kelik kelik

The Gojess ^_^

Wednesday, 5 October 2011

FOBIA !!

Salam

Kali ni nak cite pasal fobia pulak..masing-masing paham kan maksud fobia? fobia macam trauma or takutkan something..dan aku pasti majoriti mesti ade mende yang korang fobia kan?

Macam aku fobia nye dah kronik ke tak tak tahulah aku..but setiap kali nampak lipas meremang bulu roma..rase tak selamat ! huhh..yelah dengan bau die yang busuk tu..memang tak lah aku nak dekat.. Pernah sekali tu ade lipas kat langsir bilik aku,aku perasan pun sebab rase meremang dengan tiba-tiba..hahah macam hape ! dah la da lewat malam..kul2pagi tak silap..aku nak tido mestilah tak aman kan..kot-kot lipas tu main terbang-terbang.

Cari ridsect tak jumpe,nak kejut ayah tak sanggup sebab tengok memang tengah sedap betul lena,last-last aku just duk menyangkung dongak mengadap lipas tu..tak bagi die lari..yela..kot-kot die masuk celah katil lagi 14hari aku tak tido bilik.pheww..

Hampir sejam la aku camtu..lipas tu tido kot,at last tak tahan sangat aku kejut ayah aku suruh ketuk..arghhh..dan setiap kali ade lipas memang aku akan panggil ayah aku..kuikui..macam mane lah aku tanpa ayah?haha..

Setiap orang yang fobia ni mesti die ade kenangan pahit tentangnya kan..macam membe aku die fobia kucing..aih..kucing punyelah comel die bole duk jerit pulak..sebab ape?kenangan waktu kecik yang die cerita die terpijak anak kucing yang baru lahir dan kucing itu mati..so sampai sekarang die macam tak boleh tengok kucing..kesiann..

Dan aku seingat aku dulu waktu kecik jugak aku tengah story telling depan parent aku sekali ade lipas melintas atas kaki aku..bayangkan kite tengah berdiri tegak then lipas tu lalu atas kaki kanan kita,turun dan kemudian naik dan lalu atas kaki kiri kita pulak dan selambe pergi..aku pulak bole tak perasan..dah abes lipas tu melintas baru sedar dan duk jerit-jerit satu umah !!

Tapi aku tak pernah bagitahu sesape hal ni..sebab ape?takut dorang lagi main-mainkan aku dengan lipas..so ape aku buat? aku cool je bile nampak lipas..padahal dalam hati dah gabra..seriuss kawan-kawan aku tak dapat kesan tahap kephobian aku nih..kihkih..bijak kan aku?

Tapi hari ni aku dah reveal la..so kawan-kawan aku yang bace harap jangan la bagi adiah besday lipas ye kat aku kalo taknak putus kawan..haha





notakecik : tak sanggup nak google image gambar lipas letak kat entry ni..kuman ! kuman !!

2 comments:

kocix! said...

hahhaaa geli lipas ke makcikk??
lipas best la..haha

wite roses said...

hhahahahahahha!!! memang x penah kesan ny sepanjang 3 tahun.... rugi3!!