kelik kelik

The Gojess ^_^

Thursday, 26 May 2011

BEST KOREAN DRAMA I EVER WATCHED !

Salam...

Kehkeh..mesti berbuluuuu je sesape yang tak minat tengok K-drama masuk bace blog gua nih..semalam aku mood KUCING cute,kelmarin aku mood SERAMMM,haaa hari ni nak mood korea plak,tak pe kan kawan-kawan?mood aku skang tak stabil la..tukar-tukar je,nak menopos kot?ehhh??

Aku senaraikan TOP 5 k-drama yang mendapat tempat di hati ku yer..


TOP 5

YOU ARE BEAUTIFUL
Citer ni sangat funny,suke watak Go Min Nam yang sangat bendul tu..haha,ade plak vokolis FT Island dan CN Blue, memang terbaikkk...teringat dulu layan citer ni masa kat rumah sewa time study,sebelum tido je pasang earphone layan beberapa episod dulu..kehkeh


TOP 4

FULL HOUSE
Aku bet mesti ramai punye la dah tengok cite ni,antara cita korea paling femes emes skali kat Malaysia ni,aku pun dah 3 4 kali ulang,pe kesss,memang best,sweet je Rain dalam ni kan kan?haha


TOP 3

PERSONAL TASTE
Ouhhh..Lee Min Ho..cite ni baru tak baru la..tapi kalau cari kat web ada tajuk lain gak ni..aku dah ulang 3 kali okayyy! sila tengok,memang memula cam tak best nak layan,tapi hambekkk kau bila dah datang part sweet+funny memang buat kite sengih-sengih sorang u! hihihi


TOP 2

PRINCESS HOURS
satu-satu nya drama korea yang aku BELI VCD nya!! cam tak percaya je..memula tengok kat tv asyik tertinggal je,tak puas hati terus beli vcd die. Drama ni banyak kene ciplak tau,ada sinetron indon yang tiru jugak ala-ala cite ni,tapi papeeee tah,ceh. Yang ni jangan cakap aku ulang berape kali,aku sendiri tak ingat sebab TERLAMPAU BANYAK KALI tengok dah..kuikui


TOP 1

BOYS OVER FLOWER
Yang ni mesti dipersetujui ramai yang cite ni memang the best,aku dah tengok 3 version cite ni,korea,jepun dan taiwan,semua best! tak tipu! kalau jepun hero die ganaz lagi dari hero korea,bab paling biol plak hero taiwan dan jepun..kehkeh..bestt,walaupun dah tengok juta-juta lemon kali,skang ni tengah ada ulangan kat KBS astro chanel 391,pun aku tengok lagi.ouh naddd,sudah-sudah laa...haha




Sebenarnya semua cita pun best..SASSY GIRL, STAIRWAY TO HEAVEN, WINTER SONATA, COFFEE PRINCE, A LOVE TO KILL, AUNTUMN IN MY HEART, LOVE STORY IN HARVARD..ohhhh terlalu banyak cite aku dah tengok sampai aku lupe..grrrrr

anda pula bagaimana?k-drama ape yg mendapat tempat dihati anda?erk anda??pehhhhh




notakecik : aku memang seorang pelayan k-drama,ada masalah?



18 comments:

Doktor Cinta said...

kpop>youre beautiful,boys over flower, successful of bright girl, full house ,my girlfrenz is a gumiho,arahan, doremifasolatido

kpop> great teacher onizuka,gokusen,missing,zettai kareshi,kaizora,kurosagi,nodame,seigino mikata,crow zero

itu la y pendamba minat..btw follow blog ni skli

kim heeruul said...

kalo ranking gua

1st : sassy girl(air mata gua ter'keluar tgk cite ni)

2nd : Boys over flower

3rd : Dream high (gua tak tgk lg..tp ramai gila ckp best)

Salim Harmanain said...

boys over flower best ^^ follow .... :)

keroro said...

dream high penah tgk x..? bes333...lagu2 dia pon bes sgt2...

yad'z said...

sume sangattt bestttt.... paling suke sassy girl, wonderful life., princess hour, coffee prince, smile pasta.. ahah.. suke3..

NuSaNa NoSa 91 said...

semua bestttt~ top 1st ialah DREAM HIGHHHHHHHHHHH~~!! ^_^

SHAFIQ HASHIM said...

Wowwww...Like Korean...

YuSeNzE - KniGhT said...

hmm.. i think the best ever korean movies i'd watched 1'st "All In". 2nd, Fugitive Plan B, and 3rd City of Glass a.k.a Glass castle..

syaimz said...

WOWZAH,nak tgk citer korean ke taknak eh? :p

Korie said...

for me!
1 place- My girlfriend is gumiho

Like this drama so much! drama yang lain dari yang lain!! jln cerita yg sgt kreatif

2nd
Secret garden!
roh berlainan jantina tertukar! mmg best

3rd
Dream high
baru hbis tgok! sgt best



yg lain pon sgt best.. xthu nak kc rating keberapa tapi aku memang tgok semua cerita korea. btw. utk mklumat lanjut vist my blog
www.pinkexia.blogspot.com

munira sajuti said...

gua layan cite jepun. lagi besh. tapi tak banya laa, more to korean laa. hehe

sergeant keroro said...

tak tengok, kecuali my gf is a gumiho :P

xde dlm list ni. eh,ada keroro lagi eh?

konpius XD

dotdotsekian said...

tolong tengok secret garden please. cerita tuh boleh kalahkan cerita lain kot.. best gilo. haha

Cik NurulZaty said...

yg terbaru tgk tak lagi?

drama 49 days. ~ best gak

http://entityzealyz.blogspot.com/2011/05/latest-korean-drama-49-days.html

afiqazizan said...

full house je fiq penah tengok dan memang best giler..yang lain belum tengok lagi..hehe.

Heidi Shafiq said...

xpenah tgk k-drama smpai habis.. haha.. :P

Bella Bell said...

mai tengok top 5 saya pulak..

5:you are beautiful

4: boys over flower

3: secret garden

2: my girlfriend is a gumiho

1: full house

pape pon semua cerita korea best gilak!! hehehhe~

Azroy Kassim said...

Baa~ CAK!!

Roy suka tgk citer 'witch yoo hee'. Ketua chef tu sgt handsome! Tergoda roy. Auww~