kelik kelik

The Gojess ^_^

Sunday, 25 December 2011

Segala Bakal Berakhir

Teman-teman bahagia aku tumpang senyum..

Sekalung tahniah diucapkan kepada teman-teman,sahabat handai yang sudah berkahwin,bakal berkahwin dan bertunang..semoga bahagia selamanya hingga ke akhir hayat.

Keputusan yang diambil diharap membahagiakan kedua belah pihak.tiada hadiah terbaik mampu ku beri selain doa semoga bahagia kalian berpanjangan selamanya.

*******************************************************************************

Gila ahh..kawan-kawan ramai da kawen tahun ni..tahun depan pun ade..merancang betunang pun ade..hmmmpppp terase diri semakin tua.ciskek.

Pastu kan aritu..dalam 2minggu lepas my bf ade cakap "jom kite betunang nak?" dengan nada serius nye..siap bagi tarikh bila,bole pulak aku gelak berdekah-dekah,die da macam pelik tengok aku..baru aku tersedar die memang serius,ok aku dah maluu.terus aku tanye "serius?" dalam sisa tawa lagi..die pun kate dah bincang dengan family die siap dah bagi tarikh bila lagi nak msuk minang,.,,what daa??

Aku jadi ragu-ragu sebab die suke bergurau senda dengan aku..kan aku dah konpius bila masa die serius bila masa die main-main..kehkeh. but this 1 is seriuss..just aku je rase tak sangke kot die nak cakap camtu.padahal bukan tak penah bincang ke hal kawen or tunang..tapi this time sound serious..hmm...

Apepun tunggu jela pengumunan rasmi dari aku...ade tu adela..takde tu jangan tanye kenapee..sekian terima kasih.





notakecik : besday da nak dekat..aku mintak pegi kandang kuceng ngan bf aku..rase-rase die nak tunai ke?kehkeh (ade ke kandang kucen masalahnya? :p

Saturday, 10 December 2011

I am NEW ME

Salam

Sekian lamanya aku tinggalkan blog dan laptop aku tersadai kesepian kesawangan tanpa terusik di bilik usangku bertemankan bantal peluk dan kipas cap Elba. Pehh ayat kau.

Okeh takmo la merepek..ni nak habaq ni, korang bile berubah perangai bole perasan tak?mesti cakap tak kan? selalunya kawan-kawan yang lame tak jumpe je cakap kita dah berubah dan tak macam dulu lagi..tapi kalau kawan tu cakap kita dah berubah maknanya dia tak boleh terima diri kita yang baru ni ke? hmmm... thinkin*

Okeh sejak dua menjak tiga menjak berkecimpung dalam dunia pekerjaan ibarat orang gila ni..aku perasan sedikit sebanyak diri aku ni berubah,kan kene deal dengan passanger dan customer then i need to be gudd in communication skill.. pastu kan (*tetibe) hari tu aku gi makan tau..sekali makanan die sedap gila,masa nak bayar kan aku tanya la kat cashier tu, tukang masak die orang mane coz aku order spagethi,ingatkan import punye orang la..then cashier tu kate orang melayu je.. pastu aku suruh sampaikan kata-kata pujian aku kat tukang masak tu

"bagitahu kat tukang masak tu nice job"

Aku bila sedar balik kan..oh macam ape?selalu kalau makanan tu sedap aku just cakap kat diri sendiri dan kawan-kawan yang makan dengan aku tu je..but now im changed,ape aku suka aku cakap,apa aku tak suka still simpan dalam hati..kekeke (tak dapat nak ubah tang nih)

Setiap orang yang bekerja tu..lebih-lebih lagi yang bagi servis layanan kat customer,bila mereka dipuji atas kerja mereka..mereka akan rasa bersemangat.serius..even mende u tak de pape pun..hal kecik je..tolong la puji or senyum jika korang diberi layanan baik walaupun dari mereka yang tolong bukak kan pintu masuk shopping mall je.

Situasi yang buat aku jadi seronok bekerja bila customer cakap cenggini :

"nice talkin with you nadrah"

"excellent job nadrah"

"that would be gud nadrah"

"what ur name again?ok nadrah thank you sooo much for you help"

Oke aku rase teruja..padahal aku just bagi info yang die nak je..seronok bila dapat kate-kate camtu..selalu yang cakap camni  international punye call.. domestic?malaysia?hmmm...bole kira dengan jari la..stakat thank you je..then kene maki itu biase..tak paham dengan rakyat sendiri..tapi ade jugak rakyat malaysia yang nice sangat,terlebih nice sampai nak berkenalan pun ade,hampeh toi.tapi paling takut singapore punye call masuk..sebab dorang tak reti erti sabar..pantang lambat sikit dah hang-up,ciskek sungguhh,pastu cakap nak marah-marah..apadahal??dan paling kelakar bila call indonesia masuk..yang tak pekat sangat aku bole je paham dan balas balik..cuba kasi yang pekat amat bahasa indon nye..dah jadi macam cicak dan landak berborak dah..masing-masing tak paham. =.="

Ee..ok dah stop la..bosan nye cite pasal keje..nasib baik esok bole cuti..holiday kat cameroon..yahoo..so nak cepat-cepat lelap kan mata.moga pagi esok bangun-bangun dah terus kat cameroon..kekeke






notakecik : tahu entry ni mesti bosan je dibace sebab membebel..tapi ni pun rase tak puas membebel lagii..macam byak cite lagi nak story tapi kang kesian aku syok sendiri..kuikui

Sunday, 4 December 2011

Dont ask what the meaning of life is. YOU define it

Salam

Arini kene pindah rumah dah,tapi satu hape aku tak kemas lagi,ape bende barang aku tak beli lagi..nampak sangat aku sangat berat hati nak tinggal kan rumah dan family..aku dan rawang memang dah sebati,kalau terpaksa duduk jauh mesti tak terurus diri ni..(hoi macam pantun)

Nak hidup berdikari memang boleh dan percaya pada diri sendiri,tapi nak sesuaikan diri dengan persekitaran dan orang baru buat aku jadi btambah-tambah malas lagi.(aik macam sajak plak dah)

Ya Allah tolong bagi kekuatan pada diri ini untuk melakukan semua ini..sangat down la sekarang..tah pesal tah,lepas ni pegi keje dah kene merempit,harap semuanya selamat,dah lame tak bawak moto oii,,dah kawasan tempat keje tu banyak kereta dan laju-laju pulak tu..aku bab tu takut sikit, adei.

Dengan adanya kawan-kawan dan orang tersayang yang selalu disamping aku,harap aku tak tension la dan bole menjalani hidup baru diluar dengan tenang,tu je aku harap..aaminn







notakecik : everything gonna be alright rite?