kelik kelik

The Gojess ^_^

Tuesday, 17 May 2011

Tak Rock ar budak zaman sekarang..

Salam..

Di suatu petang yang hening..2orang kawan yang baru sekolah rendah sedang mengadap laptop sedari tengahari lagi...ngadap pun fesbuk je pun..maka bila salah seorang member sedar hari dah petang....

"eh awak,kejap lagi kita main basikal nak.."

"ala...tak nak lah.." balas membenya

"kenapa?" soalan ditanya

"tak tahu..kita main la fesbuk ni lagi.." jawapan ini diberi..

See? tak rock kan..daripada pilih main basikal membe die ni lagi suke dok terperap layan fesbuk..adohh..tak rock langsung okei!

Aku dulu sekolah rendah jangan kan fesbuk,friendster,myspace,email pun tak tahu..stakat ngadap game kanak-kanak je..tu pun kejap je..best lagi main teng-teng,main kejar-kejar,main saidina,main batu seremban, main layang-layang,main sorok-sorok..duduk pun rumah flat je dulu..memang saidina, sahiba,manopoly,congkak peneman kitorang kat rumah flat tu..kalau tak dapat pegi playground kat bawah.

Tapi sekarang??bosan dow tengok bebudak sekarang ni..celik IT sangat pun tak best jugak..macam tak nikmat je jalani zaman kanak-kanak.

Oh,perbualan diatas adalah antara adik aku dan member nya siang tadi.baru darjah 3 je pun..nyesal aku ajar berfesbuk dulu ! grrr.. tapi kawan-kawan kelas dia sume ade fesbuk,jangan kan tu je..sepupu aku darjah satu pun ade !!! what the elephant !!


sebijik congkak aku dulu..

One mo thing..err..anak buah aku yang umo 9 bulan tu kalau bagi bear ke mainan ke tak pandang die..cube bagi henset,remote control or pape gadjet,laju je..see! budak-budak zaman sekarang !


ha ni la budak kecik ni tahu main henpon aku je sampai jahanam..time kat cherating aritu..






notakecik : nak undur mase,bole?

16 comments:

Srikandi Bonda said...

hehe.. betul tu. xrock la dk brkurung je dlm blk. ^__^

Atok Cing said...

tau xpe cu...atok tengok zaman sekarang ni memang bbdak die mcm nerd skit.

x pandai bergaul..pastu keje nye mkn tido games facebook...terperap je

kalo zaman atok dulu sungai paya sume atok redah...perghhhh punye la syiok...

Azroy Kassim said...

Baa~ CAK!!

Betul tu. Lepas 2 boleh plak menteri nk slhkn nasi lemak penyebab obesiti. Haha

HAJAR hasan said...

err.. biasalah, budak zaman sekarang. kalau tanya, ting-ting tu apa, pun diorg bukannya tahu. main gasing pun diorg tak tahu. serius, budak zmn skrg sgt kuno sbb fokus on IT semata-mata. errkkk!! wee~ :)

MissNadh said...

Srikandi Bonda : memang tak rock lgsung! huhu

Atok Cing : betul tu tok..skang ni dorang nak main kotor pun geli..apedaa..

Azroy Kassim : haha,so sekarang salah IT la kan?bukan nasi lemak..haha

HAJAR hasan : betul..kuno betul..pasal IT pulak lagi expert dari kite..aishh..

kocix! said...

btol3! anak buah aq yg x sampey staon lg tu pon da pndey suke gadget2 neh.
haih..

Encik Amman said...

adik lelaki ku.. sekolah rendah dah pandai shuffle, tecktonik, main fb, ps2. main blog tak tau lg la.. ish3.. ni semua pengaruh rakan sebaya ni.. ku tak ajar pun cam tu uhuk2 hahaha

MissNadh said...

kocix! : tahu xpe..hangin je tengok..bagi mainan tak mahuk..hoho

Encik Amman : hahha..lagi expert..semua tahu..tu la..macam2 la..ish3

b a m b a m ' s said...

kalau x main FB.. dorang tgk TV! pfffttt~!

mykhalis said...

kalau celik it betul takpe..ini betul2 pandai fb je.. kalau keluar setting benda lain mula kelam kabut

MissNadh said...

b a m b a m ' s :betul..itu jela keje dorang kan..:)

mykhalis : aah tahu xpe..memang pun..kalau kene camtu baru sibuk nak panggil kite setting balik..huh

afiqazizan said...

dah lama tak main congkak..hehe.

MissNadh said...

afiqazizan : jom main congkak ! :p

kim heeruul said...

bkn stakat tak rock malah mereka rugi sebab tak layan aktiviti lain..asyik fb je..

MissNadh said...

kim heerrul : memang pon ! :)

Bella Bell said...

comel lah budak kecik tu! hehehe..

errr...budak2 zaman skrg ni memang tak merasa kesedapan bermain permainan tradisional..semua menghadap laptop @ pc je..huhu~~