kelik kelik

The Gojess ^_^

Thursday, 23 June 2011

Kalau Kita MARAH !!

Salam

MARAH,adalah sejenis perasaan yang mampu membuat hati rasa mendidih,otak tak dapat mengawal tindakan perbuatan,muka berkerut-kerut,rase nak menumbuk orang dan sewaktu dengan nya lah..




Kalau anda marah apa yang anda buat?


  1. lepaskan je,pdulik ape aku,asal aku puas hati dapat marah orang(ish3)
  2. pendam,kang melawan kate kurang ajar,bek diam (ish3)
  3. menangis,marah sangat sampai tak tahan terus nangis,( pun ada tau..)
  4. campak barang-barang (henset selalu jadi mangse,kesiann)
  5. tumbuk bantal (tumbuk bantal tak pe jangan tumbuk dinding)
  6. pergi shopping (kehkeh)
  7. drive laju-laju gile babeng,merempit (bestt)
  8. marah tapi wat muke seposen,malas layan,tapi dalam hati marah die jangan cakap la (pandai kawal,bagus)
  9. cerita balik kat membe-membe dalam nada tak puas hati.."eee,aku bengang btol la si polan dan polan tu bla bla bla..." (tokok tambah cite itu perlu)
  10. marah balik kat binatang.."oi ayam,ko lintas jalan baik-baik sikit bole!!" ( macam ayam paham)

Uihh..cukup la 10,ada yang marah tapi pandai kawal amarah die dengan balas balik menggunakan nada yang baik tapi sinis,bagus gak ni,kene berguru dengan orang camni..tak kira lah macam mane kita marah sekali pun,jangan la kita sampai luka kan hati orang lain,luka kan hati orang yang kita sayang..kesiannn die tak pasal-pasal kene herdik atas kesalahan yang kecil

Tapi harus di ingat wahai lelaki sekalian,perempuan dalam sebulan memang akan marah tetibe tanpa angin ribut,walau sekelumit kecik kesalahan pun akan jadi point untuk marah..kehkeh kesiannn korang..nak wat camne kan angin kus-kus da datang,korang senyap jela,takyah melawan sangat,bia die marah sampai die puas hati dan bosan..haha

Jadi korang tahap nombor berapa?aku??akuu...rahsia,kekeke



notakaki : kalau marah tak dapat dibendung cepat-cepat amik wudhuk,selawat bebanyak...^^



6 comments:

PapaMacho said...

Papa tak suka marah kalau tengah drive atau sebelum drive.. mesti terus bertukar jadi pemandu F1... =P

cucu umie said...

kalau ayie marah kaan lepak dekat tmpt yang sunyi and then cool down..xpon cerita dekat member..lepas sudah marah tu..hehe

Cik Azizah said...

tu..jijha no 2...jijah mmg bukan kaki marah..tapi bila matah diluahkan melalui tangisan..betol!

Bella Bell said...

saya no 3.. kalau marah sangat mesti akan menangis.. huhuu~~~

tp no 10 tu pon ada gak buat.. hahahha~~

^^

Bro ahmad said...

marah kartun sampai merah muka XD
pergi tempat sunyi jerit kuat2 hihihi tips juga ni...lepastu bawak mengucap...k

Nadya O'Conner said...

tergelak nad baca nombo 10..heheh..:)
Nad promot anda di entry ini..>>Miss Nadya Promote Blog Part 3