kelik kelik

The Gojess ^_^

Monday, 24 October 2011

Penerimaan Family 'Si Dia' Terhadap Kamu?

Salam

Agagagaga..senangnya dalam hati bila rasa diterimai..eh?ape punye diterimai? :P

Since tangan dah mula menaip ni kan,nak tanye lah korang-korang semua yang bercinta cintun tintun bagai ni..macam mane penerimaan family korang or family pasangan korang terhadap korang?

Setengah pasangan ada yang tak bagitahu pun family pasal gf/bf dorang pun kan..kenapa? mungkin sebab maluuu or tak suke cakap hal personal dengan family.dan ada jugak yang terlebih-lebih cakap sampai perkenalkan lagi..bagus la camni kan..

Dan lebih bestnya kalau dapat family yang sporting morting..fuhh..takde langsung rase kekok even ekceli korang ni pemalu la bagai.

Tapi macam mane dengan family yang tak berapa nak sporting dan tak suka anaknya kapel-kapel ni?layan kamu macam nak tak nak je..haa..sedih kan?bila family bf/gf layan kamu macam nak tak nak je mungkin ada dua sebab. PERTAMA,mereka tak reti nak tunjuk kemesraan/nak perhati gaya kamu dulu. KEDUA,memang tak suka kamu/sebab-sebab lain.

Tapi bila dah jadi macam tu, ALLAH maha mengetahui,dan MASA kan ada untuk kita memperbaiki. Dont be so down,dan pastinya ada lagi yang lebih sedih dari kamu.

Selalunya family lelaki lagi senang nak menerima si gadis yang diperkenalkan oleh anak mereka,betul tak? memang aku dah survey ni,rata-rata kawan-kawan aku yang bercinta cintun,belah lelaki lagi senang nak menerima gf anak lelaki  mereka. Apsal tah la ek?

Pastu bukan main mesra alam macam dah sah jadi menantu..uii..untungla..tapi ada jugak family belah perempuan yang senang menerima,aku tak kata semuanya..




Whatever it is..semua tu bole jadi pengalaman even tak menjadi pun hubungan korang tuh..tapi bila korang dan family si dia dah terlalu rapattttt..mungkin menjadi salah satu faktor hubungan korang susah nak putus sebab taknak family kecewa walaupun hubungan korang dah dilanda badai. like seriously, sanggup korang pertahankan sebab mak bapak korang dah berkenan sangat dengan pilihan yang diperkenalkan tu..then what to do? hmm...lu pikis la sendiri

So,ade tak pengalaman menarik korang masa first time di perkenalkan dengan family si dia? mesti lucu kan? sememangnya mana-mana pengalaman pertama akan kita ingat sampai bila-bila. :)





oh ya, ade SALE gila-gila bagi perempuan yang minat dengan shawl dah pashmina dekat SINI :)




notakecik : aku skema tak arini?

6 comments:

BeloG MTT said...

Majoriti famili sekarang dah boleh terima pasangan anak mereka apa adanya kann.. :)

RJ Beena said...

jenjalan disini :) selagi rasa xkomfirm dia bakal suami kite, xbkenalan kot dgn fmily sblh lelaki..bmbang di cop macam2 :)

Faz Abas said...

terjah blog Nadh ni slps nampak kat blog BA. nanti singgah blog www.kisah-dan-kasih.blogspot.com, dan bagi komen sikit :)

saya ni ibu yang memang tak sporting bila bab-bab couple ni especially time tengah sekolah atau study...

smilenajah93 said...

hm , bestkan kalau diterima seadanya . :)



p/s : singgah n follow dri blog abg BEN :)

cik fyza said...

mmg betul fmly belah llaki snang nk trima berbanding belah pompuan.

pengalaman waktu pertama kali jumpa fmly dia ialah masak sambal tumis sotong jadi asam pedas sotong sbb terlebih air.. untung si dia pandai masak.. boleh jugak ubahsuai... malu2

nanti fyza buat entri pasal pengalaman dan tips ttg tajuk ni pulak ye :)

Ana Farhana said...

best kan dapat yg sporting ") lagi lagi jenis yg memahami.. xde la bila kata nk kwen, kata mggtal plak.. apa slh nye,bnd baik kan. heh