kelik kelik

The Gojess ^_^

Monday, 17 October 2011

Fantasi Perempuan tentang Lelaki Idaman

Salam

PEREMPUAN dan fantasi memang tak dapat dipisah kan. FANTASI ape? oh itu mudah saja,fantasi tentang bf or husben or lelaki kesayangan mereka bersikap gentleman macam hero dalam citer korea dan jepun.. =.="

Memang kalau tengok cite korea or jepun ni hero die...mak aih bukan main sweetttt da vavavoom la kan. dah la cute hensem bagai,pastu sweet romantik gentleman pulak.perempuan mane tak cair doii?

Ok kite tengok situasi-situasi yang membuatkan perempuan terpikattt :

SITUASI 1  : Sedang hero dan heroin berjalan berpimpin tangan di taman bunga selepas jogging, tali kasut heroin ni terbukak..hah korang mestilah boleh bayang ape hero die buat kann? hero melutut dan ikatkan tali kasut heroin..ouchhh oohhh... HAKIKATnya : "awak tali kasut awak terbukak " kata bf kepada gf nya lalu menunggu gf ikat tali kasut. =,='

SITUASI 2 : Heroin demam tak sihat,lalu si hero berlari dari rumahnya ke rumah heroin sambil membawa ubat,bersungguh-sungguh ni lari laju-laju. erk,kalau kat sini nak lari celah mane?lari lalu highway?kehkeh..rumah dekat boleh lah..ni aku tak paham cite korea jepun mesti ade lari-lari..urgh !

SITUASI 3 : Heroin terpaksa pergi meninggalkan hero atas halangan keluarga,bla bla bla..naik tren atau bus,dan sekali lagi si hero berlari bersungguh-sungguh mengejar bus atau tren yang sedang bergerak.kalau lagu background sedih memang tangkap leleh jugak lah. TETAPI adakah lelaki melayu ada nak buat cenggini?pehhh kalau ade berlaku aku respek la..kehkeh..lawak kot...dalam movie aku bole lah terima. :p

SITUASI 4 : Heroin terkejar-kejar jalan lelaju sekali terjatuh dan terseliuh kaki (ni biase sangat dah berlaku dalam cite korea) lalu si hero tanpa menunggu sepatah kata daripada heroin terus mengangkat atau mengendong heroin JALAN KAKI  sampai depan rumah. HAKIKATnya : kat malaysia kalau buat camtu mahu kene tibai dengan bapak, orang pandang slekkk je..takpun kene marah dengan bf  "tu lahh,jalan tu betul-betul la sikit" sambil pimpin tangan je bawak gf die..=.="

Dan macam-macam lagi situasi yang membuatkan perempuan di Malaysia kian terpengaruh dan mengharapkan lelaki Malaysia juga begitu..namun namun..toksah nak berangan la derr..seciputt je kot laki camtu kat Malaysia,untunglaaaa sape dapat lelaki romantik sweet gentleman...ouhhh *jeles




Ekceli malam tadi aku baru tengok drama jepun bertajuk KAIZORA(sky of love), lepas tengok baru aku perasan aku dah pernah tengok rupanya tapi dalam version movie..takpelah aku tengok kan jugak sebab i know this story superb. Then ada beberapa scene yang alahai... aku tersenyum sendiri..

SCENE 1 : Heroin bagitahu hero yang die mengandungkan anak hero tu. suddenly hero bangun dan lari tinggalkan heroin seorang diri kat restoran tu.(mereka masih bersekolah) . heroin yang kecewa sangat sedih dengan penerimaan hero,setelah beberapa minit heroin pun bersedia nak tinggalkan restoran tu then,si hero tetibe datang balik sambil tercungap-cungap dan menunjukkan stokin bayi yang baru dibelinya sambil tersenyum..heroin tak sangka sebegini happy penerimaan si hero sampaikan terus beli stokin bayi. In reality?tak de maknonyo bf anda akan buat begitu..taknak die bertanggungjawab takpun suruh gugurkan.sungguh hina penerimaan macam ni.

Cara si hero protect heroin pun sangat membuatkan perempuan nak bf macam dia jugak.. ayat-ayat seperti "dont disturb my girl !!" , "i will protect my girl no matter what" , "i want to marry u and build our family together" bla bla bla dan bla.. sangat laaaaa menggangu benak si gadis yang jugak mahukan lelaki yang boleh protect die macam hero ni tadi..


sweet adegan ni.. "your besday present" sambil buat tangan camtu kearah langit biru..peh pehhh

Adegan ni pun sweet..bonceng basikal sesame pegi sekolah...ouhh hirooo..(nama watak hero dalam ni)



Adehhh..kesimpulannya..story is story,movie is movie,drama is drama..tak yah nak berfantasi sangat la bf korang seromantik lelaki korea dan jepun..uhhh !


Bersyukurjelah dengan ape yang ada dan dapat ye tak? mintak lebih-lebih kang terus tak dapat pape baru tahu. Tapi memang ade je lelaki sweet ni wujud kat Malaysia,,ok sape lelaki sweet romantik ngaku cepat ! jom dating ! kehkeh





 notakecik : tak romantik pun takpe,asal take care sikit dah lah. kan? :)

8 comments:

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

drama korea semua sweet bd kawin.. yg dah kawin hempok2 kepala... auww~ sweet gitu~ <3

MissNadh said...

ape ko merepek ni wahai azroy kasimmmm..haha

NuR 'aQiLaH said...

kalo laki fantasi pasal pompuan idaman lu rasa cane?

muehehe

Kumbang Jingga said...

saya dgn tanpa segan dan silunya ingin mengaku tgk filem koizara tu hehe....filem tu memang best

..cik gugu.. said...

ni pengaruh cite korea nih ;p

MissNadh said...

nur aqilah : kalo lelaki fantasu xtahu la..kne tanye dorg nih..:)

kumbang jingga : best kannn??nangis tak?he

cik gugu : tahu xpe..hih

Mrs.A(Atiqah Wadihah) said...

sky of love memang best..sedih woo hiroooo mati..

MissNadh said...

mrs atiqah.. nangis kot sy tgk..hhihhi