kelik kelik

The Gojess ^_^

Monday, 13 June 2011

Ni entry sedih,kelakar,gelabah atau ape ek?korang tolong gitau kan..

Salam..

Nak cite kat korang satu cite best tapi tak tahu ketegori sedih ke kelakar ke or what so ever la kan..pengalaman yang aku alami petang tadi..hakhak,tetibe gelak lak..

Petang tadi aku nak pi umah kawan aku,so aku pun start la skuter merah buruk aku tu,hmmm..tengok-tengok tayar dah kurang angin,tak pela,kang singgah la bengkel..

Dengan girangnya aku merempit dengan tahap kelajuan 20km/jam..=.=",tetibe baru 79 saat perjalanan moto aku bunyik lain macam pastu MATI tengah jalan...oh nooooo! ok situasi begini baru 1st time aku alami yer kawan-kawan.Makanya aku macam 'alamak,nak buat ape nih?'

Tapi aku relax je,aku cool beb,aku keluarkan henset buruk aku pulak nak call ayah aku,muke seposen abes la berenti tepi jalan tu..fine,kredit aku tinggal 1sen!!!! demmmm! arghhh aku kalut dah,aku tengok kete dan moto lalu lalang kot-kot ada membe or jejiran aku ke kan..kesian aku time tuh.waaaa....

Yang mamat-mamat lalu lalang ni pandang je ke?hampeh,mentang-mentang aku tak cantek,taknak kau berenti kan?cissskek!(gaya aku pun macam tengah tunggu orang mane ada orang nak berenti,kehkeh)

Adela dalam 10 minit camtu,rase nak nangis da,then ada sorang makcik bawa anak die baru balik sekolah berenti,die tanye aku kenapa bla bla bla..then die tanye kenape dari tadi tak jalan-jalan?kehkeh die usha aku la..baik betul hati makcik ni,die bagi aku pinjam moto die bawak balik rumah aku panggil ayah,die tunggu kat scoot aku..omai omai...baik nyer hati makcik nih...

Apa lagi,moto EX5 dream die aku duk merempit 80km/jam (up sikit dari tadi)..terketar-ketar kot kaki aku masuk gear,bukan sebab aku tak reti or lupe bawak moto gear ni,tapi sebab kesian tinggalkan makcik dan anak die kat scoot aku lelame..

Sampai umah aku jerit "ayahhhh ayahhhh" macam orang gile,kahkah. Ayah pulak takde kat umah,duk melepak umah jiran belah mane tah,pe lagi,aku berlari ibarat Watson nyambek kat kawasan kejiranan tu sambil panggil "ayahhh ayahhhh" ( bole bayang tak?ade macam orang gila tak?) hahaha..

Jumpe pun ayah aku,kat umah paling hujung,mahu tak mengah aku lari. da gitau ayah semua aku segera merempit kat makcik tu balik,tak tahu la berapa puluh kali aku mintak maaf sebab nyusah kan makcik tu..rase bersalah pun ade..iskk..tapi makcik tu cool je,no hal lah katenye..=.="

Ayah aku sampai dengan kete die tanye nape tak leh start?adohhh ayahhh,mane guwe tahukk,aku cakap la enjin kong kot sebab jarang pakai da scoot ni.memandai je aku.pastu ayah aku kate cube check minyak..haaaa..disitu nampak guwe bengong yer..MINYAK YANG DA ABES,gelak beramai cepatttt,kahkahkah

Sabo jela kau,pastu ayah aku pegi beli minyak jap,dah isi semua,dalam seminit pastu baru leh start..adohhh..ape la nad ni..nad ooo nad..kalut la hang ni..hahha minyak yang abes kau kate enjin buat hal..(tapi tak menyala pun warning minyak nak abes?hampesss mu scoottttt..)

So,nak describe entry gelabah tenuk dugong ngok ngek bole?=,="



notakaki : macam karangan darjah 6 tak?punye excited aku nak citer..kehkeh

12 comments:

Encik Amman said...

kahkahkah.. ni kisah lawak. adeh2..dari segi pemerhatian Encik Amman. nampak sangat la kau 1st time jadi mcm ni. hahaha.. motor padam banyak kemungkinan ye. kadang2 plug kong. tpi nadh cek la jugak minyak ye. takut malu di kemudian hari. ngahhahahaha

afiqazizan said...

haha..ermm rasanya citer kelakar plus gelabah..hihi.

MissNadh said...

Encik Amman : memang 1st time berlaku begitu,kehkeh.lepas ni da tahu da,1st kene check minyak dulu..huhu

afiqazizan : hahaha hampes mu afiq,tp mmg gelabah tenuk dah..hukk!

Bella Bell said...

ok.. mak cik tu sangat baik.. hehehheh!!~

MissNadh said...

bella : sangatttt ^^

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

haha.. lawak..
nsib baik mkcik tu cool..

MissNadh said...

azroy : nasib bin baekk!! pheww =.="

syafiqakarim said...

hahah kalau ada rating 1-10.
iqa bagi 8/10 lah.haha
nak kata sedih...sikittt la.kesian.
tp more to lawak.kahkahkah.
eh,macik tu ada anak jantan kot?
pasaitu dok tlg hg.haha

MissNadh said...

syafiqakarim :wa..8/10 kire banyak tu..macam dpt markah karangan pulak..hehe

cis..sume dok gelak kat aku nihh

haa..yg last tu aku suke..kekeke iye kot?kahkah

eNcik Lelaki14 said...

haha..ape la ko nad..tu yg tadi ko ckp ko termengah2 berjoging???ni joging ko rupe nye..hehe~

MissNadh said...

encik lelaki..oi2,tengok tarikh,ni kisah kelmarin,td memang aku jogging k..hahaha

eNcik Lelaki14 said...

lah yeke??mane aku tawu..ceit..
buat malu aku je..weh, asal ko xda kt follower aku???