kelik kelik

The Gojess ^_^

Thursday, 15 September 2011

1 liter of tears

Salam

Malam tadi satu malam tak tido.menangis memanjang,bila dah penat menangis sampai bengkak dan sembab mata ni, aku cool kejap,dah set kat otak taknak menangis tapi tetibe berderai lagi airmata..isk.

Ni semua gara-gara drama jepun 1 LITER OF TEARS, aku rase baik letak tajuk bergelen-gelen liter of tears lah. drama ni based on true story about a girl yang diserang penyakit yang tak de penawar..apetah nama penyakit tuh. by time,body die tak kan dapat berfungsi lagi,perlahan-lahan kaki dia tak boleh berjalan,perlahan-lahan dia tak boleh bercakap,perlahan-lahan dia tak boleh menulis dengan betul,tak boleh makan..semua anggota die berhenti berfungsi.badan mati. yang hidup hanya minda..

Aku bace komen kat youtube semuanya kate cita yang paling sedih ever,ada yang kata dia menangis tak henti-henti,ada yang kata die sorang susah nangis,but bila tengok drama ni tak boleh nak tahan gak.. so aku pun curious la nak gak tengok kan..hmphhh..memang sah,sampai bengkak mata dan sembab adalah sangat teruk bagi aku k..

Bayangkan sedari episode 1 pun dah emo-emo..tapi watak lelaki dia sangat hensem dan gentle..watak perempuan dia sangat cute dan tabah. in reality,that girl dah pun meninggal pada tahun 1988,bukunya diterbitkan berdasarkan diary yang dia tulis hari-hari masa dia sakit.

Pada usia semuda 15tahun dia sakit,dari ke sekolah normal bertukar ke sekolah for disable person. jalan cerita yang sangat menyayat hati.adehh..taktahu la nak kata ape dah,memang sedih,sebab ni kan true story,aku boleh bayang penderitaan dia..pada usia 25tahun, dia mati.









notakecik : Dah sedih-sedih sampai kering airmata aku.bangun pagi result rayuan pun kuar,then rase nak menangis lagi skali je rase sebab gagal lagi.

2 comments:

Bigdaddyz said...

dasat sungguh yer...hehe

MissNadh said...

bigdaddyz : sangatttt..heh