kelik kelik

The Gojess ^_^

Monday, 6 June 2011

Antara 3 k-drama ni,mane aku pilih?

Salam..

Dah lame tak layan drama korea terbaru,latest pun PERSONAL TASTE tapi tu pun da kira lame gak tu..jadi baru-baru ni bukak la dramacrazy.net (kot?) nak carik drama best-best nak layan tengah malam macam dolu-dolu..huhu..

Nak pilih bukan main banyakkk lagi drama cambest,sebelum ni aku buat entry best korean drama ni,ramai bagi respon suruh aku tengok cite itu dan ini,korang boleh tengok kat entry aku tu,mak aih..macam banyak lak dorang ni syorkan,tapi ada 3 drama je yang macam ramai syorkan aku tengok..so antara 3 drama yang bakal aku senarai ni,ce teke aku pilih mane?kuikui


DREAM HIGH 
(paling ramai syor,best gilak dorang kate)


49 DAYS 
(pun dorang kate unik jalan citenye dan best)


SECRET GARDEN 
(pun ramai kate best)




Adohh,dah semua kate best,aku macam tak tahu nak tengok mane?paling mendapat sambutan adalah DREAM HIGH, tapi aku tak pilih cite tu untuk ditengok dulu,tak tahu nape,aku telah memilih 49 DAYS,yeyyyy clap clap sape teke betul..

Just tengok episod satu je..aku dah tertarik dan mende yang tak disangka terjadi..terus melekat,sekarang baru tengok episod 4 je pun..kehkeh.

Drama ini mengisahkan sorang pompuan eksiden sebelum hari perkahwinan die dan koma,tapi dia diberi 49 hari kalau nak terus hidup kene cari 3 titis airmata orang yang menangis betul-betul IKHLAS (selain family) kerana dia,jadi dia ingat mende tu sangat senang sebab dia ramai kawan dan tunang yang sayang dia,tapi dia silap,even bestfriend dia pun tak ikhlas menangis untuk dia,sedih kan??sedih kan?dari situ jugak die tahu tunang die ada affair dengan besfren die sendrik,jadi macam mana dia nak cari 3 titis airmata ikhlas untuk dia terus hidup?wajibla tengok sendrik yer..:p (korang tengok episod satu cukup,pastu decide la nak tengok ke tak)

Pastu aku terpikir macam mane aku plak dalam keadaan tu?ada ke kawan yang menangis ikhlas dari hati? owh...aku sayang kawan aku,tanpa dorang sunyilah hidup aku,even aku tak pandai meluah dan nampak macam tak kisah punye orang,tapi dalam hati aku je tahu macam mane berharga nya sebuah persahabatan..LOVE U ALL lahhhh!!

Tapi lambat la buffing kene tunggu,bikin hati wa panasss je..kalau tak mungkin skang da episod 10,grrr!



notakecik : family balik kampong semalam,malas nye nak masak-masak dengan perut cam gini,adeiii..mamaaaaaaa balik cepattttt.

9 comments:

meLLy! said...

melly dah tengok dream high . best sgt !!! XD *excited habes

MissNadh said...

dream high coming soon kot tgk..hehe

Bella Bell said...

semua best!!!! hahahahah!!~

MissNadh said...

uit bella..hang da tgk semua ye?uihh

dott said...

tgk semua . semua best :)

MissNadh said...

dott : baikkk :p

bunga said...

bunga xtengok semua pun lagi..tapi dah catat tajuk ni..hahakaha..leh p cari bila gaji nanti..hakhaka..

MissNadh said...

bunga : haa.leh la pinjam nanti ye,xdela tgk online jek..hehe

afiqazizan said...

tak bape minat nak tengok..tapi xpe nanti nak try la tengok..macam drama full house yang fiq penah try tengok sebelum ni dan ternyata ianya best..hihi.