kelik kelik

The Gojess ^_^

Friday, 20 May 2011

Bila mereka bertanya soal SEKS

Di suatu malam yang hening lagi nyaman lagi syahdu lagi tenang..seorang ibu dan anak sedang menonton tv bersama..time tu ade iklan berita pulak..pasal skandel seks bla bla bla..perkataan seks yang ditekankan pemberita itu menarik minat si anak.

"ma,seks tu ape?" soal si kecil

"errr......" terkedu.









Cerita bukan rekaan,betul terjadi kat adik dan mama aku ari apetah dah lame tapi aku baru teringat nak taip..kehkeh!

Mase tu aku dalam bilik dengan pintu terbukak,so boleh dengar dengan jelas ape yang adik aku soal tu..aku pun macam,erk?apakah? mama aku pun jawab apetah tapi macam cube mengelak tak jawab pun..

Jadi kawan-kawan,sekiranya ini terjadi kat korang,di tanye oleh si adik atau budak kecik apakah itu SEKS? ape nak jawab ek? kalau adik aku tanye aku la kan..mahu aku jawab...

"seks adalah sejenis rumpai laut" erk nampak beno nipunya

"seks adalah sejenis makanan kesukaan ramai" lagi tak bole blahhhh.

"seks tu alaaa yang laki dan pompuan kalau kahwin dapat anak" nak jawab camni ke?

"seks tu nanti dah beso kau tahu lah !" better tak??hukhuk! (jawapan paling malas lagi selamat,kot?)

Fuh..susah jugak ek..jadi ape sebenarnye kita nak bagi jawapan kat mereka yang sangat la innocent otak suci lagi murni ni..aku pun tahu seks mase form4 or 5 kot..gile awal jugak tu kan?ade orang umo 20 baru tahu..bagus otak suci.tapi ni semua pelajaran kita kene ambil tahu dan pandai jawab dengan sewajarnya..pehhh!




notakecik : senang nak jadi adik susah nak jadi kakak.

9 comments:

TrigYy said...

SEKS? Suke Ek Ko Soal? hahha

TRIGYY

MissNadh said...

hah??bile plak aku bersoal..uhukk!!

soooooour said...

itulah pentingnya sex education....=p

pha is said...

ada jugak kes bila anak yang baru 7 tahun tanya mak dia apa maksud "sex" sbb dia tak paham bila kat buku latihannya ada tulih :
name : .........
sex : ......... (jantina)
tapi si emak ni igtkan pasai *&%#$@&#@% dan terus jew straight 2 the point kat si anak... heheheh

MissNadh said...

soooooour : memang penting tapi kene dengan gaya la..

pha is : hahaha seriously?kehkeh..mesti blur itu budak..

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

payah gak nak jawab...haha

sex itu jantina. boleh juga bermaksud perbuatan mengikut ayat dan pemahaman masing-wikiRoy.

ala.. jwb je la berlandas kan agama. hubungan suami isteri. kalau slah dosa besar. n so on. pandai-pandai ler pusing. hahaha

fRaMe+LenSeS said...

betul la, Nadh setuju ng kamu.. salah cakap kang macam len plak jadinya.. kan?

KeTaM_BaTu said...

glup... susah jugak kan? kalau jawap mak pun xtau ok x? atau mak pun belum pernah dgr ttg SEX.. hehe

MissNadh said...

Azroy Kassim : erk?time kasih atas tunjuk ajar..

fRaMe+LenSeS : betul!!

KeTaM_BaTu : hahaha..tu tipu..