kelik kelik

The Gojess ^_^

Wednesday, 16 March 2011

Fish and Chips tetap dihatiku selamanya...

       Pehh, tak boleh belah tajuk entry, bajet untuk kekasih hati boleh la nak tulis camtu, ni untuk makanan ok, sekali lagi aku ulang, MAKANAN...aku dan Fish and Chips memang tak dapat dipisah kan, each time pergi makan restoran western, tak adelah mende lain aku nak order, "Fish and Chips satuuu"..Even punya lah banyak lagi makanan lain such as Chicken Chop (kegemaran ramai ni,aku tahuuu ), Lamb Chop ( sape ade migrain tak boleh makan kambeng embeekk ), Beef Stick and bla bla bla..aku tetap order makanan yang sama..kalau makan McD pon kebanyakan aku akan makan Fillet O Fish..ikan lagi?eeii.. tak muak ker? muak jadah nyer,, sedap kottttt, lagi-lagi dapat yang fresh and lembut..mengancam siot..

Ok, yang ni sample je cilok dari Incik Google..spatut nyer aku amek gambar sume Fish and Chips yang aku makan kat stiap restoran berlainan..kan? kan? haiya!

   Lain restoran, lain cara serve nye ye ndak? tapi bagi aku yang terbaik adalah kat Kampung Baru..Ala name restoran tak ingat la pulakkk..tapi memang sedap lahh, fresh gile ikan..masak pon cepat jer..tak payah tunggu lelame..aishh..tetibe teringat pulak rase Fish and Chips kat restoran Kg Baru tuh.. (air liur meleleh..slurppppp). Padahal kau baru makan Fish and Chips tadi kan Nad oiiiii, Ya Rabbi....Nadddd......sudah-sudah la kamuu...


Suke yang ada salad and coleslow lagi.. awwww! telan air liur lagi..slurpppp!


     p/s : Kalau korang tahu kat mane ade Fish and Chips terbaik lagi sedap hingga menjilat jari kaki gitau aku yer..jangan simpan sorangggg,tak baik kedekut Tuhan marahh,aiyokkk! Aku nak pi serbuuu..yiihaaa! 


Sekarang dalam mood jalan-jalan cari Fish and Chips serata Malaysia..ehh eh..tipulah serata Malaysia, baru area KL ngan Selangor je beb..eheh!







No comments: