kelik kelik

The Gojess ^_^

Wednesday, 24 October 2012

My Journey this year

Salam

Tak ku sangka bila aku tinggal blog ni seketika masih ade yang sudi melawat,total pageview meningkat dan setiap hari mesti ade orang singgah. wah! trimass...Gila lama tak berblog,rinduuuu zaman gila blog dulu,hari-hari blogwalking,tinggal komen, sometimes aku lagi suke jadi silent reader je. Ni link-link yang aku duk tepek kat tepi ni lah aku selalu singgah..

Aku start tinggalkan dunia blog ni bila dah kerja last year,mak aihh..kerja senang tapi busy dia mengalahkan PM. Bekerja di Malaysia Airlines tak sampai setahun pun,mungkin ade yang kate aku bodoh sebab dah elok-elok kerja company besar,bidang yang di pelajari pun tak lari tapi kenapa berhenti jugak? hmm..banyak sebab sebenarnya..aku rase macam takde life la kerja situ..kerja...kerja....kerja....ot...ot....ot... sampai satu tahap aku rase macam nk bebas balik macam dulu..terus hantar resign letter,hambek kau! haha. Tapi sempatlah mengumpul duit ye tak..dah ot memanjang tak ingat dunia :p . Tapi tu bukan sebab utama aku berhenti..ade lagi :)

Time menganggur ade jugak pegi interview..then terus dapat..but on that day time nak melapor 1st day kerja asal tah rase lain je..terus call company tu cakap tak jadi masuk kerja..gila lah tolak rezeki...aku pun tak tahu la ape mendeeee tah la aku nak.

Eh korang perasan tak ayat aku gila boring?skema pulak tu?haaa...ni nak habaq ni..selang beberapa hari tolak rezeki tu datang rezeki baru..Syukur Ya Allah..rezeki baru ni pun hampir-hampir aku tolak,yelaa..ade ke patut suruh aku jadi CIKGU!! ajar BAHASA MELAYU form4 dan form5 pulak tuu..gila lah..1st time dengar aku gelak besar,nasib baik tak tergolek je..aku jadi cikgu?fuhh..abes duk kene gelak dengan kawan-kawan..yela..kalau ikutkan aku ni kan pemalu,pendiam,sopan santun..uhukkkk muntah hijau*. tapi aku terima jugak sebagai cabaran dan untuk dijadikan pengalaman..hmm..kalau nak cerita pengalaman jadi cikgu memang berjela la..bernanah pulak mata korang baca.so lain kali aku story kat entry lain yer..




 Best moment,im engaged ! :)


 Bercuti dengan teman-teman poli..syok nye !


Tak clear pulak..al-maklum hp murah. ni bebudak form5 yang gaya nye macam bukan nak ambik SPM bulan 11 kang..aishh...aku yang risau.



Banyaknya suka duka aku tahun ni..ramai pulak kawan-kawan nak kahwin dan dah kahwin..tumpang bahgia..:) Walaupun tak habis lagi tahun ni..tapi banyak dah kenangan dan pengalaman sepanjang 2012 yang buat aku jadi lebih dewasa..tahun ni tiap bulan pergi melancong...walaupun dalam negeri tapi memadai..itulah hobi aku kalau ade rezeki lebih..tapi memang akan kumpul duit punye untuk jalan-jalan makan angin..bestttttt... ^^,

Huk aloh...panjang pulak entry kali ni..bosan nya! haha chau chin chau. see ya !








notakaki : my journey will begin again..:)