kelik kelik

The Gojess ^_^

Thursday, 7 April 2011

Dulu dan Kini..Tak Sama tapi Serupa..

Salam..

Dulu sebelum tadika cita-cita nak jadik jururawat,pilih jururawat sebab sebut die best time kecik kecik dulu..jururawat....pehhh..budak lain nak jadi cikgu and doktor..ele..biase je nak sebut tuh..kehkeh

Pastu sekolah rendah tetibe tukar cite cite nak jadi pramugari,juga sebab sebut die best..kahkah gelak laju laju patttt..tah pape aku ni pilih cite cite sebab sebut best..dulu kat skolah rendah aku antare yang tertinggi kat kelas,so macam eksen la bole jadi pramugari,kononnnnn..

Pastu naik sekolah menengah,akibat selalu sangat layan hindustan(time cite hindustan tengah meletup),sibuk nak jadi lawyer..sebab aku suke tengok cite yang ade debat debat dalam makhamah nih..pehhh..kusyuk gile seh ngadap cite camni..minat Rani dan Shah Rukh..anda?huhu

Pastu dah Form5 nak jadi ahli farmasi,konon konon la..sebab amik kelas pure sains yang ade biologi fizik kimia segale,tapi hambek kau bio kau 8e !! hah sile la gelak lagi..hampeh tahap dugong sungguh!

Sambung form6 kejap pastu dapat tawaran poli dalam kos Pengurusan Pelancongan..humm..nasib aku baik sebab aku suke sangat kos nih,banyak aktiviti lasak dan kuar jalan jalan camping segale..memang seronok,so cite cite haruslah berkaitan dalam industri pelancongan kan..jadi pemandu pelancong ke,tapi payah sikit..hurmmm...nak berlesen segale..Insyaallah...ade tu ade la..

Sekarang?tengah tunggu tawaran sambung belajar sambil goyang kaki kat rumah,hei kau ingat konfem konfem la kau dapat tawaran tu nanti?sekali tak dapat mane mane u memang menangis airmate susu pon tak gune,iskkk....adei..tensen pikir..camne kalau aku tak dapat memane wei?wuwuwuw.....

Mase depan nak jadi ape pulak??

asal aku letak pic sedih emo nih?iskkkk


Redha dengan ketentuan ALLAH...semoga semua nya yang terbaik bagiku..aminn



p/s : korang camne pulak?ade yang tengah tunggu jugak tak macam aku?

10 comments:

Cik Azizah said...

jom la join jijah jadi nurse! mencabar tu...kihkihkih kan nadh suke.... hahaha

gudluck ya darling whatever u do :)

MissNadh said...

haha..alamak..takot ar tengok org luke luke cedera parah,kang nad pengsan sekali,takbleh jadi nurse la..kikiki

Mat said...

wa dulu mcm2 cta2 pnah ade.. Dah beso bru wa tau cita2 paling tak boleh pkai adalah nak jadi polis.. Kehkehkeh..

MissNadh said...

hahah..ok pe polis..?

afiqazizan said...

dulu saya cita2 nak jadi pemain bola sepak..tpi skunk ni rasanya lps abis study kat kolej..le jadi jurulatih bola sepak je..tpi it,z ok walaupun tak dpt nak jdi pemain bola sepak professional..hehe.

MissNadh said...

eceh..kenape da give up jadi pemain bola pulak nih?jadi coach pon ok..^_^

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

dulu kecik² nak jadi posmen.. terasa hensem letak bila anta surat rumah ke rumah..

MissNadh said...

ek eleh..ensem ye camtu,haha

aLieF si Muncung ManiS said...

doa je byk2..insyaALlah dpt..alief dulu time kecik2 bercita2 jadi askar..

MissNadh said...

alief..skang dapat jadi doktor..wow..lari sangat,tapi better..:)