kelik kelik

The Gojess ^_^

Friday, 1 April 2011

Tips untuk KEMPISKAN PERUT

Salam..

Haaa....bertemu kite lagi dalam segmen TITIPS MissNad..ei apakah? titips?? ok dah dah toksah merepek merapu mai kite fokus ke tujuan utama. Iye kawan kawan seangkatan sekalian, anda bermasalah PERUT BUNCIT?makan lah pil chi ki ti on  Mari amalkan beberape petua untuk menyelimkan perut anda,ekceli perot aku pon xslim sangat..sebab tak mengamalkan petua petua yang senang mak enon sejak tidak berkecimpung dalam sukan SOFBALL..maka dengan itu tiada lagi six pack,bhahaha,pompuan ade ke? tak tak just tiada otot perut segagah dulu la..





  1. Jangan makan bersulam air. Ni dah berape ratus kali lah korang dah dengar kan,naik muak,tapi yang korang gi buat jugak tu pehal?memang kembong la perut korang yang chomel tuh. Kalau pun pedas nak mammmp...jangan la sampai segelen kau telan air tuh,berpada-pada ok.
  2. Lepas makan jangan bantai baring. Yelah perut dah kenyang senang hati kan mesti la nak melandingkan diri,pehhh jangan wehh..tak sempat makanan kunyahan kau masuk ke perut jadi kumbahan kau da bantai tido. sila duduk ataupun berjalan jalan dulu ok
  3. Jage pemakanan anda. elakkan makanan berlemak berminyak. tapi rakyat Msia ni kalau tak berminyak-minyak makanan memang tak sah kan..yang ni sendiri mau pkir la,mungkin leh kurang kan dulu.
  4. Bersenam, even yang paling ringan pon korang berskipping lah,tak pon sit up sangat membantu. tapi setakat wat 5-10 kali pastu sebulan sekali je kau amal kan,memang taklah kau nak merase pkai kebaye tanpa nampak lemak,hukhuk!
  5. Makan kunyah perlahan lahan. Maksud disini adalah jangan la korang main telan tanpa kunyah makanan tu tak pon just kunyah dua tiga kali pastu terus pakse tekak menelan,pehh mabeles! ni mesti dah lapar tahap tenok kalau makan camni,tak beringat!

Sekiranya segala tunjuk ajar diturutin disulami dengan usaha bersenam anda,pasti perut yang diidam idam kan menjelma akhirnya..Aku? tips 1 2 dan 5 memang dari dulu da wat tapi dah tak rajin bersenam ni,setakat main netball and badminton kat poli dulu,skang???senamam bagi ikan makan adela.


 p/s : saye rindu mau main netball dan sofball !




4 comments:

iemanizam said...

semua yg ditegah seperti diatas saya lakukan..ahaha..patotlahh

Isteri Yang Comel said...

hihihi kekadang terlupa lah

aNis sHazLiN said...

tips pling pantas kempiskan perut:
tahan nafas n tahan! hahaha...men2 je..

tq intai blog anis ye...blog kamu pn comel...keep it up ye! ^^

afiqazizan said...

kadang2 ade jugak buat lepas makan..mesti landing kat katil..haha..klu yang jaga pemakanan anda..skunk ni tengah amalkan tips tu..nasi lemak saya makan sekli je dalam sebulan.