awam ni?* cepat-cepat Yanie jalan. Yanie tolak troli sampai luar,kemudian kene la Yanie jinjing semua beg plastik tu ke perhentian teksi.*adei,banyak nye barang aku..nyesal beli ikut suke je tadi..iskk*

"nak aku tolong tak?"tetibe Farish muncul..ehhhh,tak panggil mamat dah?aah,nak sedap kan bahasa sikit,korang pun dah diperkenalkan dengan Farish Aidil tadi bukan...

"takyah!" jawab Yanie sepatah sambil bersusah nak bawak semua beg plastik itu.

Dengan selamba Farish angkat baki beg plastik yang ade dalam troli...

"ikhlas nak tolong..".kata Farish..sambil kenyit mata ke Yanie.

*uihhh...dasyat..hati kering mamat nih..langsung takde rase bersalah ke?Yanie kata dalam hati.

Yanie malas nak ambil pusing,dia jalan laju-laju ke perhentian..perasaan nya bercampur baur ketika itu kerana kenangan silam yang cuba sedaya upaya dilupakan menjelma kembali,sedih,takut,risau,marah,dan yang paling pasti adalah benci dan dendam kepada lelaki bernama Farish ini.

Di perhentian teksi ketika menunggu teksi,Farish duduk di bangku manakala Yanie berpeluk tubuh melihat kenderaan yang lalu lalang,diharap tak perlu lah ditunggu terlalu lama disitu..

"duduk la dulu..tak penat ke..?", soal Farish kepada Yanie. Sambil tu die asyik memerhati Yanie dari belakang,baginya,Yanie sudah cukup cantik,dengan bentuk tubuh dan ketinggian sederhana,berambut ikal panjang mengurai,mata bundar,dihiasi lesung pipit di pipi kiri,dan berkulit cerah..memang lelaki mane la yang tak akan suke si Yanie ni..

Farish pula?ohh..Farish pun dalam kategori kacak juga..tinggi,berdada bidang,kegilaan ramai pelajar ketika di sekolah dulu..rata-rata kalau tanye perempuan kenape minat Farish ni mesti mereka akan jawab Farish sungguh cool dan selambe..(erkk?bukan lebih kurang ke makne?). Tapi dalam usia muda Farish dah masuk penjara,rekod pun dah buruk..tu lah sape suruh pegi rogol anak dara orang kan..

Tak lama kemudian teksi pun sampai..bukan main lege si Yanie,terus die berpaling nak ambil baki beg plastik yang Farish pegang tadi.

"bak lah"..kata Yanie kasar sambil selamba merampas beg plastik tersebut daripada Farish.

"ui,garangnye..tapi comel..hehe.."..kata-kata Farish hanya menambah kan sakit hati yanie.

"ishh..malas aku nak layan kau,kau jangan berani-berani nak muncul depan aku lagi,benci tau tak?!" herdik Yanie sebelum memasuki perut teksi dan berlalu pergi..

Farish hanya berdiri terpaku di tepi jalan,kata-kata yanie sedikit pun tidak mengguris hatinya,dah memang die telah bersedia dengan segala yang akan ditempuhi kerana telah melakukan kesalahan yang maha besar terhadap gadis itu,namun dalam hati Farish masih tidak akan mengaku kalah,die pasti mendapatkan Yanie,pasti!

******

Sudah berapa bulan lamanya Yanie tidak bertemu dengan Shazlan, panggilan telefon pun jarang sekali diangkat,apatah lagi sms..hanya bulan pertama saja Shazlan rajin menelefon,katanya die bakal sibuk dan pasti tiada masa untuk Yanie..Yanie akur..walaupun rindu namun hatinya seakan-akan sudah kebal dengan situasi begini,dirinya bukan lah anak remaja lagi yang akan menangis meratap pilu merindui kekasih hati idaman hati.

Umur Yanie yang semakin menginjak dewasa menyebabkan ibubapa nya di kampung sering menanyakan bilakah Yanie akan berkahwin..lemah betul Yanie dengar. Perkara ini pernah ditanya kepada Shazlan namun Yanie hampa apabila Shazlan seperti tidak bersedia untuk membincangkan perkara ini.

Makin lama hati Yanie makin pudar,kecewa dengan Shazlan,walaupun mereka telah bersama dalam tempoh waktu yang lama namun masih sukar Yanie untuk memahami Shazlan. Namun apa yang pasti,Shazlan pernah mengatakan tunggu jela rombongan keluarganya sampai ke kampung Yanie tak lama lagi..kata-kata itu sudah cukup menggembirakan Yanie.

*******

Suatu hari Yanie mendapat panggilan telefon daripada emaknya dikampung..

"Yanie,ade orang datang datang merisik kamu semalam.." kata emaknya

"hah??" Yanie terperanjat.

"rombongan dari Johor..".kata emaknya lagi..

*uih..Shazlan ke?tak pernah die bagitahu pun nak hantar rombongan dalam waktu terdekat ni?mungkinkah Shazlan nak buat suprise kot kat aku..?Yanie berbisik sendiri. Di ingat kembali kata-kata Shazlan tak lama dulu.

Sememang nya Shazlan yang berasal dari Johor,namun kali terakhir mereka berhubung pun minggu lepas,tidak pula Shazlan bercerita akan perihal ini,itu pun call selama 2minit tanya khabar..ceh !

"hello..Yanie??" panggil emak nya apabila dirasakan tiada respon daripada anak nya.

"hah? iye mak..mak dah cakap pape ke kat diorang?" tanye Yanie..

"dah la..mak dah setuju..kamu tu dah makin tua kang makin tak laku baru tahu..sape yang masuk minang dulu mak memang nak terima je..adik beradik kamu yang lain semua dah berumahtangge,tinggal kamu sorang je,ni nanti kamu dah kawen lege la sikit mak dah ade orang jage kamu pulak.." hujah mak Yanie.

Yanie hanye mengiyakan saja..kata-kata mak nya memang tidak pernah dibangkang,lagi-lagi emak nya ade sakit jantung,kang ditolak kang naik pulak tekanan darah emak nya.

*******

Seminggu kemudian Yanie pulang ke kampung nya yang terletak di Bahau,Negeri Sembilan. Kepulangan Yanie adalah untuk menguruskan perihal pernikahan nya nanti. Emaknya la yang paling sibuk sekali,macam emak Yanie pulak yang nak kawen.

Semua hantaran kelengkapan disediakan oleh saudara mara dan keluarga..ramai juga yang sponsor..bukan main suka Sanie tengok..tapi dalam suka masih ada kerisauan yang melanda hatinya. Apakah hatinya telah bersedia untuk berumah tangga?

Yang lagi merunsingkan hatinya tahap fenomena la-nina adalah shazlan..yang langsung tidak mesej dan call,bila Yanie call pula masuk ke peti simpanan suara. Geram betul Yanie..Yanie hanya mahu bertanya Shazlan adakah die sudah bersedia dengan perihal berumahtangga ni..

*********

Hari yang ditunggu-tunggu pun tiba,cantik baju nikah Yanie berwarna putih mulus dijahit manik berkilau-kilauan..rambutnya yang ikal disanggul tinggi. Inai pula merah dijari,segala-gala nya diuruskan mak dan adik beradiknya yang lain..pulang cuti je semua dah tersedia,memang gile untung la yanie..

Yanie yang sedang duduk di meja cermin tiba-tiba tersedar dari lamunan apabila terdengar suara orang menjerit mengatakan rombongan dah sampai. Bukan main berdebar-debar jantung yanie..*gile ah,aku dah nak jadi isteri orang kejap lagi..*Yanie berbisik sendiri.

Dari dalam bilik Yanie dengar orang kecoh-kecoh..Yanie hanya tunggu di dalam bilik semasa akad nikah dilakukan..muka Yanie memang seposen gila,padahal dalam hati macam tsunami melanda dah.

"ok,pengantin lelaki nak masuk sarung cincin.." kata mak andam.

Yanie hanya tunduk membisu..setunduk yang mungkin..*asal malu sangat plak dah aku ni..aishh..

Yanie nampak kaki pengantin lelaki..yela,kan Yanie tunduk memalu..

Pengantin lelaki dah duduk disebelah,sambil tarik perlahan tangan Yanie nak sarung cincin..Yang Yanie ni still taknak pandang suami dia yang sah tu,macam cerita hindustan dah gaye yanie memalu,hampeh sungguh..jiwe je brutal.

Ramai yang berkumpul dalam bilik tu dan tidak kurang cahaya-cahaya kamera yang tak berhenti-henti ambil gambar..dah sarung cincin tiba pulak masa nak cium dahi..

Dalam hati yanie bukan main dup dap,ibaratkan 1 bilik boleh dengar lah bunyi jantung tak keruan ditambah gelabah duyung yanie...

Satu ciuman hinggap di dahi yanie..(erkk hinggap?macam lalat -.-)..syahdu sekali dirasakan saat itu..

Yanie pun angkat muke..*makkk!!! FARISH!!!??

*Asal mamat hampeh ni yang depan mate aku ni,aku ngigau ke?terkebil-kebil Yanie pandang Farish..

"Hai....isteriku..."..Farish mula bersuara disulami dengan senyum nakal..

*tolonggggg tolongggg,makkkkk!!! Yanie menjerit sekuat yang boleh,tapi hanya dalam hati..(erkk?)

Yanie masih lagi tak lepas memandang Farish dengan muke terkejut berok die tu..Farish pula hanya rilex sambil senyum-senyum nakal plus gatal pandang Yanie..sambil tu Farish memeluk bahu Yanie pabila ada suara-suara orang yang mahu mengambil gambar mereka

Pandangan Yanie makin kabur,semakin..makin.....ok Yanie pengsan!!

Nasib baik farish disebelah sempat memangku yanie..haa..time tu lagi la banyak kamera-kamera tah sape-sape ambil gambar,ni kalau tunjuk kat yanie mesti die muncung 18 hari. Memang kecoh sungguh waktu itu,langsung takde bersanding pabila semalaman Yanie tak sedar diri,ini memang betul-betul terkejut ni.

Esok nya satu kampung kecoh dengan tajuk "Yanie Pengsan dihari Pernikahan"....Zzzz



Tamat.




*ape jadi lepas Yanie sedar?
*macam mane Farish pulak yang boleh kahwin dengan Yanie?
*macam mane ek mereka hidup sebagai suami isteri??haaaa...

Kehkehkeh..tergantung lagi ke tak?mood mengarang tak selalu ade so lambat sikit yang ni..harap maapppp..
enjoy reading coretan aku yang tak seberape ni..memang aku tak detail kan banyak perkara kan?so tunggu jela semua persoalan terjawab ehh..huahua!

Tak senonoh punye anak dare !!

Salam..

Pagi hening..
Tadi hujan..
Orang lain sedap tidur mateku terkebil-kebil menghadap laptop..
Mengarang Kisah Yanie..
Akhirnya siap..
Setelah beberapa hari tangguh..
phewww..!!(rujuk sidebar)

Pandang kiri
Pandang kanan..
Baru perasan bilik aku bersepah nye..
Kelam kelibut..
Arghhhhh..tak suke tengok bilik sendiri..!!

Hari ni ade misi..
Mahu kemas sebersih nye tanpa meninggalkan sejemput habuk pon..
Nyah kamu wahai bakteria,habuk,virus yang sedang berpesta di bilik ku..
Nantikan kemunculan musuh kalian...Vaccumm!!! bhahahaha!! (gelak jahat)

Tah pape aku nih..
Bajet taip puisi cam gini..pehh!





p/s : pikir sambungan Kisah yanie...dah di alam perkahwinan mesti banyak 18SX..erkkk??bole tak?wahahaha!!



"Segmen: Europe Lucky Draw by Trigyy"


hohoho...dah last-last minute baru nak join..padahal awal-awal lagi member dah tag suruh join jugak..
Aishh,ini semua hilang ingatan punye pasal ! mencik !

Hadiah menarik,dari luar negara,from ITALY, BELANDA, AUSTRIA dan GERMANY..pheww! harap ade lucky kali nih..moh la semua..sempat lagi nih..klik banner okeh?

Hai Encik Triggy! best nye kan dapat jenjalan tengok dunia? ape perkara yang paling best kalau tengok negara orang ni eh? bagi saye semesti nya gaya hidup mereka dan kecanggihan kemodenan yang terdapat di negara mereka yang negara kita tiada..mesti macam.."eh?best nye mende ni.." lebih kurang camtu la kan..huhu