kelik kelik

The Gojess ^_^

Thursday, 28 April 2011

Pernah tak MIMPI tapi macam REAL??or kene TINDIH??

Salam..

Berdirinya saya disini..eh..jadahhh!! hah mule la start merepek rapu aku nih..WARNING!! ini entry serius ok..ade unsur-unsur seram..sape yang penakut jangan bace!! errkk??

Pernah tak korang mimpi macam real? contoh aku pernah mimpi,dalam mimpi tu seseorang yang aku sayang telah meninggal dunia..so aku sangat sedih dan menangis teresak-esak..and suprise! sampai aku terjage aku still menangis siap tersedu-sedu lagi..bengkak-bengkak kot mate aku..pehhh!! mengucap panjang aku..time tu aku tak pikir panjang dah,terus capai henpon nak call orang tersayang tu tanye keadaan die..bole pulak die rilex je gelak-gelak dengar aku cerita,kurang asam!! but ekceli aku tahu die tengah takut jugak tu..saje nak cover dan chill kan aku yang parah time tuh..huhu. tapi ni lame punye kisah dah..

Lagi satu mimpi kene kejar..tak kire la kene kejar hantu,perogol,perompak,orang gile..pernah aku mimpi dikejar orang kot..tak ingat dah..aku lari sekuat hati,seboleh-boleh aku lari..haa..jangan korang pikir aku terjage aku tengah berlari pulak??gilo hape! aku tak pernah ngigau tahap bergerak lagi..huhu.but seriusly mase aku terjage aku tercungap-cungap,termengah-mengah..macam orang lepas lari la gaye nye..pehhh!!

Yang pasal kene tindih tu aku tak pernah kene lagi..banyak dah dengar orang cerita..aku doa jangan la aku kene..macam terseksa je kan..tak tahu la ape yang tindih but aku ade petua yang selalu aku amal kan kalau nak tido..selain doa..kalau korang suke tidur terlentang yang sememangnye "mende tu" gemar tindih orang tidur terlentang ni..korang tidur silangkan kaki..kaki kanan naik kaki kiri or sebaliknya lah..kot? kalau suke tidur ngiring Insyaallah tak kene tindih..

Macam-macam kan? dunia ni bukan kite je yang hidup..banyak makhluk lain lagi yang tumpang..hurmmm..so korang pernah tak mimpi yang dasyat real camnih ni? cecite cecite..jangan cite kat aku korang mimpi terbang macam superman jage-jage korang tengah terbang jugak..aku lepuk kang!








notakecik : tidur yang lena sangat syok!! err..tak seram langsung entry..beriye bagi warning..kuikui

13 comments:

☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼ said...

Kena tindih tu dikategorikan as paralysis *lumpuh waktu tidur* kalau melayunye .. kadang otot cam terlumpuh jap waktu tidur .. bukan disebabkan jin atau ape .. dah byk kali kene . so far agak takut sbb rase nak mati .. that time nak bukak mulut pun x mampu .. huhu .. pstt .. pasal menangis tu .. penah mimpi arwah opah meninggal and sampai bangun me menangis .. dalam 2 minggu pastu .. bebetul dia meninggal .. hamik!! panjang betul komen pepagi ni .. lalala~

MissNadh said...

r A t U ● t U r Q u o i S e ..yeke?lumpuh eh..info baru tahu ni..sbb slalu org cite ade jin tumpang la..iskk..

waa..macam seksa je?harap xkene lagi kat cik ratu ye..

owh..nasib baik yg nad mimpi tu xjadi pape kat orang tuh..pehh....

xpe..memang lagi suke komen panjng2 ni..hihi

afiqazizan said...

penah2 fiq hadapi mimpi macam real.

MissNadh said...

afiqazizan..ha?mimpi camne tu fiq?cecite..

Shira Afya Hashim said...

penah! byk kali! paling dahsyat, mmpi bulan terbelah dua. takot sgt! terkejit terus bangun..mcm real jea mmpi tu. yg lumpuh masa tidur tu ade jugak, nak bercakap tak buleh langsung. seksa tol..

org kata, klu rase tertindih etc..org tu selalu mlengah2kan solat. tak tau la..wallahualam..

MissNadh said...

Shira Afya Hashim..uihh..bulan terbelah 2?memang ngeri jugak lah..

tak tahu la pasal kene tidih..macam2 teori dengar..btw..thankz singgah dik shira..:)

nurelinda said...

wooo tak pandai la nak tafsirkn mimpi :DD

MissNadh said...

nurelinda..ni bukan suruh tafsir mimpi..suruh cite penah tak alami camni?ke nurelinda tak pernah igt mimpi ni?hihi

nurelinda said...

ehh mimpi tindih mcm manaa ?

MissNadh said...

nurelinda..waaa...kene tindih ni bukan mimpi,tapi betul2 terjadi..macam kene himpit time tido..

NasZ said...

saya banyak kali kena tindih masa studi sek menengah dulu. sek men saya dulu berusia hampir 100 thn. so, faham2 je la. 'benda' yg tindih saya tu ikut saya sampai ke uitm seri iskandar. ke rumah pun 'ia' ikut. mak saya penah tanya saya perempuan mana yang saya bawa balik pada satu malam. saya cakap saya balik sorang je la. so, masa tu baru mak saya perasan yg perempuan tak masuk rumah. tapi malam tu memng saya kena tindih. byk lagi kalau nak cite. kongsi skit je la.huhu..

MissNadh said...

NasZ ..waa...seram nye..serius meremang..lagi nak tahu lagi..?adeh..

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

kalau duduk asrama biasa la kena tindih.. tidur time duduk pun dia tindih gak. pernah kena skali tido time prep. memang seksa nak bangun.