kelik kelik

The Gojess ^_^

Tuesday, 10 May 2011

Kecantikkan Mata anda adalah segalanya..nak tahu RAHSIA?

Salam..

Masalah eyebag 8kilo?mate berair?mata letih?mata bengkak? usah bersedih lagi kerana kini anda telah temui penyelesaiannya..memperkenalkan...#$%^&*...arggghh aku pehal?? bajet iklan.caitt !

Ekceli nak kongsi sikit ni ha...tak perlu korang nak beli produk-produk kecantikkan mata ke ape kat kedai tuh,pakai bahan semulajadi je dah boleh cantik tau..jum cekidautt !


nak cantik gini kene la rajin..


**bengkak bawah mata - terjadi kalau korang letih amat dan tak cukup tido. sonang yo...semua orang tahu ni,tapi malas je kan kan? just pedapkan hirisan timun kemata selama 15 minit sambil berbaring okehh.

**lingkaran gelap sekeliling mata - tumbuk sikit daun pudina dan tekap sekeliling mata selama 10 minit pastu cuci bersih ye.

**mata yang menggelebeh - cam buldog tu ke?tah aku tak tahu la tapi kalau ade yang gelebeh mate tu gunakan kepingan nipis kentang mentah selama beberapa minit okeh.

**mata letih,tegang,pedih - lembabkan 2 uncang teh dalam air panas, sejukkan dan letak 15minit kat mata. siyes uncang teh kau minum tu jangan buang ok.

**kening lebat dan menarik - sapu minyak zaitun yang suam ke kening setiap malam.

**bulu mata yang tebal dan panjang -sapu minyak jarak setiap malam..errr..minyak jarak tu ape wei?aku pun tak tahu !

Itu jelah den nak kongsi yo..takyah pi beli produk mahal-mahal tu,timun buat makan nasik lemak pagi-pagi tu pekata kau letak je kat mate..sonang ! sume sonang..just malas tak malas korang je kan??




notakecik ; mata selalu pedih skang ni..sebab cuacakah?adeh..

8 comments:

MiSzy DiaN said...

mata daaa mcm nda shat sbb tido lewat bgun awal.. hehehehe..

SiS NaD said...

SaLaM CiK NaDH...

WaH!~ BaGuS PeTua Ni... SiS SuKa... THanKS YaR!~ (^_____^)V

Farah Shamsudin said...

thanx 4 sharing dearr.. bagus sangat info nii.. mata akaka ni dah berkilo dah.. ouchh.. memang selalu sgt tak cukup tidur.

Manja (let it be my sweet name) said...

nk kening lebat juga :)

Part time job berbaloi ke tidak?

kaizen said...

nice info...

*laki2 pon boley kn?? huhuhu

*sayang dgn mate panda nih....

cucu umie said...

haha..selalau ayie tak pernah pon ambik kesah pasal mata nie sebb pkai spec..lala xnampak sgt kot..huhu

EriQa Qirana said...

hahahaha , nadh bengong ! nadh , semua letak beberapa minit je , ce letak beberapa hari kat mata , tgk hasilnya apa jadi ? nadh starting dulu yukk !

Azroy Kassim said...

Baa~ CAK!!

Matamu menggoda. Ouh missNadh.. Hahaha

cuaca skrg mmg panas. Batuk pn beh berdarah.