kelik kelik

The Gojess ^_^

Tuesday, 5 April 2011

Jauhi Kawan Kawan ku Si PENAGIH !!

Salam..

Sangat terkejut dan terkilan bila dengar ade seorang rakan kepade rakan aku terjebak dadah.. Rase macam.. "haaa?what da??" gitulah..tapi semua dah terlambat, bile sekali dah ambik dan merase memang gian selame nyer,kene betol betol berazam dan diberi semangat ,itu pun amek mase nak stop..

Kenape...kenape....wahai remaje wahai pelajar wahai umat Islam...kenape kau menagih? sedih dengar budak budak baru abis skolah dah terpengaruh nak hidu gam,isap ganja.. YA ALLAH....kan masih banyak lagi benda kau boleh buat,tolong lahhh..tolongggg....cari alternatif lain kot iye pon tension ke,nak cube-cube lagi la jangan...banyak lagi kau bole buat, gi lah bersukan, main gitar, main dam..but ganja?? NO!!

Dan sile jangan kawan dan terpengaruh dengan rakan kau yang memang da gian menghisap !

Rakan la yang paling banyak buat pengaruh kan..so kau, kau dan engkau, yang dah sedia terjebak jangan lah kau nak pelawe-pelawe kawan kau try jugak,kau rosak sorang sorang dah lah,tak payah nak rosak kan kawan kau jugak.

 Dan kau,sile jangan isap depan adik adik kau, budak budak sekarang sangat cepat terpengaruh,pikir dah tak panjang,ape kejadah la ni sumer, mase depan kau macam mane? kau ingat ade orang nak ke kat penagih macam kau?? kalau ade orang nak pon family die kalau tahu hendak ke dorang terime menantu yang menagih?ohhh plzzz... pikir rasional..

Satu aku nak pesan..kau dah rosak,kau rosak la sorang sorang, jangan nak menjebakkan orang lain jugak..aku bencila dengar. Kau ingat hebat sangat ke ape kau buat?? Satu ari kau kene tangkap meringkuk dalam penjare pon belom tentu kau sedar kan..takpelah..semoge kau jumpe penawar nye nanti..aku doa dari jauh..






p/s ; sangat terkilan,tak abes abes dengan dunia, akhirat kau tak ingat?

No comments: