kelik kelik

The Gojess ^_^

Wednesday, 13 April 2011

BEN ASHAARI BICARA KASIH AYAH


Segmen best dari Bro Ben..tajuk dah tengok kan?nak join dah tahu nak klik mane kan?hah okeh meh nak start mengarang 4 perenggan..

Ceritakan segala segala kenangan pahit manis anda bersama ayah tersayang ... Tidak kurang dari 100 patah perkataan dalam 4 perenggan ..

Aku dengan ayah tak lah close sangat macam dengan mama..pape sume cite kat mama..(pernah buat entry pasal ayah nih..klik SINI kalau nak bace) tapi..walaupun cakap dengan ayah bila perlu je..ayah kene tahu sebenar nye aku sayang sangat kat ayah..aku tak reti la nak tunjuk camne sayang tu..takkan tiap hari nak peluk cium ayah plak kan..kang ayah aku kate buang tebiat ke anak aku nih?wuwuw~

Ayah memang terbaik lah,walau pun dah lame bersara,tapi masih boleh lagi support aku dari skolah dengan akak dan adik pompuan aku,kitorang 3beradik sume pompuan..sian ayah wat keje berat anak gadis tak leh nak tolong..wuwuu~sekarang akak da keje,ayah support aku dan adik je..

Paling tak bole lupe,walau susah-susah ayah pon,ayah tak bole tengok anak-anak die susah jugak..time sem5 kat poli aku kene duduk rumah sewe tak de transport nak gi kelas,menumpang dan kadang naik prebet sapu je..tetibe dalam minggu tu jugak ayah hantar skuter..wuwuwu(dah la takde lesen moto pon lagi..lesen ayah suruh amek dan dan tu jugak and ayah support..wuuuuu~ nak nanesss)

Ayah..walaupon orang(bahasekan diri aku orang dengan ayah,hu!) ni degil,tak dengar cakap,tapi ayah tunggu jela..suatu hari nanti orang akan balas segale jase ayah..penat lelah ayah..orang akan bagi ayah senang sesenang nye..sekarang orang akan belajar dulu sungguh-sungguh..ayah mesti tengok orang berjaye..MESTI!! orang taknak ayah sakit sebelum tengok orang berjaye.Orang akan sentiase doa ayah dan mama panjang umur dan sihat selalu..aminn.(nanges dah ni)


Apakah cara terbaik mendidik anak kita di zaman yang penuh mencabar ini ?

Cara terbaik bagi saye adalah dengan mendidik secara tegas ditambah dengan unsur tegur secara berhemah kepada anak-anak..buat mereka macam kawan..buat mereka selesa cerita segala perihal dengan anda.




p/s : taip perenggan last sampai mengalir-ngalir airmate..iskkk~


23 comments:

Dekcik said...

same lah x rapat ngn ayah..

Cahaya Qaseh said...

singgah dr segmen abg ben..xlupa gak folow u..

NUMASARA HANA said...

tak mampu nak cite pasal ayah... sedi sgt...

NUMASARA HANA said...

tak mampu nak cite pasal ayah... sedih sgt...

eyna azmi said...

hargai mereka semasa mereka masih ada ...

missSandwich said...

sy tag awk tuk join contest simple..=)

missSandwich said...

http://misssandwich1001.blogspot.com/2011/04/contest-alya-aku-dan-alam.html

bersama kak Es said...

sedih tapi kelaka pun ade gak
moga jadi anak yg solehah membahagiakan ibu ayah :)

Fuuyooh said...

salam kenal .. pak aji datang dari blog haji ben.. hehe

MIRZA said...

bila kenang² sedih kan.. takkan terbalas jasa ayah.. :(

mas saari said...

singgah baca entri tentang ayah!
begitulah pengorbanan seorang ayah..

kyra_G said...

bwu dpt bca hehe..follow awk trus=)

cik najihah said...

besnye dpt skuter terus..hihi btw doakan ibu bapa kamu sihat selalu :)

fashah84 said...

salam..

kasih ayah sampai ke syurga..tiada duanya..

MyMye MyMya said...

Singgah sini baca entri :D

GeminiGurlz said...

singgah sini...

AliaJustea said...

sedih la segmen ni..

Hazrina Erin said...

ayah adalah yg terbaik!^^

mari2 singgah^^
http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

iemanizam said...

bkn selalunye anak pompuan rpt ngan ayah ke??laki ngan emak..eheee...cam teringin lak nak join..aha

wanie misa amane said...

salam, baca entry awak, dari segmen abg ben ^__^

Cik Cempaka said...

Haiii..seronok kalau ayah masih ada ^^

fRaMe+LenSeS said...

tade yang lebih tacing dari kisah Ayah dan Mama.

Nadh sayang ayah nadh jugak.. ;)
Salam singgah salam ziarah dari nadh..
kita jadi anak soleh solehah untuk Ayah ye. yang mendoakan kebahagiaan depa dunia dan akhirat..

Nadh datang melawat ni.. ;)
kisah anak Ayah Budak Nakal

MissNadh said...

terime kasih semua sudi singgah~..iyee..ayah terbaik!