kelik kelik

The Gojess ^_^

Tuesday, 31 May 2011

Tidurku tidak lena,selalu terperanjat tengah malam

Salam..

Aishh..see. aku terjage di tengah malam lagi,bukan sekali dua jadi macam ni, almost everynite, berlaku apabila aku tido awal,"my awal" is before 12 o'clock camtu la..kalau aku tidur sebelum kul 12 malam dah kira sangat awal dan aku akan terjaga tengah malam..

Tadi aku tidur 11.30 camtu la..then pukul 1 a.m aku terjaga sebab bunyi henpon,ahhh kacau la..malas layan aku sambung tidur,lame jugak tau nak amik masa bagi aku tidur,then pukul 2.30a.m aku terjaga lagi,aku mimpi buruk!!

Adohh..seramnya nak cita balik..malas la..korang bayangkan aje kes penderaan kanak-kanak dan perompak k..then aku berusaha untuk lelap balik sampai la skang ni..sampai aku boleh bukak laptop hupdet blog..aishh..

Kenapa jadi begini?tak kan everyday nak suruh aku tidur pukul 3 4 pagi baru lena?susahnyaaa aku nak dapatkan tidur yang lenaaa..help me pls..ada petua?selain doa dan basuh kaki muka ape lagi?


insomnia tu susah tidur kan? aku bukan kan?



notakecik : pastu dah bangun tengah malam lapo..dah macam tikus carik makanan kat dapur,huwaaaaa

Monday, 30 May 2011

HANGOUT

Salam

Orang lain dah sibuk-sibuk cerita bagai aku baru pegi tengok semalam..ade kate movie ni best ade kata tak..but for me yang berhati kering lagi jiwa kental ni ok what?not bad at all..movie ape??ouhh..alaaa..movie yang gitu-gitu tu..karak?bukan-bukan. Kungfu panda? pon bukannnnn... fine,its NUR KASIH, jangan gelak!

Pegi dengan 2 orang lagi membe aku,tengok kat TS je pun,(tak paham asal asik pegi TS je sejak-sejak ni,bukan best pon,huk!!) . Nur kasih sangat meruntun jiwa okay,ada lah dalam tujuh scene aku meleleh..(ouh tidakkkk malu nak gitau aku nanes). Jadinya kawan-kawan..tak rugi ye tengok cita ni,lelaki yang konon macho pun jangan nak demand sangat kate ni untuk mereka yang jiwang,pemende?aku tak jiwang! serius5 star,banyak sedarkan aku.ok stop with that.

Then kami makan kat chicken rice shop..sedap dap dapp..then kami try tutti frutti,dem dem nyummi,pastu membe belanja eskrem baskin robin..my gudnesss awsome! berabis duit kat makanan je..dah semua stok masyuk je..padahal kau ni apeee pon tarak,kehkeh..

sila try..nyummiiii...


Then kami gi snap picture yang kat mesin tu..ala..yang masuk dalam box then snap sendiri pic tu..santekkk..kehkeh

Dah..skang da males hupdet kan?bukan malas..busy lor..(tipu tipuuu!! ) sape nak belanja aku tutti frutti??takde?cisss..dah ar malas naip pepanjang,adios amigos!




notakecik : korang suka aiskrim perisa apa? sape suka vanilla geng aku. :P

notakecik lagi : OMGeeeee..HARRY POTTER pun nak kuar dah,sape layan HARRY POTTER angkat kening!

Thursday, 26 May 2011

BEST KOREAN DRAMA I EVER WATCHED !

Salam...

Kehkeh..mesti berbuluuuu je sesape yang tak minat tengok K-drama masuk bace blog gua nih..semalam aku mood KUCING cute,kelmarin aku mood SERAMMM,haaa hari ni nak mood korea plak,tak pe kan kawan-kawan?mood aku skang tak stabil la..tukar-tukar je,nak menopos kot?ehhh??

Aku senaraikan TOP 5 k-drama yang mendapat tempat di hati ku yer..


TOP 5

YOU ARE BEAUTIFUL
Citer ni sangat funny,suke watak Go Min Nam yang sangat bendul tu..haha,ade plak vokolis FT Island dan CN Blue, memang terbaikkk...teringat dulu layan citer ni masa kat rumah sewa time study,sebelum tido je pasang earphone layan beberapa episod dulu..kehkeh


TOP 4

FULL HOUSE
Aku bet mesti ramai punye la dah tengok cite ni,antara cita korea paling femes emes skali kat Malaysia ni,aku pun dah 3 4 kali ulang,pe kesss,memang best,sweet je Rain dalam ni kan kan?haha


TOP 3

PERSONAL TASTE
Ouhhh..Lee Min Ho..cite ni baru tak baru la..tapi kalau cari kat web ada tajuk lain gak ni..aku dah ulang 3 kali okayyy! sila tengok,memang memula cam tak best nak layan,tapi hambekkk kau bila dah datang part sweet+funny memang buat kite sengih-sengih sorang u! hihihi


TOP 2

PRINCESS HOURS
satu-satu nya drama korea yang aku BELI VCD nya!! cam tak percaya je..memula tengok kat tv asyik tertinggal je,tak puas hati terus beli vcd die. Drama ni banyak kene ciplak tau,ada sinetron indon yang tiru jugak ala-ala cite ni,tapi papeeee tah,ceh. Yang ni jangan cakap aku ulang berape kali,aku sendiri tak ingat sebab TERLAMPAU BANYAK KALI tengok dah..kuikui


TOP 1

BOYS OVER FLOWER
Yang ni mesti dipersetujui ramai yang cite ni memang the best,aku dah tengok 3 version cite ni,korea,jepun dan taiwan,semua best! tak tipu! kalau jepun hero die ganaz lagi dari hero korea,bab paling biol plak hero taiwan dan jepun..kehkeh..bestt,walaupun dah tengok juta-juta lemon kali,skang ni tengah ada ulangan kat KBS astro chanel 391,pun aku tengok lagi.ouh naddd,sudah-sudah laa...haha




Sebenarnya semua cita pun best..SASSY GIRL, STAIRWAY TO HEAVEN, WINTER SONATA, COFFEE PRINCE, A LOVE TO KILL, AUNTUMN IN MY HEART, LOVE STORY IN HARVARD..ohhhh terlalu banyak cite aku dah tengok sampai aku lupe..grrrrr

anda pula bagaimana?k-drama ape yg mendapat tempat dihati anda?erk anda??pehhhhh




notakecik : aku memang seorang pelayan k-drama,ada masalah?



Wednesday, 25 May 2011

CUTIEST CATS FOUND!

Salam..

Oh plz la...sila jela layan gambar-gambar dibawah,aku dah abes berdarah hidung dah tengok tahap kecomelan mereka...ouhhhhhh
















credit all pic to mr google




OMG OMG OMG !!!!

( MISSNADH has been dead for 48 second! )
~
~
~
~
~
Ok dah sedar balik,pehhh,naik hantu aku tengok.

"Ayahhh,nak kucing macam ni sekor boleh??"

"Bolehhhh,pakai duit sendiri !"


BAKA : SCOTTISH FOLD 
PRICE : RIBU RIBAN

So sesape ade baka scottish fold nak sedekah kat aku tak?nak beli tak mampu..kehkeh
Comel kan telinge nampak tak nampak je baka ni.grrrrrrrrrrrr!





notakecik : rindu my SADDY..kucing lame aku dah bagi kat orang,wuwuuwuw~







Tuesday, 24 May 2011

Kisah seram pukul 1 a.m

WARNING : entry panjang berjele ini memaparkan kisah seram,sesape tidur bilik sengsorang tu batalkan niat nak bace entry aku ni,kang tak leh tidur malam jangan salah kan aku.Hati batu cam aku takpe.err?


Sesape yang perasan aku dah 2 hari tak update pape entry,last adalah entry aku tengah berduka-lara tu..Tapi bukan pasal aku berduka yang aku nak story ni,forget it! chill nad,uhuk!




Ekceli,mende ni berlaku semalam,aku kene jage anak buah aku memalam buta sebab die degil tak nak tidur plak,mak dengan ayah aku dah merah-merah mate tahan ngantok jage dak kecik tuh. Aku selaku anak yang baik dan makngah yang berkaliber mestilah kene membantu menjage si kecik tersebut. (mane mak bapak si kecik?ouh mereka bekerja,mentua akak aku balik kampung so akak aku tinggalkan anaknya seminggu lebih dah kat umah ku)

Dalam pukui 12.30 camtu aku amik si kecik yang baru berusia 9 bulan masuk bilik aku. (bilik tido sorang)
Memang seronok la duk melayan die yang tersangat la petah berkata-kata bahase alien. Satu habit die yang aku perasan adalah kalau die masuk bilik aku die akan pandang ke arah katil baby kepunyaan die dulu,skang da besar budak kecik ni,katil jadi hiasan je dalam bilik aku,hampeh..

Ye,bukan aku tak perasan,die bukan pandang tepat kat katil tu tau tapi kat bahagian atas katil,ishh..camne aku nak terangkan kat sini ek? (tadi nak upload pic katil baby ni bapak tahap gaban lame,so aku fedup,teruskan menulis je.)

Nak bagi korang berimaginasi sikit,katil baby ade langsir selak siap tu,pastu kat bahagian atas ade bumbung konon tutup dari cahaya lampu..hah! kat situ la dak kecik ni selalu tengok..pantang aku dukung die dan lalu sebelah die akan mendongak,errrr!!

Pastu mlm tadi,dok seronok main-main ngan die,aku agah-agah plak dan dukung die,sekali die pandang lagi kat katil tu dan melalak dengan kuatnya.arghhhhh aku dah seram da..seremmmm. aku cool,kate hati batu kan?huk! aku pujuk-pujuk si kecik sambil dodoi-dodoi manje. Setelah aku kuar dari bilik aku,segere die senyap.ouhhh,aku plak yang seram nak masuk bilik aku balik..grr

Aku anto terus kat bilik mama aku..pastu dah dalam bilik aku duk pandang2 kat katil baby ni..ade mende bergayut ke?arggggghhhhh tidakkkkkkkkkkkk.memang mata kasar aku takkan bole nampak tapi mata baby tak pernah menipu.uhh!

Katil baby tu dah macam almari aku da..baju berlipat aku letak kat dalam tu,kehkeh..ye la..nak biar kosong pun seram jugak kan,kang ade menumpang,ouh demm! nape aku cakap camni lagi! dah la sambil taip ni mata aku pepandang kat katil tu..urghhh!

Fakta yang perlu korang tahu.aku TIDUR TAK PERNAH TUTUP LAMPU,hahah sile gelak selaju ferarri cepat! walaupun hati aku batu,tapi ciri-ciri ketakutan masih ade..haha.

Selagi tak kene kacau aku cool..ouh dem lagi! kenapa aku tulis camni,kene btol-btol kang! duh.




notakecik : jiwe lara pun macam tak kan?hihihi kate hati batu,urghh!

Sunday, 22 May 2011

Teruskan memendam rasa.

Terasa beban dihati susah nak tahan lagi
Beribu kali jadi begini,masih ku kuat berdiri.
Hanya mampu memendam rasa
Yang akhirnya memakan diriku sendiri

Arghhhh,kenapa sikapku begini
pendam dan terus pendam?
malarat nanti..
Tapi pada siapa harus ku meluah?

Aku gadis biasa..
biasaa...
Nampak sangat kuat di permukaan
tapi rapuh nya,hati yang tanggung
teruskan menanggung luka di dalam wahai hati




Tak perlu tangisi lagi
kerna aku sudah pun kebal dengan pemasalahan ini
Hati kan ada
untuk terus menanggung luka diri




notakecik : tunjukkan aku jalan sebenarnya,aku takut sesat..










18 kali tengok cerita yang SAMA

Salam..

Hari ni hari ahad,semalam hari sabtu..duk lelayan tenet pastu duk depan tv jap sekali tengok ade cite hindustan FANAA..uih! tapi time tu dah pukul 3.30..satu setengah jam dah lewat tengok..

Tapi aku bantai tengok jugak..bukan kali pertama tengok movie tu,dah lebih 5 kali (tipu 18kali,kehkeh)..lakonan Amir Khan dan Kajol..hoi! aku bukan minat sangat dah tengok hindustan ni.tapi kalau dah aku tertengok pastu best pulak..aku memang akan tengok lagi.

Same macam OM SHANTI OM..aku tengok banyak kali jugak..uih,pelik la aku ni..but seriously both cite ni je skang yang menawan kalbu.

Fana ni berkisar macam citer patriotik India jugak la..pasal pejuang berani mati..then heroin nya memula buta,pastu die ingat suami die dah mati,bila die dah tak buta suami die ade depan mata pun die tak kenal..sedih woo citer ni..iskkk..pasal pe aku suke ek citer2 camni?aritu aku tengok citer ni,pun lebih kurang pasal patriotik melayu jugak,tinggalkan kesan mendalam gak kat aku..adehhh.


lagu-lagu die sangat besttt,SANGAT!


WAJIB tengok! ending superb. lagu2 terbaik dari ladang.


AHHH...korang mesti kate..eewwww budak ni layan hindustan lah?ah so what?hindustan skang tak banyak yang best,aku tak tengok pun..yang direkomen member atau cambest aku tengok la..ade tak citer lain lagi yang korang rase best selain kuch2 hotak hang dan bla bla bla...?kalau ade rekomen kat aku aku tengok ye..uhukk!




notakecik : bukan hanya layan citer korea ok. =='

Saturday, 21 May 2011

Korang ada HABIT gila/pelik tak?

Salam..

Hok! ibarat membuka pekung didada kalau citer pasal habit ni,urghhh! aku ade beberapa habit yang sampai skang tak boleh tak buat rasa kekurangan hidup ni.ceh.

Teringat aku mase kecik-kecik dulu habit aku sebelum tidur mesti nak mama aku korek kan telinga sampai aku tertido..kehkeh! kesian mama aku tiap hari kene korek telinga aku walaupun dah bersih..sekarang dah takde lah weh..gile ape nak suh mak korek lagi..erk?

Pastu sekarang sesiapa memember pernah tidur dan yang seumah sewe sebilik bagai tahu la aku sebelum tidur mesti nak goyang-goyang kaki sampai tertido. Dorang pun dah tahu dah selagi kaki nad ni tak berenti belum tido lah tu..kalau dah tak goyang lagi jangan kacau,tu dah ke alam mimpi dah tu..kehkeh. (goyang sebelah kaki je.:p)

Habit lain?? adee...

Picit hidung sendiri sampai merah.huh?malas nak explain..tah nape aku suke tah..nak bagi mancung kot hidung yang sedia kemek sejak azali ni.ciss.

Ekceli ade satu lagi habit yang aku tak boleh gitau korang..kuikui..malu la beb,habis hilang ayu aku,bhahha..mama aku je tahu..tapi tak tahu la kalau kengkawan aku yang rapat ade perasan ke tak pasal ni..kehkeh.Yang pasti tak mungkin aku gitau korang! kalau dah kawen nanti suami aku mesti terkejut beruk la kalau tahu..kahkah! nak tahu jugak??alaa....sebenarnyaaa...ummmmm,tak boleh gak gitau!. ce teke ce teke.kahkah!

So korang ada habit yang pelik tak??aku tahu geng goyang kaki sebelum tido mesti ramai kan?hehe


habit pun ada baik buruk nya beb..pepandai la cover ye sayangs sekalian


ada tak lelaki habit nya gigit jari??kahkah






notakecik : lelaki ada habit cam sweet..kehkeh

Friday, 20 May 2011

Bila mereka bertanya soal SEKS

Di suatu malam yang hening lagi nyaman lagi syahdu lagi tenang..seorang ibu dan anak sedang menonton tv bersama..time tu ade iklan berita pulak..pasal skandel seks bla bla bla..perkataan seks yang ditekankan pemberita itu menarik minat si anak.

"ma,seks tu ape?" soal si kecil

"errr......" terkedu.









Cerita bukan rekaan,betul terjadi kat adik dan mama aku ari apetah dah lame tapi aku baru teringat nak taip..kehkeh!

Mase tu aku dalam bilik dengan pintu terbukak,so boleh dengar dengan jelas ape yang adik aku soal tu..aku pun macam,erk?apakah? mama aku pun jawab apetah tapi macam cube mengelak tak jawab pun..

Jadi kawan-kawan,sekiranya ini terjadi kat korang,di tanye oleh si adik atau budak kecik apakah itu SEKS? ape nak jawab ek? kalau adik aku tanye aku la kan..mahu aku jawab...

"seks adalah sejenis rumpai laut" erk nampak beno nipunya

"seks adalah sejenis makanan kesukaan ramai" lagi tak bole blahhhh.

"seks tu alaaa yang laki dan pompuan kalau kahwin dapat anak" nak jawab camni ke?

"seks tu nanti dah beso kau tahu lah !" better tak??hukhuk! (jawapan paling malas lagi selamat,kot?)

Fuh..susah jugak ek..jadi ape sebenarnye kita nak bagi jawapan kat mereka yang sangat la innocent otak suci lagi murni ni..aku pun tahu seks mase form4 or 5 kot..gile awal jugak tu kan?ade orang umo 20 baru tahu..bagus otak suci.tapi ni semua pelajaran kita kene ambil tahu dan pandai jawab dengan sewajarnya..pehhh!




notakecik : senang nak jadi adik susah nak jadi kakak.

'Segmen: Semua orang pun mahu kritik!'.



Oh tidakk..aku tak percaya aku telah menjoinkan diri dalam segmen Mamat nih..
Adakah aku akan di cop sebagai gadis berminda gersang dengan menjoinkan diriku yang suci murni ini..uhukkk!!

* kene tepek 3 entry terbaik aku??huh! ade ke?? jap jap aku cari dulu yer..

(setelah beberapa minit....9 minit 49 saat)

mimpi real dan ditindih? (ketegori seram-seram sejuk)
bermuda triangle (ketegori - misteri alam)
kek paling pelik (ketegori - bergambar )

siap! tapi aku rase ade yang kau da bace entry aku ni la roy..ah,pedulik kan ! aku main letak je weh..kehkeh..

* kritik or caci maki blog azroy kassim

Memula aku masuk blog kau ni dari sape ek,lupe pulak..pastu tengok header kau MINDA GERSANG cam suspen jek, time tu kau pakai header lame kau lagi..aku bace entry kau cambest tapi aku TAK FOLLOW kau sebab aku takut dengan name blog kau..MINDA GERSANG?huh! what the fish! serius aku tak follow lagi.
Pastu tah camne aku boleh termasuk lagi skali blog kau..tengok cambest pulak,tak delah gersang sangat..terus aku follow..kehkeh..
Disebabkan name kau awal-awal dah letak camtu so aku dah tak terkejut sangat dengan entry-entry kau yang bergersang la sangat..boleh terima seadanya..kot?huk!!
Banner kau tak lucah roy, betul lah kau kata orang otak kuning je pikir camtu..uhukk lagi!
Loading laju gile,aku suka !

Sekian tamat.


oh ya..sape nak join klik la banner ye..tutup ahad ni.




notakecik : setelah entry ini dipost dengan segera aku gi layan anak buah aku ! 


IMPIAN PERKAHWINAN KORANG?

Salam..

Setiap orang mesti ada impian perkahwinan betul tak?lebih-lebih lagi yang perempuan la..nak buat kat hotel la,nak 7 persalinan la,nak ala-ala garden style la..uikk..memacam..!

Kenapa ek aku cite pasal impian kahwen ni?aku nak kawen dah kot?oh tidakkk..belum lagi sampai waktu walaupun dah gatal nak kawen ..hikhik..

simple..

Terus terang aku kata,aku takde impian yang specific memikirkan ape bentuk perkahwinan yang aku idam..macam tak kisah je..walaupun harus kisah..yang penting berjalan lancar,meriah..amin..

Tapi disebabkan dah aku bukak cerita camni,dan dan ni jugak la aku nak pikir impian kahwin ku..bhahahaha gasakkk!

# nak buat kenduri kat rumah,taknak hotel,dewan bla bla bla..rumahku syurgaku..hihi


# warna baju pengantin nak purple yang nampak mahal dan meletup..huk?


# pelamin ape semua malas pikir..ade,adela,takde duduk je atas lantai..kehkeh


# ex-bf dan para skandel datang dengan muke kecewa haha..ini tipu,sile jangan percaya.


# simple but nice

huk aloh??ini impian ke hape?pape tah..aku kene pikir lagi ni..nak gitau bakal suami senang sikit..;p..

Sebenarnye nak dengar korang punye impian..kalau cambest tu nak la aku cilok..kehkeh..eh tak..kidding !
aduh..kawan-kawan ade yang dah kahwin dan bertunang..terase umur ni makin meningkat dan tua..ciscis! nasib baik takde saudara mara tegur tanye bile nak kahwin..fuh !

Aku suke yang ni !!







notakecik : tadi keluar dengan kawan yang gegile,syokkkkk !

Thursday, 19 May 2011

Char kuey tiaw punya hal !

Salam..

Hari ni my mum tak masak..memang kalau akak aku tinggalkan dak kecik Dania tu memang dapur tak berasap..nak tunggu aku masak?oh semalam aku dah masak kan mihun sup..arini cuti..kehkeh..

Nasib bin baik arini malam jumaat..erk?hoi! pikir leklok sikit..aku repeat..nasib bin baik arini malam jumaat ade pasar malam kat tempat aku..fuh !

So tadi adik dan ayah aku gi paso tanye aku nak makan ape..kalau makanan heavy2,hanya dua makanan je aku gemar order,nasi lemak ayam dara or char kuey tiaw..so tadi mood nak makan char kuey tiaw dan air cendol..nyum3..

Ok charkueytiaw die memang sedap..just aku tak gemar taugeh die..err..tak sedap ! so aku amik mase setengah jam asingkan taugeh je dari kuey tiaw tu..kuikui..taugeh die tak masak la..ataupun memang semua jenis char kuey tiaw taugeh die tak berape masak..yeke AZROY KASSIM ? (pakar masak char kuey tiaw peringkat antarabangsa)

dicilok dari google..:p

Aku suke yang banjir-banjir plus ade jeruk cili pulak..peh..mane nak dapat char kuey tiaw sedap ek? AZROY KASSIM,kau masak char kuey tiaw sedap tak?bak sikit !



notakecik : malam ni rase nye tak tidur lagi..kene babysit dak kecik..=='

This is superb terbaik punye CAKE !


Salam..

Kali ni nak cite pasal makan-makan pulak..
Woh sangat sedap..mini cupcake ke?chesse cake tah la aku pun tak tahu name die..macam kat dalam gambar bawah ni la..



ade perase bluberry,apple crumble,apple, carrot,marble choc,orange choc,mint choc..pehh

gambar atas ni yang akak aku order aritu,dah banyak kali order dah..memang superb..sebab dah selalu sangat order..aritu die send beberapa potong red velvet cake dengan chocolate blackout cake or chessecake kot..homaigoddd..kalah secret recipe!!! terbaik dari ladang..sekali masuk mulut je da macam..urmmm aaaa woowww...dan nak lagi dan lagi..tak muak pun.


Ni la red velvet tu..superb dan terbaik..pic ni dari fesbuk owner..(pinjam jap ek kak..hihi)


dari fesbuk akak tu jugak..(pinjam lagi kak..hihi)


this is chocolate blackout cake..haaa..terliur tak terliur tak??wahahaha


Awal-awal die bagitahu dah..bab-bab decoration die kurang,,die juat mementingkan rasa dan kualiti dengan mengguna kan bahan yang terbaik dari ladang..akak ni bukan buat cake je..


mini cornish set..penah order jugak ni..rase macam karipap je..tapi sedapla..inti penuh..wow!


So sesape nak cecuci mata lagi tengok mini cake or cake-cake yang dibuat jom singgah

MOMMA'S DOUGH (ini fesbuk)
 
MOMMAS DOUGH 2 (ini blog)

like la fesbuk die ni..gambar banyak kat fesbuk,sile melawat dua-dua ok..tengok je tak best,..ape kata korang order rase dulu macam mane..gerenti tak menyesal beb! now Secret Recipe ade saingan lah ! serius ! (momma dough ni bukan makcik aku or kawan-kawan yang aku nak tolong promote, no ! tak kenal langsung pun..aku promote sebab RASE cake die memang terbaik..aku tak kenal pun owner die ni.harap maklum)



notakecik : nak red velvet lagi..nakkkk......waaa...




Posted by Picasa

Wednesday, 18 May 2011

BLOGGER LELAKI vs BLOGGER PEREMPUAN


SETUJUKAH ANDA BAHAWA WANG HANTARAN PERKAHWINAN DISEDIAKAN 100% OLEH PIHAK PENGANTIN LELAKI 

Bagi saya, saya setuju 91% yang wang hantaran patut disediakan oleh pihak lelaki..erk?mane lagi balance 9%?? haa..lagi 9% tu bergantung kepada keadaan juga..kalau pihak lelaki dah banyak berhabis untuk kenduri bagai,pihak perempuan boleh juga meringankan beban dengan share dulu wang hantaran tu..bila dah selamat semua dan dah ade duit balik..bayar ajelah..tapi ini hanya antara lelaki dan perempuan tanpa campurtangan keluarga lah..kalau masuk keluarga sekali kucar kacir pulak..lelaki pun malu kan?
Itu pendapat saya,saya tak kisah nak share dulu wang hantaran,sebab wang tu tak kemana pun..balik kat saya jugak kan..betul tak?



Pendek je..tapi bernas tak?uhukk!!


Tuesday, 17 May 2011

Tak Rock ar budak zaman sekarang..

Salam..

Di suatu petang yang hening..2orang kawan yang baru sekolah rendah sedang mengadap laptop sedari tengahari lagi...ngadap pun fesbuk je pun..maka bila salah seorang member sedar hari dah petang....

"eh awak,kejap lagi kita main basikal nak.."

"ala...tak nak lah.." balas membenya

"kenapa?" soalan ditanya

"tak tahu..kita main la fesbuk ni lagi.." jawapan ini diberi..

See? tak rock kan..daripada pilih main basikal membe die ni lagi suke dok terperap layan fesbuk..adohh..tak rock langsung okei!

Aku dulu sekolah rendah jangan kan fesbuk,friendster,myspace,email pun tak tahu..stakat ngadap game kanak-kanak je..tu pun kejap je..best lagi main teng-teng,main kejar-kejar,main saidina,main batu seremban, main layang-layang,main sorok-sorok..duduk pun rumah flat je dulu..memang saidina, sahiba,manopoly,congkak peneman kitorang kat rumah flat tu..kalau tak dapat pegi playground kat bawah.

Tapi sekarang??bosan dow tengok bebudak sekarang ni..celik IT sangat pun tak best jugak..macam tak nikmat je jalani zaman kanak-kanak.

Oh,perbualan diatas adalah antara adik aku dan member nya siang tadi.baru darjah 3 je pun..nyesal aku ajar berfesbuk dulu ! grrr.. tapi kawan-kawan kelas dia sume ade fesbuk,jangan kan tu je..sepupu aku darjah satu pun ade !!! what the elephant !!


sebijik congkak aku dulu..

One mo thing..err..anak buah aku yang umo 9 bulan tu kalau bagi bear ke mainan ke tak pandang die..cube bagi henset,remote control or pape gadjet,laju je..see! budak-budak zaman sekarang !


ha ni la budak kecik ni tahu main henpon aku je sampai jahanam..time kat cherating aritu..






notakecik : nak undur mase,bole?

Best picture of them - korean things

Salam..

Aku memang layan korea,so? tengok skang ni ade je nak mengutuk girl2 yang layan korea nih..pftttt! layan dan tengok je pun...salah ek?

Mase kat poli dulu la ni terjebak..sebab semua memember layan..kite pun terpaut la jugak..padahal memang sejak winter sonata keluar aku dah layan korea,mase tu aku form2,pastu keluar pulak auntumn in my heart..pastu kan banyak citer korea kat 8tv...memang sakan !

dulu minat wonbin sebab autumn in my heart..skang?err..lee min ho!

Bile masuk poli, movie korea lagi la macam-macam aku tengok..dah semua main copy2 cerita kat member..sampai tak muat la laptop ni..datang pulak musim k-pop..lagu first menambat hatiku mestila nobody2 but u by wonder girl..pastu layan jela ape yang aku rase best dan bole masuk..

Realiti show?ohh..pun layan jugak..suke tengok we got married seohyun dan younghwa..couple paling innocent..serius.!.dalam banyak2 couple dorang paling sweet dan sincere..terpikat dah sejak tengok episod satu..sebab mereka memalu..kehkeh..


sweet kan?


best drama ever


Sekarang?macam dah kurang sikit melayan sebab duduk rumah je kot..pengaruh dah takde,takde member nak gosip dan cerita..see,mende ni bermusim kan..datang balik mood korea kang naik hantu la balik..

Ekceli tadi sebenarnya nak cerita pasal sweet couple yong hwa dan seo hyun je..err..tetiba tercita semua pulak..errrr lagi..tajuk pun tak kena,sebab tu lah..kepala dah senget..grr




notakecik : tak salah kan layan korea?? pftttt..2AM nak datang Malaysia !

Monday, 16 May 2011

BEN ASHAARI BICARA CINTA SEKALI LAGI


clik header if u wanna join this.. ^_^

Beri pendapat anda mengenai DUNIA PERCINTAAN :

Bagi saya dunia percintaan ada baik dan buruk..yang baiknya kadang kekasih kita boleh menjadi pendorong kepada kejayaan kita untuk melakukan sesuatu.
Yang buruknya apabila ada pasangan ini yang tidak dapat mengawal nafsu jadilah maksiat disana-sini.
Apapun dunia percintaan ni sangat indah sebenarnya kalau kita tahu bagaimana nak merasanya..tapi cinta yang paling agung hanyalah kepada Yang Maha Esa..


BERCINTA DAHULU atau NIKAH DAHULU  ? Mana lebih manis pada zaman sekarang ini ? 

Disebabkan kegilaan membaca novel dan kebanyakkan novel sekarang ni berkisar kahwin tanpa rela lepas tu bahgia pulak...macam sweet je..kan? 
 Tapi sekiranya memilih untuk nikah dahulu.. beranikah kita hadapi dugaan hidup bersama dengan orang yang kita tak kenal pun?itu lah dugaan nya..mahu dapat yang panas baran..tak ok jugak kan?kalau bercinta dulu boleh la kita kenal hati budi..
Apepun bagi aku..kalaulah aku dijodohkan dengan orang yang aku tak kenal..erm?aku pun tak tahu nak hadapi macam mane?baca novel memang seronok je jalan cerita..kalau kisah benar sendiri?berani ke?? adeh,tak terpikir dek akal da..
Tapi kalau becinta dulu pun..pun huru hara jugak..aippp !

Tiada yang manis melainkan manis-manis belaka..erk? paling manis bercinta sekejap terus kahwen..paling manis kot?kita baru kenal hati budi 50%,selebihnya di alam perkahwinan..tapi masalahnya aku yang bercinta lelame ni pun masih tak paham hati dia macam mane?hukhuk!






notakecik : cintakan ALLAH paling utama




Makan banyak tapi berat tak naik??camne tu?

Salam

Malam Sabtu aritu birthday yang ke satu tahun anak sepupu aku..banyak gilak budak kecik tuh dapat adiah..banyak baju gaun cecantik..jeles dania tengok..(anak buah aku) kehkeh..
jom cekidout menu yang ade !

# nasi beriani
# ayam masak merah
# rendang daging
# sayur arca.. kot??

# nasi putih
# asam pedas ikan pari..slurpppp !
# kari daging
# ayam goreng berempah
# sayur campur
# sambal belacan
# ikan masin
# ulam-ulaman

# lamb chop (dipanggang kat situ)
# ayam panggang
# daging panggang

# kuih seri muka
# kuih cara..(korang pernah dengar dan makan tak?sedappp)

# air sirap ais
# teh tarik panas

Maik aih menu kau ! hambek ! dah la tangki aku kecik...jadinye ape je yang aku ambik?
ni je..

# nasi putih
# asam pedas ikan pari
# ayam goreng berempah
# sayur campur
# sambal belacan

pastu tibai pulak 
# lamb chop
# kuih cara
bla bla bla...tak dapat dinyatakan kerana banyak..kehkeh

errkkk..tu je aku makan?macam banyak lagi aku tak rase..hahaha padahal makan tak beringat kan kau nad..walau aku kurus tapi makan banyak sekali sekala dua kali dua kala memang takkan menjejaskan berat badan pun..mencikk ! nak tambah berat !




sape tak kenal kuih cara..ni lah die...pasti teruja !

Tak sihat kan orang makan banyak ni tapi berat tak naik?iskk...





notakecik : nak makan lagi..nak makan tomyam pulak..nyumnyummm..slurppp! selera beso !



Wajib berjaga untuk menjaga........

Salam...

Hoh !? pukui bape dah ni tak tido-tido cik nad sayang?werkk ! biasa jak ni..esok isnin pon ape aku kisah? kata penganggur berjaya kan?uhukk!!

Tadi jaga budak kecik ni kejap ha..manje betoi !



the one and only dania..my anak buah

Dania ditinggalkan oleh kakak ku kat rumah selama seminggu..so bestnyeeee bole layan die,kehkeh..tapi semenjak dua menjak tiga menjak die dah semakin besar ni..skang nak masuk 9bulan..mak aih manje betoi..al-maklum akak dan abang ipar aku dua-dua sulung,cucu pertama la konon nih..

Tadi die bangun tidur kejap nangis kuat-kuat sebab tak dapat tengok ummi die la tuh..akak aku balik umah mentua die dah..sok kan keje..kalau duk sini jauh la gamaknya nak berulang alik..cian Dania..dah besar dah die dan dah kenal orang..

Memang aku tengok Dania ni manje betoi ngan ummi die..pantang nampak kelibat,nak menepek jer.pastu peluk-peluk manje...comelll !

Tadi aku jage kejap,memula moody je die..macam dalam gambar atas tu la..dah aku agah-agah siap ajar die cakap "makngah", gelak-gelak plak die..hampeh..

Pastu bestnye die asik nak menepek je kat aku..lentok-lentok kepala kat bahu,peluk aku..ala..Dania ingat aku ummi die kot..hihi..comey je kamu..grrr! geram ! pastu tengok macam die da ngantuk aku hantar la ke bilik mak ayah aku..

Dania da mampat..eh berat..tak bole nak dukung lelame kang naik muscle aku..kehkeh..


notakecik : esok nak ajar Dania panggil 'makngah'..tak kire !


"CONTEST ENTRI PALING KENCANG "


Aku mahu menjoinkan diri ..contest yang menarik from miss ryrinn..
Alamak..sudah ramai yang join..tapi still beranikan diri join jugak dengan mempertaruhkan cerpen ku..yeay!
cerpen memang dah publish sebelum ni so takkan nak copy balik..wuwuw..

dengan ini mari bersuka suka membaca cerpen karangan saya sendiri bertajuk 
KISAH YANIE

Diharap kamu enjoy this ya miss ryrinn..panjang jugak..so kene betul-betul kamu ade mood membace baru membace ini cerpen okeh?hihihi


Tarikh tutup
9 JUN 2011

Sunday, 15 May 2011

TERIMA KASIH CIKGU ! saya ingat~

Salam..

Dengan ini aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada

# TADIKA SEPAKAT AU KERAMAT
# SK AU3 KERAMAT
# SK SUNGAI BUAYA
# SMK BUKIT SENTOSA
# SMK BANDAR SUNGAI BUAYA
# SMK SUNGAI CHOH
# POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH

Di atas ajaran dan didikan guru-guru tanpa penat lelah sehingga aku berjaya.
Jasa dan didikan serta kesabaran guru-guru melayan karenah anak murid dan pelajar-pelajar tak akan aku lupekan..

" kau ibarat lilin yang membakar diri, menerangi dunia ini "


cantik...bercahaya macam guru !








notakecik : susah tau jadi cikgu..tadi aku ajar adik math darjah 3 pun bole hilang kesabaran,adeh !





Saturday, 14 May 2011

HELP ME pls? TQ and LOVE U

Salam..

Aku tak berape kisah pon semalam blogspot buat hal..sebab semalam aku berjalan,dah balik kalau online pun aku layan youtube BABY SHOW SNSD dan layan online cerpen..no hal lah..!

Bile dah ok..aku check la ape yang hilang..sebab rata-rata aku baca komen kat fesbuk kate banyak entry dan komen hilang..aku check..ok latest entry beserta komen je hilang..fine..no big deal lah !

Follower masih lagi tak berkurang..Alhamdulillah..:)

Aku check pulak entry kat draft aku..memule aku pegi cari cerpen sambungan KISAH YANIE..my short cerpen yang tak berape nak short sebab bersambung-sambung tu..ok dem !!! ini hilang !! baru la aku rase nak mengamuk !!

Aku dah lame bertangguh nak karang cerpen ni..baru malam sebelum ade mood nak menulis dengan hebatnya..tapi tapi...gone ! panjang pulak aku karang wei,ingat sesenang nak dapat idea ke mengarang..oh crabbbb !

So disini nak tanye la..boleh ke saved entry kat draft yang hilang tu dijumpai balik atau bagaimana nak balik kan ke asal?anyone pls help me? cerpen aku tu sesangat penting..ia adalah ending kepada kisah yanie tu..waaaaa....hentak-hentak kaki.



notakecik : nak taip balik??ohhhhh tidakkk...

Jom jawab 'soalan 5' Blogger ini.




Die kate aku blogger peramah..ehh?iyeke?hikhik malu...mane peramah sangat,ai seorang yang pemalu tau dian.. Cik Dian telah menge'tag' aku untuk menjawab soalan lazim ini..

5 tarikh penting

@ my birthday
@ all my family member birthday
@ my close friends birthday
@ hari raya
@ majlis kahwin dan pertunangan member-member..(waaa..terase tua sudah)

5 perkara dibuat semalam

@ pegi Low Yat teman member
@ naik KTM naik MONOREL
@ minum SLURPY 7E
@ makan HOT & ROLL chapatti kat TIMES SQUARE
@ chatting with my friends kat fesbuk

5 perkara buat korang gembira

@ dapat main dan belai kucing (seriously lame tak belai kucing !grrr)
@ dapat naik ROLLER COASTER dan jerit sekuat hati
@ dapat main SOFBOL dan NETBALL (grrr,rindu !)
@ hang out dengan family dan kawan-kawan
@ dapat makan best-best..(tutti fruity...mahuk-mahuk !)

5 sebab jawab soalan

@ di tag Cik Dian chomel
@ macam best nak jawab
@ arini takde update entry pape lagi :(
@ tak rugi pun kalau jawab
@ membanyakkan post bulan MEI ni..

5 orang blogger yang di tag

numasara hana - my besfriend..tapi lame dah tak online sebab cuti tolong mak..
eriqa qirana - gadis cun alam semesta..
afiqazizan - my new blogger friend
@  sis nad - sebab name panggilan kami same..wuwuw~
@encik amman - suke suki je aku nak tag kamu nih..hoho
tambahan
azroy kasim - agak-agak die layan tak mende-mende camni? uhukk !!



notakecik : best plak jawab-jawab soalan cenggini..ade sesape nak tanye pape lagi tak kat aku?



** entry ini telah di repost semula akibat masalah blogspot..nasib baik tak hilang terus entry ni..pheww !

Wednesday, 11 May 2011

Kisah di Stesen KTM- sweet !

Salam..

Hari ni aku teman member aku pegi LOW YAT..nak beli adapter katenye..ajak aku sebab die lupe jalan..aku pun okeh jela..padahal dalam hati,*aiseh..aku pun lupe jalan*..kehkeh..eh tak..bukan lupe sangat la..just tak ingat..kuikui..(bape kurun dah tak pegi LOW YAT).ohh..bukan ini yang aku nak cerite..adei ! abaikan !

Aku dalam KTM tengah duduk layan blue berangan..aku duduk kat LADIES COACH ok..kalau naik ktm sorang memang LADIES COACH la tempat aku pilih.tetibe masuk seorang perempuan Indian\ dan anak lelakinya,kecik lagi..tadika kot..

"mum,this is ladies coach",kate anak lelaki die.

"its ok,you are just a little boy"..balas emaknye

"but im still a boy mum...." sambil tarik tangan mak die pegi kat coach campuran

ohhhh....pelis..budak kecik tu pun paham okey ! apahal ade je jugak mamat-mamat yang besar panjang selambe badak je masuk jugak LADIES COACH ni?  grrrr




notakecik : jalan je keje aku skang..ouhhh..duitt..mane mahu carik?

Tuesday, 10 May 2011

Kecantikkan Mata anda adalah segalanya..nak tahu RAHSIA?

Salam..

Masalah eyebag 8kilo?mate berair?mata letih?mata bengkak? usah bersedih lagi kerana kini anda telah temui penyelesaiannya..memperkenalkan...#$%^&*...arggghh aku pehal?? bajet iklan.caitt !

Ekceli nak kongsi sikit ni ha...tak perlu korang nak beli produk-produk kecantikkan mata ke ape kat kedai tuh,pakai bahan semulajadi je dah boleh cantik tau..jum cekidautt !


nak cantik gini kene la rajin..


**bengkak bawah mata - terjadi kalau korang letih amat dan tak cukup tido. sonang yo...semua orang tahu ni,tapi malas je kan kan? just pedapkan hirisan timun kemata selama 15 minit sambil berbaring okehh.

**lingkaran gelap sekeliling mata - tumbuk sikit daun pudina dan tekap sekeliling mata selama 10 minit pastu cuci bersih ye.

**mata yang menggelebeh - cam buldog tu ke?tah aku tak tahu la tapi kalau ade yang gelebeh mate tu gunakan kepingan nipis kentang mentah selama beberapa minit okeh.

**mata letih,tegang,pedih - lembabkan 2 uncang teh dalam air panas, sejukkan dan letak 15minit kat mata. siyes uncang teh kau minum tu jangan buang ok.

**kening lebat dan menarik - sapu minyak zaitun yang suam ke kening setiap malam.

**bulu mata yang tebal dan panjang -sapu minyak jarak setiap malam..errr..minyak jarak tu ape wei?aku pun tak tahu !

Itu jelah den nak kongsi yo..takyah pi beli produk mahal-mahal tu,timun buat makan nasik lemak pagi-pagi tu pekata kau letak je kat mate..sonang ! sume sonang..just malas tak malas korang je kan??




notakecik ; mata selalu pedih skang ni..sebab cuacakah?adeh..

Lelaki macam ni betul-betul buat aku TERUJA

Salam..

Oh..kenape...kenape mate aku tak kan lepas dari memandang lelaki sebegini..sangat menarik perhatian ok. so what nak kate aku gatal? oh tidak ini bukan gatal, ini bukan miang, ini dah jadi habit ! eh bukan. ini macam "wow ! lelaki itu berjaya mencuri pandangku.."ececece..lebih kurang gitu la..

* lelaki main dengan kucing. grrr...sangat comel okey,walau muke cam harem tak ensem pon tapi sebab kau main dengan kucing,belai-belai, bagi makan siap dukung letak atas riba kau dah buat aku terpikat..pengsan*

* lelaki layan baby/kanak-kanak. waa..ade ciri kebapaan ok..lagi-lagi kalau ade yang ba-chak ba-chak dengan budak-budak..sweettt !

* lelaki sedang bersukan. aku tengah jalan kat padang ke pastu nampak mereka main bola,tak pon main badminton,takpon sedang jogging,takpon sedang lompat bintang,kehkeh..segale jenis sukan la..badan peluh-peluh,badan mantap..seksayy!

Ok tu je. kang lebeh-lebeh kang kantoi la..kuikui..but 3 above the top la bole buat aku wow kat sorang lelaki tu..padahal bukan terpikat mane pun..just suke tengok bcoz menarik perhatian aku..itu aje.

Jangan pikir aku gatai woi..gatai ke suke tengok laki camtu erk??tak kan?kan?

but u do WOW me with your LOOK !




notakecik : nak dapat lelaki idaman takkan dapat kot..kene terima seadanya,sebab kite pun bukan sempurna,ye tak? jadi tak bleh demand !