kelik kelik

The Gojess ^_^

Friday, 3 June 2011

HAUNTED PLACE

Salam

Panjang nye tajukkk aihh..semalam malam yang menyeramkan bagi aku,guess what?aku takut sangat sampai tak tidur! sikit lagi je nak bawak bantal pegi bilik mama tidur sama dengan alasan mimpi buruk,konon mimpi buruk,padahal aku gi layan kisah seram kat web ape ek?alamak lupe plak..

Seriously seram,sebab tu semua pengalaman dorang yang betul,mungkin ada yang menipu,tapi cara dorang cerita tu,mak aihh,meremang plak cheq,dorang macam chit chat sesame sendiri je kat situ berdasarkan pengalaman dorang bermalam kat tempat yang sama!!

Ya,sebuah tempat peranginan kat Malaysia ni,di mana sebuah tempat penginapan kat situ memang haunted gila! dorang story in english sebab tu nampak seram kot?antara ayat-ayat yang aku ingat....

"while we cooking at the kitchen then we heard loud noise from the living room,like people play mahjong..when we go check theres nothing! 

"its 3a.m and i couldn't sleep,i heard someone knocking at the door,but i just ignore because i now it was 'something' just want playing with us.

"when i was preparing for breakfast,i left my child playing with her doll at the living room while the rest of the family go out to take the fresh morning air.then i heard my child crying,i go to my child but she keep saying "dont take my doll,dont take my doll" to "someone" i didnt see!

"its creepy when everytime i use the lift it keep stop and open at the floor when no one there!"

"many people say they saw a lady with long hair and white dress without face and leg flying in the middle of night!"

"when we arrive,we put our bags in this room suddenly my child cry looking at the window,we also surprise when see a lady with long hair flying left and right,left and right,my husband then immediately "azan" and the "thing" dissapear"





Ok cukup..sebenarnya banyakkkkk lagi aku baca pengalaman dorang,setiap pengalaman yang diceritakan akan di sokong oleh orang lain,means mende tu bukan sekali je terjadi,ramai pernah kene kalau nginap situ! OMGeeeee,sumpah taknak aku pegi sana!!

Korang nak tahu kat mane?adehh..tak berani nak gitau kang kene saman..hukk!

Tapi ade je yang pegi tak diganggu..just jangan kacau jela mende tu..mungkin tempat tu yang dah lame menyebabkan jadi haunted..huh!

Ayat di atas mungkin tak sama dengan yang asli dan banyak english error,tapi ceritanya sama,abaikan yang error-error tu ye..tu ape yang aku ingat je..english tak power..=.=' kalau aku jumpe web tu aku kongsi dengan korang ok,gerenti meremang!




notakecik : harap malam ni dapat tidur.

9 comments:

MualliM™ said...

dekat mne?
ceciter .. ceciter ..

MissNadh said...

muallom : emm..dekat tmpt peranginan terkenal malaysia..:p

asfira aminuddin said...

babe takutnya. lainkali before tido u jgn la baca or tgk cite seram. mmg tak bole tido punye. take care dear ;)

MissNadh said...

asfira : memang lepas ni tobat da xnk bace cite seram b4 tdo,berair2 i bace kisah dorang,sesak nafas!huhhh. tq,u too :p

afiqazizan said...

siannya nad tak dapat nak tidur dengan lena.

MissNadh said...

afiq : yelaa..:(

Bella Bell said...

perghhh.. ni rasa tak boleh tido malam ni.. huhu!!~

Imddin Ahmad said...

Banyak tempat pelancongan kt malaysia ni.. bgtau laa....

aLieF si Muncung ManiS said...

kalau takut,,,panggil je muncung man..muncung man akan lawan hantu dan jaga awak..hehehe..kidding.