kelik kelik

The Gojess ^_^

Thursday, 28 July 2011

PESTA TERGOLEK DOG

Salam

Semua dah tahu kan nak cakap pasal ape ni..Mestilah pasal pesta tergolek dog yang sangat lagi hot dan meletup oleh Singapore. booooooo !

Siyesly,mula2 main dah ok dah..saat2 akhir tu yang tak tahan.korang tengok kan?tekel skit dah tergolek dog,pastu panggil pegadil.what the fish !

For the 1st half time for me la kan..khairul fahmi che mat really did a good job..like seriously..ouh bebeh..jatuh hati lagi sekali..ouhhhh ! *gatal. and safee also so cool la like always..love him more ! *gatal lagi

Singapurapura..blah la lu...menang tak bermaruah buat ape kan? puas ke kalau main game pakai taktik kotor? puas ke ? puas ke? kita sendiri boleh rase kalau kite main game pape..rase best bila menang gune taktik budus tu kejap je..lain la kalau main dengan cara bermaruah like malaysia,even kalah,dorang sebenarnya menang ! menang dihati kami..clap2 your hand pls for malaysia..aippp,jangan kutuk-kutuk malaysia walau dorang kalah ye,kutuk singapurapura takpe.

Mesti lepas ni singapurapura kene kutuk habis-habisan la dalam paper bagai.padan muke.



notakecik : ditaip dalam mood tak puas hati. boooooo singapurapura. sape orang malaysia keje singapurapura tu balik jela keje malaysia..........

Jenis cepat SENTAP !

Salam.

Macam mane ek kite nak handle kawan-kawan yang jenis cepat sentap ni? keje nk menyentap sepanjang masa?duh.

Even ekceli mende tu takde pape pun,tapi mereka terasa. Kajian mengatakan mereka yang cepat sentap lagi terasa memanjang ni kekurangan vitamin,tapi tak ingat deh vitamin ape.

Kelakar kot..sampai rasa serba salah la kita nak cakap pape kat dia kan..ayat dah kene jaga2 la pulak. Rahsia semua dia kene tahu kalau tak sentap. Apa2 info kene bagitahu kalau tak sentap. Tegur perli gurau2, sentap. Tersalah cakap,sentap. aduhhhh....what the fish is this.

Pernah aku kenal sorang ni tru fesbuk.(my admire) kehkeh,perasan gile. Sangat penyentap orangnya,kita salah cakap sikit kan,die terus "bye". Esoknya cari kita balik macam takde pape berlaku. Yela,dah nama kawan layan macam kawan la kan..ni nak lebih2 lak,aip aippppp...

Pape pun mungkin tu cara mereka. kita layankan aje la kan. kalau dorang sentap kite biarkan aje sebab selalunya sekejap je,kan?

So korang ada tak kawan2 jenis macam ni? macam mane korang handle dan hadapi ek? ke korang pun jenis menyentap memanjang? jangan weh..kesian kawan korang. serius.




notakaki : serba salah dibuatnya. aihh !

Friday, 22 July 2011

Akhirnya tengok jugak HARRY POTTER last dan tetibe dah jatuh cinta..

Salam..

Tetibe dah jatuh cinta yang tak tahan tu..aku jatuh cinta kat sape kan?hehe.btw,Harry Potter and the Deathly Hallow ni memang superb terbaik dan ending nya sangatttt la best..puas hati aku..kalau dalam novel Harry mati tapi dalam movie tidak ye tuan-tuan dan puan-puan yang dirahmati Allah sekalian..

Mula mula tengok macam adeh banyak nye cakap dan slow,aku hampir TERLELAP ok ! sebab malam sebelum tak cukup tido pikir masa depan kan..hukkk..dan bila masuk part naga putih tu..baru la segar dan banyak dah aksi-aksi best lepas tu..

Ohh..btw,aku jatuh cinta dengan ALBUS SEVERUS POTTER,anak harry potter,kiut gile dan sangat inesen wajahnye kalah la si justin bibir tu..ngehhhh :p

Ala pasni every year nak tertunggu-tunggu cite ape plak?Harry potter dah abess..wuuwuw..oh,TWILIGHT ade lagi..tgk review die sikit kat iklan wayang semalam macam terbaik jugak la..cant wait !


SEVERUS POTTER..KIUT..^^


notakecik : saya sayang awakkk..awak sayang saya? :p

Sunday, 17 July 2011

Rahsia ini harus dibongkarkan juga akhirnyaaa

Salam

Setelah sekian lama aku memendam rahsia ini akhirnya aku harus juga membongkarnya demi kebaikan bersama..ekceli baru 2 hari je pun simpan rahsia ni..alaa..yang kes aku tak dapat further study tu kan..aku tak bagitahu pun lagi kat my family...gilosss....punye takut aku.

Yup..its me,memang suke berahsia,dan tak tahu nak mulakan ayat ape yang sesuai untuk bagitahu kat family aku..dari 2 hari lepas aku terpikir-pikir camne nk gitau dorang..bila dah depan dorang lidah tetibe kelu,so aku diammm je..isk.

But today,time aku tengah makan tadi,my mum tetibe duduk depan aku bace paper,adela dalam 5minit aku pikir-pikir nak cakap ke tak nak cakap ke tak..nasi dah makin habis ni..walau pun time tu telan nasi dah terase kelatnye kat tekak ni tapi sumbat jugak.Finnaly..aku cakap..gini je..

"ma,orang tak dapat sambung tau"

Yup,that time bergenang air mata aku..aku tak tahu lah mama aku punye perasaan lak,kecewe ke dengan anak gadis die ni...then my mum reply..

"abis tu lepas ni nak buat ape?"

That time aku jungkit bahu je..ekceli tengah tahan sebak,terus aku angkat pinggan basuh tangan sume..tak sanggup..tunggulah aku dah kuat.

Memang boleh buat rayuan, and aku akan buat jugak tapi dah tak mengharap sangat,sekarang fikir nak keje,even dah ada keje sampingan buat bisness online tu..tapi kene ade jugak pendapatan yang tetap..

Pada sapa la harus aku meluah..even my fren yang tak dapat sambung aku yang tolong chill kan dorang without perasan yang sebenarnya hati aku pun terluka..

Dah la malas pikir..ade rezeki ada la..takde mungkin rezeki aku kat tempat lain.



notakecik : ada perkara aku nak cakap kat korang blogger yang ada buat GA or contest,next entry ya..^^

Saturday, 16 July 2011

PENYAKIT / LOVE U HARIMAU MALAYA

Aku ade penyakit sawan kalau tengok bola. HELP !!
Gile lah..punye aku melompat time MALAYSIA gol lawan LIVERPOOL tadi..iskk..bakal suami aku tengok kompem reject tak pun terkejut beruk..adehh...

Btw,aku bangge dengan MALAYSIA..6-3 is not bad at all untuk lawan team internationale..
Just defend kene keje kuat lagi la aku tengok..melangoi je..takpe2,nanti lawan CHELSEA buat betul-betul ek sayang-sayangku..eceh.

Safee Sali my hero..ouhhh..sangat cool dan bersahaja without gentar time jaringkan gol..wuhuuu..no 10 is my fav number and u wear that 10 jersy..kekeke..

Time MALAYSIA gol aku melompat,time LIVERPOOL gol aku garu kepala..time MALAYSIA nak shot tapi tak gol aku menjerit,time LIVERPOOL shot tapi tak gol aku kate "oh nooooo..huh nasib baikkk".....Ya Allah...aku harap bukan aku seorang je PEREMPUAN yang tengok bola gaya camni..kaum hawa diluar sana ada tak penyakit sama cam aku nih?hukhuk!







notakecik : Hilang tensen duk jerit-jerit tadi..kekekeke

Me


Adohh..need someone to talk to la..

Sapa nak jadi pakar kaunseling aku?





Really dont know how to choose..iskk..




notakecik : mental emosi dah ni



Friday, 15 July 2011

Keputusan Aku / maaf anda tidak berjaya

Salam

Kalau kita diberi pilihan untuk membuat keputusan di antara 2 keputusan..macam mane kita nak handle? terus terang aku kata aku tak reti nak buat pilihan,apa yang ada depan mata aku sambar, pastu terpengaruh pulak dengan pilihan rakan-rakan. adehh.

Sekarang,aku takut pulak aku tak buat keputusan yang bagus dan betul..tersepit tahukk..separuh hati aku kata.."nad..tak payah la sambung belajar,nanti ko makin demand dan..blablabla dan bla.."adela reason nye..separuh lagi hati aku kata "nad..kau tak sambung nak buat ape,kau kan tak nak keje,ko nak ape sebenarnya ni?" 

Otak aku pulak mengeluarkan butir akal nya.."nad..family kau nak kau sambung, cukup ke diploma je ? puas tak kau belajar selama ni? " ouhh demmmmmmmmmmm. Masalah nya sekarang,aku tak dapat sambung. ok fullstop.

Kecewe ? sedih ? sikit kot..tapi macam dah bersedia,seriussss..aku tengok aku tutup without perasaan. apa yang aku harap sebenarnya nih? hah ! hah? apa??





notakecik : hari ni takde perasaan,esok luse tah-tah melalak. kawan-kawan yang berjaya tahniah ye..

Takdir

Aku percaya ALLAH dah tentukan hidup aku
setiap yang terjadi kali ni mesti ada hikmah nya
aku tak kecewa malah bersyukur dengan jalan yang ALLAH beri ni
mungkin ada yang lebih baik untuk aku..

Namun,aku akan usaha dengan daya aku sendiri
ALLAH memang dah tentukan hidup kita
tapi kita kene juga berusaha membantu diri sendiri
jangan bulat-bulat serah pada takdir

Moga ada pelangi yang akan menerangi hidupku
moga ada cahaya yang akan memancarkan suria kehidupan
moga ada jalan terbaik untuk ku
Amin..




notakecik : takde hati la..cam takde perasaan je..nape ek?da besiap sedia kot mental dan emosi?hurmmm




Tuesday, 12 July 2011

POKOK



my fav song for now so far..
ade kenangan di sebalik lagu ni sebenar nya..:)
sila layan sambil berkaraoke..:)



dah berkurun tak hupdet blog tetibe hupdet bagi video ni je?
humm..been busy lately..will update soon..
thankz jenguk aku kat sini..^^


Sunday, 3 July 2011

TRANSFORMERS - bumblebee sebijik pls..

Salam..

Orang da duk kecoh-kecoh tengok cite ni,aku baru pi tengok semalam..pastu aku tak kira,nak jugak wat entry pasal transformers yang super babomm ni..

Bagi aku movie yang berduration almost 2jam 30 minit ni,aku tak terasa pun lame nye..mungkin sebab aku memang minat cite aksi sebegini,sangat fokus mata aku ke skrin ye..pehh..

Semart siotttt kete-kete robot dalam ni..setiap kali robot-robot tu transform akan otomatik mulut aku berkate.. "waaa...." siyes! terbaik-terbaik..tapi kenape lah Sentinel tu..isk...Sentinel sentinel...

Bumblebee as always funny..hehe..Optimus Prime always cool..love him la..eh eh aku ni..hihi....so from 5star i give 4.9 star..eh mane lagi 0.1 lagi?haa..yang tu sebab megan fox da takde,eh tapi heroin baru die ni pun not bad jugak tau..hot and sexy..plus,why must heroin for transformers sume berbibir tebal dan sexy?ta paham....=.="

BUMBLEBEE..BILA TRANSFORM JADI KETE SPORT KUNING TU..OH MAI OH MAIII....TAPI KUNING NI BUKAN SEBARANG KUNING YE..HUKHUK!

HOT KAN? BIBIR DIE TU..CE TENGOK CE TENGOK..

EH..OPTIMUS PRIME SENYUM KE APE NIH?KIHKIH



notakecik : cant wait for HARRY POTTER pulakkk..ouhhh!

Saturday, 2 July 2011

"Kalau Saya dapat RM300"

kelik banner lelaju kalau nak join..^^

Hai cik safra, selamat berkenalan kite ye..

Kalau saya dapat RM300......

Akan saya beli dengan segera BAJU KURUNG MODEN idaman saya sempena raya nih, dapat sepasang jadilah, saya tengok kat online shop,harganya RM240 ! Melampau kah saya? saya tahu kalau mintak kat ayah gerenti tak dapat sebab mahal nau..wuuu~

Bakinya ada lagi RM60 kan? haa..akan saya cari shawl or pashmina yang kene dengan baju kurung saya tuh..raya ni nak beli shawl or pashmina yang bermutu dan mahal sikit..al maklum asik beli yang borong je..hukhuk!

Saya siyes ni..dapat RM300,memang sangat berbaloi untuk beli apa yang saya nak sangat ni..termakbul niat kalau dapat..huhu


LEBIH KURANG GINI LA DESIGN NYE TAPI LAGI LAWA..LAGI ELEGANT..MEMANG TAK PUAS MATA MEMANDANG..TAPI TAKLEH COPY PLAK..ISKKK

tag


sekian..rase-rase ade ke luck melaram ngan baju kurung berharga RM240?Adehhhh







Friday, 1 July 2011

GEGAR BLOG JULAI 2011


Julai pulakk,yey setakat ni memang tiap bulan join dan berbaloi-baloi...
pasni bole blogjogging, blogwalking, blogswimming, blogrunning, blogcrawling dan segala jenis blog la bole buat..^^

Syukur Alhamdulillah / sekarang boleh bernafas.

Sehari tak online macam tak lengkap je hari aku..

bole paham tak disitu?

ingat aku nak ke online everyday?nek juling mata aku ni tau tak,ngadap lappy buruk ni tak henti-henti.

penah sehari cube tak online then rase macam ada mende tak buat je arini,hati rase something goes wrong somewhere la kan..pheww

ni semua sebab dalam rangka promosi my new blogshop dan fb page SHAWLISTAA BEAUTY SCARF

kadang bile da 8jam waktu siang aku tak on fesbuk time tu la ramai pulak duk tanye itu ini dan nak order,time aku on je 24jam taknak pulak komen bagai?erkk

papepun syukur Alhamdulillah,aku suke dengan mende yang aku buat sekarang ni..keje camni la aku cari-cari,duduk rumah sambil jual-jual..hihi..no wonder la selame 6bulan aku duk rumah ni,tak tergerak hati aku nak keje even jadi promoter,sebab aku takde hati keje-keje camtu kot..aishh..

btw,korang yang nak beli pashmina dan shawl,bole la kelik entry ini ini, pegi link page fesbuk tu dan like yeh yeh?

jangan risau,untuk korang,harge bole tawar-menawar lagi..aku kan baik hati..biar tak untung banyak,cukuplah sekadar pulang modal je dulu,aku kan baru berjinak-jinak dalam bisnes ni..banyak lagi kene belajo..

adehh,nape lah aku tak apply kos bisnes ye time mintak upu aritu?adeh adehhhh lagiiii



notakaki : pashmina cecantik la skang,macam2 fesyen bole pakai tapi aku tak reti..grrrr