kelik kelik

The Gojess ^_^

Tuesday, 18 October 2011

Dimana Perasaan anda??

Aku dah kate...jangan tengok...jangan tengokkk..degil nak jugak tengokk..

Kan beberapa hari ni hangat dengan klip video seorang budak kene langgar 2kali kat china tapi orang ramai yang lalu lalang ignore je macam nampak sampah di postkan kat youtube dan facebook..

Sumpah memang dalam hati aku taknak tengok video macam ni. Aku tak suke aku tak sanggup..kalau bab-bab menyayat hati camni,kes dera ke,bunuh baby ke,pijak kucing ke..memang aku tak suke nak tengok. Jiwa aku ni cepat luruh tengok mende-mende camtu.nampak je takde perasaan aku nih.tapiii...amek kau. SEBAK !!

Terklik jugak tadi dan tertengok budak perempuan tu kene langgar, macam tu aje? orang lalu lalang tu takde perasaan ke? kalau taknak bawak gi hospital pun sekurang-kurangnya boleh call ambulans or polis kan..kenapa ek dengan masyarakat kat situ? langsung taknak bertanggungjawab !




Sedih sangat dengan keadaan dunia ni..macam-macam..terbaru pelajar 16tahun bunuh bayi yang baru dilahirkan dengan mengelar baby tu sampai terkeluar isi perut. Gambar tu lagilah aku tak boleh nak pandang !

Ya Allah.....dimana perasaan belas sesama makhluk??






notakecik : terus hati rase sakit hati lepas tengok video tuh..tak tenang dan takut dengan dunia !!

4 comments:

Aiisyah Gazali said...

saya tak tengok lagi.. dan taknak tengok.. klu dah tengok mesti terbayang-bayang.. ngeri~

MissNadh said...

xpayah la tgk cik aisyahh..mmg ngeri.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

tak sanggup nk tengok video tu:(

aswadz said...

umat akhir zaman. byk manusia yg korup. isk3x...