kelik kelik

The Gojess ^_^

Tuesday, 13 September 2011

I LOVE YOU dan I MISS YOU hanya sekadar ungkapan

Salam.

hai pembaca gojes sekalian. macam mane hari anda?yang dah start belajar tu okay tak?mesti otak dah beku kan cuti 4bulan..(sebenarnya guwe jeless) ok dah. disebab kan mood yang macam roller coster nih.,terkeluar satu idea untuk membuat entry ini.

Ungkapan I LOVE U, I MISS U yang korang selalu ucapkan kat bf/gf korang tu,adakah korang benar-benar maksudkan or dah jadi rutin harian untuk korang ungkapkan perkataan tu sebelum tido,dah abis gayut,dalam mesej dan bla bla bla? siyes tak best dah jadinye ayat tu bile dah selalu sangat disebut,kan? bukan tak best ape,tapi dah jadi tak berapa nak bermakna.




Ade pulak kes dimana bila dah selalu sangat sebut, bila terlupe nak sebut then bole jadi pergaduhan besar plak,or jadi macam pelik kenapa si pasangan tak sebut.adei kelakar lah korang nih. si gf yang pelik pun berkata, "nape semalam u tak cakap i love u kat i hahh?u ade pompuan lain ekk?" what the fish is this? kesian bf tu.haha.

Ade pulak sebelum tido akan call dulu dan ucap "i love u sayanggg,i miss uuuu" dan di balas balik yang same,everyday okay ! fuhh,jadi mane pegi nilai estetika keromantikan ungkapan tersebut?bila dah sebut hari hari,korang rase tak ape yang korang sebut tu?betul ke time tu korang tengah miss pasangan korang tuh?betul ke time tu korang tengah in love..mungkin ye,dan mungkin jugak tidak kan.korang just ungkap sebab dah jadi rutin kene sebut.



Jadi kawan-kawan,pilihlah waktu yang sesuai untuk di ungkapkan perkataan keramat tu. dimana bila korang betul betul betullll rindu pasangan korang or bila korang terasaaa sangat nak die tahu korang cintakan die. yes ! thats the time ! korang akan rase something menusuk jiwa dan pasangan akan rase istimewa nya tu. like seriously, both of u can feel it.

Bercinta memang manis di awal-awal nye..tapi bila dah lama sangat bole jadi hambar,rite? so pepandai la kita nak warna-warnikan balik alam percintaan kita tu macam waktu dulu-dulu. sebab i know,ramai yang cepat bosan,kan? dont pls..just syukuri jika dia yang terbaik. sekian.



notakecik : asik cite pasal diri je,kang korang bosan.so cite pasal pendapat aku tentang ni.heh.

1 comment:

kocix! said...

ungkapan tu aku salu kate.
tapi aku x benar2 maksudkannye!

hahahaha