kelik kelik

The Gojess ^_^

Thursday, 19 May 2011

Char kuey tiaw punya hal !

Salam..

Hari ni my mum tak masak..memang kalau akak aku tinggalkan dak kecik Dania tu memang dapur tak berasap..nak tunggu aku masak?oh semalam aku dah masak kan mihun sup..arini cuti..kehkeh..

Nasib bin baik arini malam jumaat..erk?hoi! pikir leklok sikit..aku repeat..nasib bin baik arini malam jumaat ade pasar malam kat tempat aku..fuh !

So tadi adik dan ayah aku gi paso tanye aku nak makan ape..kalau makanan heavy2,hanya dua makanan je aku gemar order,nasi lemak ayam dara or char kuey tiaw..so tadi mood nak makan char kuey tiaw dan air cendol..nyum3..

Ok charkueytiaw die memang sedap..just aku tak gemar taugeh die..err..tak sedap ! so aku amik mase setengah jam asingkan taugeh je dari kuey tiaw tu..kuikui..taugeh die tak masak la..ataupun memang semua jenis char kuey tiaw taugeh die tak berape masak..yeke AZROY KASSIM ? (pakar masak char kuey tiaw peringkat antarabangsa)

dicilok dari google..:p

Aku suke yang banjir-banjir plus ade jeruk cili pulak..peh..mane nak dapat char kuey tiaw sedap ek? AZROY KASSIM,kau masak char kuey tiaw sedap tak?bak sikit !



notakecik : malam ni rase nye tak tidur lagi..kene babysit dak kecik..=='

10 comments:

Shafiq Hashim said...

Sedapnyaaaaaaaa..Sabor Je La..

Siti Farah said...

Selalu order, ' bang, char kuey tiaw 1 takmo taugeh eyh...yg lain letak' ...
Hehehe...senang..sampai umah terus makan...

SiS NaD said...

SaLaM NaDH....


eRRR.. SiS TaK SuKa CHaRKueYTeoW N Tak PeRNaH RaSa PuN... HuHu!~

asfira aminuddin said...

haha babe! i pun tak suka taugeh. kalo i order kuaytiaw, mesti without taugeh. :D

Arif Azmi said...

Walaweh.. Terliur.. :O.. Erkk.. Setengah jam? Lamanya.. HAHA

Post terbaru Bebelan Saja: Kata-Kata Terakhir

afiqazizan said...

setengah jam nak alihkan tauge..tapi nampak sedap lah char kuey tiow tu..(:

Bella Bell said...

saya pon suka makan char kuey tiaw! hehehehe..

errr... kuey tiaw goreng pon saya suka makan.. hahahaa!!~

cucu umie said...

ayie pon suka char kueh tiaw and xsuke taughe.kuikui kita same test ah sis..huhu

fadh leyanie said...

char kuew tiaw..sedap !:)

fRaMe+LenSeS said...

CKT wahhhh.. da tingin da.. huu.. cik Nadh kena tanggung jawap.. :P