kelik kelik

The Gojess ^_^

Saturday, 2 April 2011

Entry ini hanya untuk PEREMPUAN sahaja !

Salam semua..

Isk isk isk.....Aku bersyukur yang aku ni susah nak dapat penyakit macam demam batuk and selsema tapi ade satu penyakit ni tiap bulan aku dapat,Tuhan nak uji aku dengan bagi aku sakit ni..aku redha..tapi sejak beberapa bulan ni makin kronik ya amat..berguling guling aku..arini satu hari aku tak tido sebab sakit ya amat dasat..bagi kaum perempuan mesti tahu penyakit ape kan kan?

Dulu pernah amal kan makan Pil BINARI tapi kejap je,memang dalam 3bulan aku langsung tak sakit bila datang bulan,gembira...tapi ekceli aku bermasalah nak telan pil pil ni,try la tanye kawan kawan aku macam mane aku telan pil,kalau tak kulum isap sampai 10 ke 20 minit dalam mulut memang tak sah..aku saje bagi pil tu kecik baru senang telan,same jugak kalau makan panadol. Lepas 3 bulan aku berenti makan pil tuh, YaAllah,time aku kene tu lagi maha dasat,aku hampir pitam loya dan muntahh! ni paling dasat,pastu aku tak sentuh dah mane mane pil..sanggup aku tahan tiap bulan..

So, kawan kawan,ade tak tips nak kurangkan sakit senggugut nih? Aku dah kaji beberapa care tapi tak jugak berkesan kat aku,mungkin kurang sikit jer..contoh macam seminggu sebelum nak kene tu banyak kan minum susu, takpon aktifkan badan dengan bersenam bagi proses lancar, then mase kene jangan minum air sejuk..lagi??sesape ade tips berkesan bole lah share..aku sengsare kalau kene nih,1 keje pon tak jalan asik berguling je..iskk..






p/s : orang kate lepas kawen hilang la senggugut ni sebab...sebab...ish malu nak cakap,jangan ingat aku melucah pulak..ermm..sebab...dah ade pelincir..erkkk????

4 comments:

JOY LOBO said...

try tuamkan air suam2 kuku kat perut n paha...

Nur Afiqka said...

try minum jus manggis keluaran shamelin bina...xcaye try la...hehehe

Nur Afiqka said...

kalo nk bole pm me at fb...=)

Azanisham Samat said...

Try minum powerroot tongkat ali... kikiki

Actually, Tongkat Ali berfungsi mengembangkan salur darah... Senggugut berlaku apabila berlakunya pengecutan rahim secara mendadak... so try minum power root tongkat ali...

tapi jangan minum lebih2... setin seminggu jer... sebab tongkat ali juga meransang pengeluaran testeron... kang sore ko jadik kasar atau mula tumbuh bulu2 di kaki dan lengan...