kelik kelik

The Gojess ^_^

Saturday, 19 February 2011

Luahan Perasaan

Salam

     Waaa....kebosanan tahap babuntal lah..gare2 lame sgt dok umah tak ade aktiviti berfaedah! walaupon duduk rumah muke makin licin bersih cerah dan seumpamanya..(geli puji dri wei!)..tp mmg btol da cerah skit xde belang tudung da..hahaha...perasan siott..

    Hah, smlm kan aku pi carik kje kan..niat di hati mmg nak cari kt kedai2 biase jer.. da la merempit sorang diri..ok,bagi gadis molek macam aku ni memang sgt la tidak seswai naik mto konon mcm minah moto je kan..nasib bek aku bawak scoot..ek eleh ko bajet scoot tak same ngn moto lah?? naik scoot ni nmpk la skit sopan nyer kan..haha sopan la sgt cik nad oii..

    Sesampai nye aku di tempat yg dituju..aku pon meronda2 berpusing2..pegi punye la lame skali bagi name kt 1 kedai jer..hempedu gas btol lah! pastu da tghari mase nak blik tuh..mmg lunch our org rmai kuar la kan..pehh..aku ni seriau skit kalo tgk kete byk2 plus lori and bus..tp control konon expert la..dlm hati da menggelabah duyung dah..pehh..sempat plak singgah cyber cafe nak print something tp laman web tu tak bleh bukak plak..king kong btol la..perabih RM1.50 aku jer untuk stengah jam..haha gile kedekut ko wehhh..

     Tp nasib baik Alhamdulillah selamat sampai rumah..terik sinaran pancaran matahari mungkin telah menggelap kan sedikit kulit muke ku..ahhh tapi xpelah..2bulan aku xkuar rumah cerah la blik..hahaha..
adeii..sampai bile la aku nk mcm ni kan..mencik3! dah nad tak payah nk merungut sangat la...da ko yang tak usaha seboleh yer..nsb ko lah labu...

p/s : Karangan darjah 6 gile lah aku tulis..siap perenggan..kalau masuk pertandingan penulisan boleh menang tempat ke-3 tak karangan aku nih? wahhh !

 

Thursday, 17 February 2011

Di keheningan subuh ini..aku....

     Kejadah nyer,xbole tido balik la pulak aku nih,selalu lepas subuh laju je sambung membute,ni konon jadi anak dare mithali la plus menantu pilihan mak mentua yang konon2 rajin bangun pagi nanti rezeki masuk..caitt!

     Ok,xde motif dan tujuan pon dlm post ni, just nak mengarut kat diri sendiri..da ar tido tadi mimpi bukan2,aishhh...seram mak nyah! tolonggg lahh..mimpi yang sangat xlogik dan xmasuk akal tu bole wat aku muntah darah kalau ingat balik..ape??? nak tahu mimpi ape?dah aku cakap kalau aku ingat pon muntah darah,apetah lagi korang pasti muntah berbuih kuning,ok,xnak cerita jugak!

   Sebenar nya dah lame sangat aku menganggur sejak abis blajar arituh,adela 2bulan,bukan aku tak cari, mule2 dulu bukan main semangat carik keje..via online jela..ngeh3..aku apply mcm2 la..tp apply thru online ni memang susah n lambat giler vaveng la nak tunggu kan..pastu cari ala2 kadar jer..da malas,senang hati duk rumah.. padahal sume mende perlu duit,sampai bile la ko nak topap pon mintak kt ayah nad oiii!

    So,aku bertekad la sekejap lagi aku nak pi carik keje kat rawang tuh, keje biase2 jela dlu, nak tunggu keje opis dan yang berkenan di hati alamat sampai aku berjanggut belum tentu dapat..padahal minggu lepas da cari kat rawang tuh dan da dapat pon kerja kt Focus Point, kedai spec mate tuh..tapi punye berlagak aku nih,malam tu bole pulak call Focus Point tu cakap xjadi kerja sebab da dapat kerja lain..padahalllll!uih..

    Sebenarnye bukan aku saje2 xnak kerja situ,da die suruh aku start esok nye dengan pakai kemeje putih n skirt hitam,ok dua2 pon aku xde,nak beli memang tak sempat la kan, pastu tak kan nak mintak duit ayah lagi, sebab sebelum tu baru paw ayah RM50 nak beli barang2 penjagaan diri yang banyak dah abes,huhuhuu xgune punya anak..



p/s : doa2 kan lah aku dapat kerja erkkk!



Wednesday, 16 February 2011

Tentang Missnad

Salam..

Testing123..ehem2!

     Waaa....macam xpecaya aku dah buat blog! setelah sekian lama aku dok perabis mase bace blog org lain n baca on9 cerpen,akhirnya aku buat jugak blog untuk diri aku sendri,haha..clap your hand!

     Ok,untuk entry pertama ni tentu2 lah aku nak perkenal kan diri aku kat korang kan (walaupon aku tahu xde sape nak bace lg pon wahai missnad..) xpe2,mana lah tahu lepas 5 6 bulan ade org nak bukak pulak 1st entry aku nih,time tu blog aku da ramai tahu n femes la jugak kan,ok nad sile jangan perasan! heh!

     Ok cukup,hai awk disana, nak tahu tentang saya yer,ok2..nama saya Nurnadrah, lahir 2 Jan 1989 kt kl, skang baru ada Diploma in Tourism Management, akan sambung Insyaallah doa2 kan lah saya ok..
Sebenar nya saya sangat minat membaca, xkira lah blog orang lain ke,cerpen ke novel ke magazine ke paper ke..bape banyak ke daaa....cukup!

    Segala coretan saya kat dlm ni hanyalah luahan saya semata2 disebabkan mungkin saya ni jenis yang sangat susah nak meluahkan perasaan,so blog ni boleh menjadi alternatif nya..iyerr...cam xpecaye aku buat blog la wei!! hoi org kampung! aku buat blogggggg!!!!

Dengan ini saya merasmikan blog coretanmissnad untuk semua..
ok sekian itu saje,ngeh3