kelik kelik

The Gojess ^_^

Tuesday, 24 May 2011

Kisah seram pukul 1 a.m

WARNING : entry panjang berjele ini memaparkan kisah seram,sesape tidur bilik sengsorang tu batalkan niat nak bace entry aku ni,kang tak leh tidur malam jangan salah kan aku.Hati batu cam aku takpe.err?


Sesape yang perasan aku dah 2 hari tak update pape entry,last adalah entry aku tengah berduka-lara tu..Tapi bukan pasal aku berduka yang aku nak story ni,forget it! chill nad,uhuk!




Ekceli,mende ni berlaku semalam,aku kene jage anak buah aku memalam buta sebab die degil tak nak tidur plak,mak dengan ayah aku dah merah-merah mate tahan ngantok jage dak kecik tuh. Aku selaku anak yang baik dan makngah yang berkaliber mestilah kene membantu menjage si kecik tersebut. (mane mak bapak si kecik?ouh mereka bekerja,mentua akak aku balik kampung so akak aku tinggalkan anaknya seminggu lebih dah kat umah ku)

Dalam pukui 12.30 camtu aku amik si kecik yang baru berusia 9 bulan masuk bilik aku. (bilik tido sorang)
Memang seronok la duk melayan die yang tersangat la petah berkata-kata bahase alien. Satu habit die yang aku perasan adalah kalau die masuk bilik aku die akan pandang ke arah katil baby kepunyaan die dulu,skang da besar budak kecik ni,katil jadi hiasan je dalam bilik aku,hampeh..

Ye,bukan aku tak perasan,die bukan pandang tepat kat katil tu tau tapi kat bahagian atas katil,ishh..camne aku nak terangkan kat sini ek? (tadi nak upload pic katil baby ni bapak tahap gaban lame,so aku fedup,teruskan menulis je.)

Nak bagi korang berimaginasi sikit,katil baby ade langsir selak siap tu,pastu kat bahagian atas ade bumbung konon tutup dari cahaya lampu..hah! kat situ la dak kecik ni selalu tengok..pantang aku dukung die dan lalu sebelah die akan mendongak,errrr!!

Pastu mlm tadi,dok seronok main-main ngan die,aku agah-agah plak dan dukung die,sekali die pandang lagi kat katil tu dan melalak dengan kuatnya.arghhhhh aku dah seram da..seremmmm. aku cool,kate hati batu kan?huk! aku pujuk-pujuk si kecik sambil dodoi-dodoi manje. Setelah aku kuar dari bilik aku,segere die senyap.ouhhh,aku plak yang seram nak masuk bilik aku balik..grr

Aku anto terus kat bilik mama aku..pastu dah dalam bilik aku duk pandang2 kat katil baby ni..ade mende bergayut ke?arggggghhhhh tidakkkkkkkkkkkk.memang mata kasar aku takkan bole nampak tapi mata baby tak pernah menipu.uhh!

Katil baby tu dah macam almari aku da..baju berlipat aku letak kat dalam tu,kehkeh..ye la..nak biar kosong pun seram jugak kan,kang ade menumpang,ouh demm! nape aku cakap camni lagi! dah la sambil taip ni mata aku pepandang kat katil tu..urghhh!

Fakta yang perlu korang tahu.aku TIDUR TAK PERNAH TUTUP LAMPU,hahah sile gelak selaju ferarri cepat! walaupun hati aku batu,tapi ciri-ciri ketakutan masih ade..haha.

Selagi tak kene kacau aku cool..ouh dem lagi! kenapa aku tulis camni,kene btol-btol kang! duh.




notakecik : jiwe lara pun macam tak kan?hihihi kate hati batu,urghh!

11 comments:

kocix! said...

baby ko tu nampk hantu bertenggek serba putih rambut panjangggggg~..sambil isap botol susu.

heehehe

MissNadh said...

woiiii! takyah nak describe sgt lah,uarghhh!

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha.. ade la yang dia nampak tu. lagi la kalau dah lama tak d guna, ada la yang pinjam guna untuk letak baby diorang lak.. :P

MissNadh said...

arghhhhhhh!seram nye dgr.......iskkk

ASaDa RyutaRo said...

dapat bayangkan tak baby tu datang merangkak naik atas katil time nad tido.. wooooo...

MissNadh said...

woi woi..Ape ni..iskk,arini gak suruh ayah cabut segale katil tu simpan dalam stor!

Bui Idzra Ryn said...

hihihi..lucu lah korang ni..tapi kan akak pun rasa ader 'baby' lain yg tompang katil tu kot..

MissNadh said...

tidakkkkkkkkkk,memandai akak ni,huh!

Hajar Adnan said...

nad, bukan kah aku selalu tutop lampu bile kite tido same???

MissNadh said...

jay : itu tido beramai..tidak ler teman cuak,tido sorang ni yg tak tup lampu..kehkeh

CIK FERRA AWW said...

HEHEHHE JGN TUTUP LAMPU KALAU TAKUT, TAPI KALAU HANTU MUNCUL, YOU WILL SEE ITS FACE, CLEARLY!